واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ شهريور ۱۳۹۳ (۱۲:۸ب.ظ)
اعلام همکاري دادگستري و قوه قضاييه با ستاد کشوري کنترل دخانيات حجت الاسلام پورمحمدي گفت: براي کاهش مصرف دخانيات، دادگستري و قوه قضاييه آمادگي همکاري با ستاد کشوري کنترل دخانيات را دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، وزير دادگستري در نهمين جلسه ستاد کشوري کنترل دخانيات که با رياست وزير بهداشت در وزارت بهداشت برگزار شد، همکاري دادگستري و قوه قضاييه را با ستاد کشوري کنترل دخانيات براي کاهش مصرف دخانيات اعلام کرد.
حجت الاسلام پورمحمدي افزود: در جلسه ستاد کشوري کنترل دخانيات به اين نتيجه رسيديم تصميماتي که تا به حال براي مبارزه با دخانيات گرفته بوديم، موفق نبوده و متاسفانه منجر به افزايش مصرف دخانيات به ويژه قليان شده است.
وي با اشاره به اين که همچنين در خصوص کاهش قاچاق تا به حال توفيقات زيادي نداشته ايم، ادامه داد: در حوزه مصرف سيگار با يک زنجيره پيوسته در توليد، توزيع، مصرف، واردات و نظارت بر کيفيت کالا مواجه هستيم.
پورمحمدي در ادامه خاطرنشان کرد: در قوه قضاييه مهمترين وظيفه ما اين است که قاچاق صورت نگيرد نه اين که با بروز اين اتفاق حکم قضايي شديد براي آن صادر کنيم. چون آثار اجتماعي پرونده هاي قضايي طولاني مدت است و بايد در اين زمينه بيشتر به پيشگيري پرداخت.
به گفته وزير دادگستري خوشبختانه در حوزه پيشگيري و مبارزه با دخانيات، وزارت بهداشت ميزبان شده است. ما نيز اعلام آمادگي کرده ايم که با اين وزارت خانه همکاري کامل داشته و با شبکه هاي غير مجاز و نمايندگي ها و عواملي که به صورت غير قانوني مبادرت به توزيع سيگار و مواد دخاني مي کنند، برخورد کنيم.
وي در ادامه افزود: مهمترين مساله در حوزه دخانيات، مصرف اين مواد بخصوص در جوانان و نوجوانان، زنان و دختران است.در اين قشر مصرف دخانيات بايد به صورت يک ضد ارزش در بيايد. آموزش و پرورش بايد در اين زمينه فعاليت هاي موثر داشته باشد و اقدام به فرهنگ سازي در سنين مدرسه کند. ضمن اين که رسانه ملي در اين ميان از همه ارگان ها نقش پررنگ تري در تبليغ آثار سوء محصولات دخاني دارد.
پورمحمدي با تاکيد بر اين که بحث قاچاق در کشور بسيار مزمن و نگران کننده است به طوري که خيلي از کالاهاي قاچاق متاسفانه از مسيرهاي مشخصي وارد کشور مي شود، گفت: ضعف گمرک در ورود کالاهاي قاچاق و اشتباه در قيمت گذاري محصولات دخاني نقش مهمي در بالا بردن انگيزه قاچاق دارد. براي همين است که تاکيد مي کنيم بايد در اخذ ماليات روي اين کالاها دقت کنيم و زنجيره اي ايجاد نماييم که در اين راه صرفه اقتصادي براي قاچاق ايجاد نشود.
وي بيان داشت: هر چند سيگار کالاي مناسبي نيست ولي بايد تمام سعي مان اين باشد که شبکه توزيع دخانيات را مديريت کنيم و کيفيت توليدات داخل را بالا ببريم تا از واردات اين محصولات تا جايي که امکان دارد، جلوگيري شود. واردات سيگار رقم بسيار بالايي را به خود اختصاص داده است و سيگارهاي وارداتي چندين برند پرمصرف هستند که البته در ايران نيز حجم حضورشان در مقايسه با کشورهاي ديگر بيشتر است. اين روند مي طلبد که دست واسطه ها، دلال ها و رقبا را در اين حوزه کوتاه کنيم.
به گفته وزير دادگستري براي مبارزه با دخانيات نبايد به تندترين و خشن ترين حوزه کنترلي روي بياوريم. ضروري است در گام نخست، بر بازار توليد، توزيع و مصرف دخانيات حاکم شويم و بعد اولويتهاي ديگر را تعيين کنيم. انجمن ها و سازمان هاي مردم نهاد در پيشگيري از مصرف دخانيات نقش بسيار پررنگي مي توانند داشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]