واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: موسی قربانی: اصلاح طلبان درباره ناطق اشتباه می کنند/ لاریجانی معتقد است باید طوری رفتار کنیم که هیچ کس از دایره نظام بیرون نماند
نماینده ادوار مجلس معتقد است که اصلاح طلبان درباره آقای ناطق نوری اشتباه می کنند و وی هیچ گاه در سبد اصلاح طلبان قرار نخواهد گرفت.
موسی قربانی، نماینده مجلس پنجم شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار نامه نیوز با بیان اینکه برخی از اقداماتی که در مجلس صورت میگیرد به صلاح مملکت و نظام نیست، گفت: اغلب اوقات نمایندگان مسائل شخصی خود را در قالب طرح در مجلس پیگیری میکنند و وقت مجلس را می گیرند. وی افزود: در مواقعی نمایندگان مجلس مشکل کوچکی را که در حوزه انتخابی خود با آن مواجه هستند را به طرح تبدیل می کنند، 10 نفر هم آن را امضا میکنند و به هیئت رئیسه مجلس می دهند تا اعلام وصول شود، که این گونه اقدامات در هر صورت وقت مجلس را میگیرد. این نماینده مجلس گفت: معتقدم که در مجلس پنجم این قبیل کارها و مسائل وجود نداشت و تنها از امتیازات نمایندگی مبلغ بسیار کمی به عنوان حق مسکن به نمایندگان میدادند در حالی که در مجلس ششم بسیاری از این حق و سهم خواهیها شروع شد که مقام معظم رهبری هم تذکر دادند که نمایندگان خیلی به دنبال سهم خواهی نباشند؛ متاسفانه هرمسئله نادرستی که شروع شود دیگر تمام نمیشود و یک چیزی هم به آن اضافه میشود. وی با بیان اینکه مساله دیگری که از مجلس ششم در مجلس رواج پیدا کرد، تذکرات شفاهی است، گفت: تمام تذکرات شفاهی غیرقانونی است. قربانی با بیان این که ارائه تذکرات شفاهی اما از مجلس ششم مطرح شدو دلیل آن هم اعتراضات فراوان نمایندگان بود که به عنوان تذکرات شفاهی در صحن مجلس ارائه می شد، گفت: میزان تذکرات شفاهی در مجلس ششم به حدی بود که در جلسات آخر و پیش از انتخابات رئیس مجلس یک جلسه را به این تذکرات اختصاص داد و نمایندگان نیز در تذکرات خود به نحوه رفتار شورای نگهبان در بررسی صلاحیت ها اعتراض کردند. این نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه یکی دیگر از موارد، نطق قبل از دستور بود که ما در مجلس هشتم کار خوبی کردیم و آن را به نطق میان دستور تبدیل کردیم به این ترتیب که بهترین وقت مجلس که به موضوع کم اهمیتی گذرانده می شد، تدبیر کردیم و آن را به زمان دیگری منتقل کردیم گفت: در کل در آیین نامه مجلس چیزی به نام تذکر شفاهی وجود نداشت، در مجلس هفتم آقای حداد عادل بدون هیچ استدلالی برای آن سقف تعیین کرد و عنوان کرد که 6 نفر تذکر شفاهی بدهند. بعدها به این صورت شد که اعلام کردند بر اساس نوبت 6 نفر تذکر شفاهی بدهند و پس از آن نیز به صورت قرعه نمایندگان تذکر می دادند.
وی در ادامه گفت: این تغییراتی که در موضوع تذکرات شفاهی وارد شده است نشان می دهد که کلیت موضوع غیرقانونی است، این اتفاقات در مجلس پنجم وجود نداشت و باید بدانید که این موضوعات مشابه بسیار زیاد در مجالس ما وجود دارد. موسی قربانی با اشاره به اینکه در مجلس اکنون شاهد یک گروکشی هستیم و نمایندگان برای مسائلی همچون انتصاب یا عدم انتصاب فردی از وزیر شوال می پرسند، گفت: سوال از وزیر سوال استطلاعی نیست. مثلا نماینده میخواهد بداند وزیر چه کرده است، که مثلا بدانیمآقای وزیر فرهنگ شما برای وضعیت فرهنگی کشور چه کرده اید که این سوال استطلاعی است.وی ادامه داد: سوال از وزرا استنکاری است، یعنی وزیر اختیار و وظیفه و ابزار قانونی کاری را دارد اما کوتاهی کرده است، سوال می کنیم چرا این کار را نکرده اید. اینکه بگوییم آقای وزیر چه برنامه ای دارید اشتباه است بلکه این درست است که بپرسیم آن بخش از قانون که بودجه و اختیارات آن تخصیص داده شده است چرا انجام نشده است. وی با بیان این که نگاه سیاسی و انتخاباتی در سوال بسیاری از نمایندگان مشاهده می شود، گفت: این موضوع برخی نمایندگان را از ریل اصلی قانون گذاری و نظارت خارج کرده و به این مسائل حاشیه ای کشانده است، در حالی که در مجلس پنجم روال اینگونه نبود. قربانی درباره تکثر سیاسی در مجلس پنجم گفت: تکثر سیاسی در مجلس پنجم موجب آن شد که اکثریت درصدد حذف اقلیت نباشند، اتفاقی که در مجلس ششم افتاد و حتی آقایان نماینده تا چند ماه حاضر نبودند اعتبارنامه آقای حداد عادل را تصویب کنند و اجازه ندادند کسی وارد کمیسیون بودجه شود و برخی از نمایندگان تا مدت ها از داشتن کمیسیون محروم بودند. نماینده مجلس پنجم با اشاره به اینکه، ریاست آقای ناطق در مجلس بسیار خوب بود و ما برای مدیران ارشد کشورمان غیر از توان مدیریت، سواد و معلومات، به موضوع شیخوخیت نیز نیازمندیم ، افزود: آقای ناطق این صفت را دارا بودند به عبارت دیگر تا زمان آقای ناطق این شیخوخیت در مجالس کشور بود،. وی درباره ادعاهای صورت گرفته درباره حضور آقای ناطق نوری در انتخابات آینده مجلس نیز گفت: اصلاح طلبان درباره آقای ناطق اشتباه می کنند، چرا که فکر میکنند هرجایی هرکسی به اصولگرایی انتقادی یا اعتراضی دارد باید سریع آن را شکار کنند. موسی قربانی تاکید کرد: آقای ناطق شاید به اصولگرایی اعتراض داشته باشند اما حتما در سبد اصلاح طلبان قرار نخواهد گرفت. نماینده ادوار مجلس در پاسخ به این سوال که آقای علیخانی اخیرا گفته است که آقای ناطق نوری اصولگرای اصلاح طلب است، بیان داشت: آقای علیخانی کسی است که میگفت اگر آقای هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری رای نیاورد من از نمایندگی مجلس استعفا خواهم کرد؛ بعدها دیدیدم که پس از انتخابات و عدم پیروزی آقای هاشمی وی از نمایندگی هم استعفا نداد. وی در پاسخ به سوالی درباره تمایل علی لاریجانی به سمت دولت و اصلاح طلبان، گفت: آقای لاریجانی منطقی دارد که می گوید باید چتر خود را طوری بگسترانیم که هیچ کس از دایره نظام بیرون نماند و افراد نظام را که درون حاکمیت هستند زیر چتر خود بگیریم ضمن اینکه این منطق در جاهایی مثبت بوده است اما برخی را به موضع گیری در قبال آقای لاریجانی وادار کرده است.وی تاکید کرد: این سیاست آقای لاریجانی از جهت شخصی برای وی سودی نداشته است بلکه با این منطق و رفتنار برخی از اشخاص را نیز از دست داده است و هدف وی جلوگیری از ریزش ها است.
۲۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]