واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ شهريور ۱۳۹۳ (۹:۴۵ق.ظ)
يک فعال بخش خصوصي؛ توسعه انرژي بادي بدون حمايت هاي دولت، امکان پذير نيست گروه انرزي؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، فعاليت در عرصه انرژي تنها به بخش دولتي محدود نمي شود و بخش خصوصي نيز در اين حوزه فعاليت هاي بسيار زيادي انجام داده است.صنعت برق چه درحوزه سنتي و چه در بخش انرژي هاي نو، ظرفيت هاي بسيار خوبي را براي بخش خصوصي به وجود آورده است و مي توان با استفاده مناسب از اين ظرفيت ها، بسياري از نياز هاي داخلي کشور در حوزه برق و انرژي را مرتفع ساخت.
در سال هاي اخير بروز برخي مشکلات اقتصادي و البته تحريم ها باعث شد تا بخش خصوصي فعال در عرصه انرژي هاي نو سرعت توسعه خود را کاهش دهد.
دولت يازدهم در بدو ورود خود از حمايت همه جانبه از سرمايه گذاران بخش انرزي هاي نو و برق سخن گفت که اين مهم باعث دلگرمي فعالان بخش خصوصي شد.
اميرطاهري؛ مديرعامل يکي از بزرگ ترين شرکت هاي فعال در حوزه توليد است که از وضعيت موجود در بازار انرژي هاي نو دل خوشي ندارد.
در ذيل ماحصل گفت و گوي اين فعال بخش خصوصي را با خبرنگار خبرگزاري موج مي خوانيد.
*آقاي طاهري از سوابق و فعاليت هاي شرکت خود بفرماييد.>/b>
ما تنها توليدکننده توربين هاي بادي درخاورميانه هستيم و افتخار ساخت، نصب و راه اندازي بيشترين توربين هاي نصب شده در کشور متعلق به گروه ما است.بيش از 12 سال سابقه فعاليت داريم.توربين هاي توليدي ما در واقع ترانسفر تکنولوژي از شرکت هاي وستاس دانمارک است که توربين 660 کيلو واتي توليد مي کند.
ما توانسته ايم با کمک سازمان انرژي هاي نو اين توربين ها را تا 90 درصد در داخل بسازيم.
در چه طرح هايي از اين توربين ها استفاده شده است؟
پروژه 90 مگاواتي منجيل، 28 مگاواتي بينالود، نيروگاه صادرات برق به ارمنستان و مجموعه نيروگاه هاي بخش خصوصي از طرج هايي هستند که ما در آنها مشارکت داريم.بعد از 12 سال کار و تلاش، توانستيم در سال گذشته با کمک داخلي ها و تکنولوژي تغيير سيستم کنترل سيستم DIFGرا روي توربين هاي توليد پياده سازي کنيم.
اين تغيير چه مزيتي ايجاد مي کند؟
ما توانستيم توربين جديدي را با ظرفيت 710 کيلو وات توليد کنيم و هم اکنون اين توربين ها در نيروگاه هاي بينالود و خاف به بهره برداري رسيده و در حال توليد برق است.
آقاي مهندس در حال حاضر سطح همکاري با خارجي ها چگونه است؟
کمي بهتر شده و ما در حال حاضر با شرکت SSE براي ترانسفر تکنولوژي توربين 2 مگاواتي همکاري داريم.
وضعيت اعتبارات و استفاده از فاينانس چگونه شده است؟
اين امري است که مقفول مانده است. شرکت ما با همه توانايي هايي که دارد براي انجام کار نيازمند گرفتن سفارش است تا فعال بماند.براي اين منظور بخش خصوصي بايد فعال تر شود که با توجه به مشکلات اعتباري و موانع براي گرفتن فاينانس، محدودذيت به وجود آمده بخش خصوصي را با مشکلي حاد رو به رو ساخته است.
ما يک توليد کننده قديمي هستيم و با قول اينکه 5000 مگاوات انرژي بادي در کشور به وجود خواهد آمد براي سرمايه گذاري در اين بخش وارد شديم اما حاصل کار تنها سرمايه گذاري براي توليد 100 مگاوات انرژي بادي بود. اين درحالي است که ترکيه که هم زمان با ما آغاز کرده است در سال 2013 ظرفيت خود در انرژي بادي را به 2300 مگاوات رسانده است. چين نيز با ما شروع کرد و 73 هزار مگاوات انرژي بادي دارد.
چه مشکلاتي جلوي توسعه اين حوزه را مي گيرد؟
نخستين مشکل قيمت خريد برق بود که در دولت جديد کمي مرتفع شد اما؛ سيستم بانکي از اين بخش حمايت نمي کند. بخش خصوصي در اين حوزه صددرصد نيازمند حمايت هاي دولت است.
ما براي توليد نياز به بازار داريم يعني تا زماني که کسي به دنبال ساخت نيروگاه بادي نباشد، توليد توربين جديد بي معني است.
آيا تحريم براي شما مشکل ساز بود؟
ما در دوران تحريم بسياري از محموله هايمان توقيف شد که البته بعد از روي کار آمدن دولت جديد، اين محموله ها آزاد و خط توليد مجددا به کار افتاد.خوشبختانه تعهدات قبلي ما مرتفع گشته و ظرفيت توليدمان آزاد شده است اما بايد سفارشي دريافت کنيم تا ظرفيت کاري ما به کار آيد.
آقاي طاهري شما در منجيل هم مشارکت داريد، چرا اين طرح به مشکل برخورد؟
در طرح منجيل به عنوان شرکت پيمانکار فعال بوديم اما تحريم ها کار را با مشکل رو به رو کرد. محموله هاي ما در انگليس، ترکيه و مالزي توقيف شد. خوشبختانه با رفع توقيف محموله ها کار درحال انجام است و در بازه زماني کوتاهي به تعهدات عمل خواهد شد.
آيا رفع کامل تحريم ها کمکي به شما خواهد کرد؟
صددرصد. اين اتفاق تسهيل کننده خواهد بود.اما مسأله اصلي ما بانک هاي عامل هستند که با توجه به محدوديت هاي وزارت نيرو، تمايل چنداني براي دادن اعتبار و فاينانس ندارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]