تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834672052
چالش بر سر نوع حکومت در مالزی؛ اسلامی یا سکولار
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چالش بر سر نوع حکومت در مالزی؛ اسلامی یا سکولار کوالالامپور- ایرنا - اسلامی یا غیراسلامی بودن سیستم حاکمیت در مالزی همواره از چالش های اصلی حکومت این کشور بوده و بسیاری از مردم سیستم حاکمیتی آن را با استناد به جمعیت 60 درصدی مسلمانان، یک کشور اسلامی می دانند، اما برخی بر غیراسلامی بودن آن تاکید دارند.
به گزارش ایرنا، دولت حاکم بر مالزی که از حزب مالایی تباران ملی متحد موسوم به "آمنو" تشکیل شده است و بیش از پنج دهه بر این کشور حاکمیت می کند به رغم مالایی بودن اعضای این حزب که مسلمان هستند، از سوی مخالفان از جمله حزب اسلامی این کشور (پاس) به عنوان یک حکومت سکولار قلمداد می شود.
به چالش کشیدن حکومت از نظر مذهبی توسط حزب اسلامی مالزی که روز به روز بر قدرت آن افزود می شود، به تدریج مقامات حاکم بر این کشور را به فکر واداشته است که از اسلامی بودن خود با معیار خاصی دفاع کنند.
بر همین اساس، دولت مالزی با تدوین مولفه هایی برای اندازه گیری میزان اسلامی بودن این کشور درصدد است میزان اجرایی شدن قوانین اسلامی را در مالزی از سال آینده اندازه گیری کند.
"نجیب تون رزاق" نخست وزیر مالزی پیش از این اعلام کرده بود که یک شاخص جامع اسلامی بودن توسط سازمان توسعه اسلامی این کشور با همکاری دانشگاه بین المللی اسلامی مالزی و همچنین بنیاد ماموریت های اسلامی در حال آماده سازی است.
به اعتقاد نخست وزیر مالزی چنین شاخصی این امکان را به وجود می آورد که این کشور خود را با سایر کشورهای اسلامی مقایسه کند و نقاط ضعف و قدرت خود را مورد ارزیابی قرار دهد.
هر چند که این نکته را نیز باید در نظر داشت که فقط اندازه گیری معیارهای اسلامی بودن در مالزی به عنوان یک کشور که حدود 27 درصد از جمعیت آن را چینی ها و کمتر از 10 درصد را هندوها تشکیل می دهند ممکن است رفتار مسلمانان را نیز مورد تاثیر قرار دهد و همین امر امکان مقایسه این کشور با سایر کشورهای اسلامی که از نظر ساختار جمعیتی وضعیت متفاوتی دارند را مشکل سازد.
مالزی با داشتن اکثریت جمعیت مسلمان، کشوری اسلامی اما با قوانین حکومت سکولار است که باعث انتقادهای گسترده ای از سوی برخی فعالان مسلمان شده است و این فعالان حکومت مالزی را غیراسلامی می خوانند.
نجیب تون رزاق برای مقابله با سیل انتقادات با استفاده از این شاخص می تواند راه برون رفت خود از چنین اتهاماتی را فراهم کند.
"جمیل خیر باهاروم" وزیر دفتر نخست وزیر مالزی در امور مذهبی چندی پیش در نامه ای اعلام کرده بود که مالزی یک کشور سکولار نیست و این سخن به بحث داغ محافل سیاسی این کشور جنوب شرق آسیا تبدیل شد.
"پاندیکار امین مولیا" رییس پارلمان مالزی نیز در این ارتباط، گفت: سکولار به معنی ارتباط نداشتن با امور روحانی و مذهبی است و قانون اساسی مالزی به طور روشن اسلام را مذهب این کشور اعلام کرده و سایر مذاهب نیز می توانند در صلح به اجرای آیین های مذهبی خود بپردازند.
از سوی دیگر "ماهاتیر محمد" پیر عرصه سیاست مالزی معتقد است مالزی نه یک کشور سکولار و نه یک کشور اسلامی است، بلکه یک کشور معمولی است که اسلام را به عنوان مذهب خود به رسمیت شناخته است. وی تاکید دارد "ما اقداماتی را انجام می دهیم که در تضاد با اسلام نیستند".
براساس ماده سه قانون اساسی مالزی، اسلام مذهب این کشور اعلام شده است، اما این بدین معنی نیست که سایر مواد قانون اساسی این کشور تحت تاثیر این ماده (ماده سوم) قرار می گیرند. به عبارت دیگر این موضوع که اسلام دین مالزی است به معنای تطابق سایر مواد قانون اساسی با اصول اسلامی نیست.
براساس قانون اساسی مالزی، هر ایالت این کشور می تواند با وضع قوانین اسلامی مخصوص به خود نظارت بر مردم مسلمان را در حیطه آن ایالت انجام دهد. ایالت ها همچنین با تشکیل دادگاه شریعت می توانند به قضاوت در مورد مسلمانان در سطح ایالتی بپردازند.
هر ایالت همچنین می تواند با وضع قوانین به جرائمی که در ارتباط با مسائل اسلامی رخ می دهد رسیدگی کند که این موضوع با محدودیت های مواجه است از جمله اینکه این قوانین تنها در مورد مسلمانان اعمال می شود.
پارلمان مالزی همچنین اختیار وضع قوانین در مورد جرائم جنایی را دارند ایالت ها نمی توانند در این عرصه ورود کرده و قوانین خاص اعمال کنند.
دادگاه های شریعت نیز در سطح ایالت ها صلاحیت رسیدگی به جرائم اسلامی را ندارند، مگر اینکه توسط قانون فدرال انجام آن مجاز باشد.
شهرهای کوالالامپور و پوتراجایا پایتخت های اقتصادی و سیاسی در مالزی غربی و "لابوآن" در مالزی شرقی سه منطقه فدرال مالزی هستند. مالزی از 13 ایالت مجزا تشکیل شده است.
قوانین ایالتی از سوی مجمع قانونگذاری هر ایالت تصویب و اجرا می شود، قانون فدرال نیز از سوی نمایندگان پارلمان و مجلس سنا تصویب و به صورت سراسری در کل کشور قابل اجرا است. قوانین ایالتی قابلیت اجرا شدن در همه نقاط کشور مالزی را ندارد.
حال با وجود اینکه دولت مالزی تلاش می کند خود را حکومت اسلامی معرفی کند، اما تازه ترین سرمقاله پایگاه اطلاع رسانی "مالیزیا اینسایدر" مدعی است که حکومت مالزی دینی نیست و پی بردن هر چه سریع تر به این موضوع می تواند مفیدتر باشد.
این پایگاه اطلاع رسانی روز جمعه در سرمقاله ای نوشت که حزب اسلامی مالزی بر این باور است که دیدگاه های این حزب توسط همه مردم مالزی قابل قبول است، در حالی که این موضوع صحت ندارد و از نظر تاریخی نیز چنین پذیرشی در اذهان عمومی مردم مالزی وجود نداشته است.
این سرمقاله مساله انتقاد از مقامات حزب اسلامی مالزی را مورد اشاره قرار داد و نوشت که حتی اعضای این حزب نمی توانند مقامات اصلی را مورد انتقاد قرار دهند.
نویسنده این مقاله با انتقاد از "نیک عزیز" رهبر معنوی حزب پاس که وی را "یک منحرف" خوانده و "هادی آونگ" رییس حزب پاس و "هارون دین" معاون رهبر معنوی این حزب، نوشت: تاکنون هیچ یک از رهبران حزب پاس اقدامات وحشیانه گروه تروریستی داعش در سربریدن افراد را محکوم نکرده اند.
مالیزیا اینسایدر همچنین اعلام کرد حزب پاس برای یکی از تروریست های مالزیایی که در سوریه کشته شد، پول جمع آوری کرده است و به رغم اینکه وی را از این حزب اخراج کرده بودند، اکنون وی را شهید می دانند.
"لطفی عارفین" از اعضای سابق کمیته مرکزی حزب اسلامی مالزی (پاس) که همراه با تروریست های داعش در سوریه فعالیت می کرد، هفته گذشته زخمی و در مرکزی در ترکیه جان باخت.
این پایگاه اطلاع رسانی در ادامه تاکید کرد "مالزی یک دموکراسی پارلمانی است که با قانون اساسی سلطنتی اداره می شود و این روند از سال 1963 و پیش از آن وجود داشته است. مالزی هرگز دارای حکومت دینی نبوده و نخواهد بود و تلاش های بیشتر حزب اسلامی برای مبادرت به ایجاد چنین حکومتی محبوبیت این حزب را کاهش می دهد".
حزب اسلامی مالزی از سال 1999 تا 2004 حکومت ایالت ترنگانو را در اختیار داشت و از سال 2008 تا 2013 نیز حکومت ایالت کداح را در اختیار گرفت اما از دست داد و اکنون ایالت های کلانتان، سلانگور و پینانگ را در اختیار دارد.
آساق**241**1611
27/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]
صفحات پیشنهادی
علوم انساني سكولار بيش از هر زمان با چالش كارآمدي روبروست/ دستيابي به علوم انساني اسلامي چه زماني جدي می شود
دین و اندیشه همایش ها و میزگردها رضا غلامی علوم انساني سكولار بيش از هر زمان با چالش كارآمدي روبروست دستيابي به علوم انساني اسلامي چه زماني جدي می شود رئيس مركز پژوهشهاي علوم انساني اسلامي صدرا در نشست علمی علوم انسانی اسلامی در بیروت گفت دستيابي به علوم انساني اسلامي زمانيرونمایی بیش از 50 نوع نوشتافزار اسلامی، ایرانی جدید «آقا روحالله»
در آستانه سال تحصیلی جدید صورت گرفت رونمایی بیش از 50 نوع نوشتافزار اسلامی ایرانی جدید آقا روحالله خبرگزاری رسا ـ در آستانه سال تحصیلی جدید نوشتافزار اسلامی ایرانی آقا روح الله در ۵۰ طرح جدید منتشر و روانه بازار لوازمالتحریر شد به گزارش خبرگزاری رسا در آستانه سامام جمعه دماوند: غرب به دنبال انتقال چالشهای خود به جامعه اسلامی است
امام جمعه دماوند غرب به دنبال انتقال چالشهای خود به جامعه اسلامی استامام جمعه دماوند گفت غرب با راهبردهایی همچون ایجاد گروههای تروریستی داعش و القاعده میخواهد بحران و چالشهای خود را به جامعه اسلامی منتقل کند به گزارش خبرگزاری فارس از دماوند حجتالاسلام والمسلمین محمد علاءاقتدار و عظمت ایران اسلامی، غرب را با چالش جدی مواجه کرد
امام جمعه نور اقتدار و عظمت ایران اسلامی غرب را با چالش جدی مواجه کرد خبرگزاری رسا ـ امام جمعه نور گفت دشمنان اسلام به این نتیجه رسیده اند که جنگ با اسلام امکان پذیر نیست و ایران اسلامی با اقتدار خود معادلات ایادی استکبار جهانی را با چالش مواجه کرده است به گزارش خبرنگار خبرگزنوع نوشتافزارهای ایرانی اسلامی پاسخی به سلیقههای مخاطبان
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان کرد نوع نوشتافزارهای ایرانی اسلامی پاسخی به سلیقههای مخاطبان خبرگزاری پانا مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تنوع تولیدات نوشتافزار و دفاتر ایرانی اسلامی پاسخی به سلیقههای متنوع و متفاوت مخاطبان عنوان کرد ۱۳۹۳ چهارشآیتالله علما: وقفهای جدید پایههای حکومت اسلامی را محکمتر میکنند
آیتالله علما وقفهای جدید پایههای حکومت اسلامی را محکمتر میکنندنماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه گفت وقفهای جدید پایههای حکومت اسلامی را محکمتر میکنند به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه آیتالله شیخ مصطفی علما پیش از ظهر امروز در دومین همایش مهر تحصیلی در استان کرمانشرئیس سابق دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره در گفتوگوی مشروح با فارس آرزوی تکفیریها ایجاد حکومت اسلامی در مکه
رئیس سابق دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره در گفتوگوی مشروح با فارسآرزوی تکفیریها ایجاد حکومت اسلامی در مکه سیاست فعلی مصر در قبال ایران همان سیاست مبارک عربستان خواهان مصر قدرتمند نیسترئیس سابق دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره معتقد است که سیاست فعلی مصر درباره ایران همان سیاستانصار و سینه سپرکردن مقابل حکومت اسلامی؟
انصار و سینه سپرکردن مقابل حکومت اسلامی وبلاگ > اعلمی فریمان هادی - بدون شک با این آستانه ی تحمل مردم در مشکلات اقتصادی این اقدامات منجر به منازعات درسطح اجتماعی خواهدشد واژه ی حزب الله را برای انصارننوشتم چون حزب الله واقعی برابر مردم خود نمی ایستدو عملیات وسیع ودبیر دفتر تحکیم وحدت در گفتوگو با فارس: ممنوعالتحصیل شدن دانشجویان ایرانی در نروژ در شأن جمهوری اسلامی نیست/
دبیر دفتر تحکیم وحدت در گفتوگو با فارس ممنوعالتحصیل شدن دانشجویان ایرانی در نروژ در شأن جمهوری اسلامی نیست برخیها خود را مخاطب انتقادها میداننددبیر تحکیم وحدت با بیان اینکه ممنوعالتحصیل شدن دانشجویان ایرانی در نروژ در شأن جمهوری اسلامی نیست گفت متأسفانه برخی مواقع وقتی انانقلاب اسلامی بنیان های تمدن غربی را با چالش جدی مواجه کرده است
امام جمعه موقت رشت انقلاب اسلامی بنیان های تمدن غربی را با چالش جدی مواجه کرده است خبرگزاری رسا ـ امام جمعه موفت رشت با بیان این که امروز پایه نظام های غربی به چالش کشیده شده است گفت آمریکا هیمنهای برای خود ایجاد کرد که نماد آن رژیم صهیونیستی بود که دنیا مشاهد کرد در برابر مقنقش حكومت اسلامي در رساندن انسان به سعادت
نقش حكومت اسلامي در رساندن انسان به سعادت انديشه سياسي انقلاب اسلامي را نبايد در دهههاي اخير جستوجو كرد انديشهاي كه وامدار مكتبي بر مبناي فقاهت و رهيافتهاي اسلامي است و بنيانگذار آن فقيه اصولي و مرجع زمان خود بوده است نویسنده سيد عباس ياراحمدي ابعادشناسيتنوع نوشتافزارهاي ايراني اسلامي، پاسخي به سليقههاي مخاطبان
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ ۱۴ ۵۲ب ظ مدير عامل کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان بيان کرد تنوع نوشتافزارهاي ايراني اسلامي پاسخي به سليقههاي مخاطبان مديرعامل کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان تنوع توليدات نوشتافزار و دفاتر ايراني اسلامي پاسخي به سليقههاي متنوع و متفاوت مخاطبان عنوانرسانه اسلامی برای تحقق تشکیل حکومت جهانی اسلام ایجاد شود
پنجشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۷ ۵۶ معاون روابط عمومی سازمان بسیج مستضعفین گفت رسانه اسلامی حلقه مفقودهای است که برای تحقق تشکیل حکومت جهانی اسلام در کشورمان باید ایجاد شود به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان اسماعیل احمدی در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه استانآیتالله مصباحیزدی: حکومت اسلامی هیچ نیازی به غرب و شرق ندارد
آیتالله مصباحیزدی حکومت اسلامی هیچ نیازی به غرب و شرق نداردرئیس موسسه علمی و آموزشی امام خمینی ره گفت خداوند برای حکومت اسلامی کافی است و این حکومت با توکل به خداوند متعال هیچ نیازی به شرق و غرب ندارد و نباید دستمان را به سوی آنان دراز کنیم زیرا این امر نشاندهنده ضعف ماست ببا موضوع نقش مردم در نظام اسلامی فراخوان سومین همایش فقه حکومتی اعلام شد
با موضوع نقش مردم در نظام اسلامیفراخوان سومین همایش فقه حکومتی اعلام شددبیر علمی سومین همایش از سلسله همایشهای فقه حکومتی نقش مردم در نظام اسلامی از اعلام فراخوان این همایش خبر داد حجتالاسلام محمد جواد نوروزی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به سومین همایش از ستولیت مسجد مقدس جمکران: تشکیل حکومت اسلامی جهانی مستلزم اعتقاد به ولایت فقیه است
تولیت مسجد مقدس جمکران تشکیل حکومت اسلامی جهانی مستلزم اعتقاد به ولایت فقیه استتولیت مسجد مقدس جمکران گفت چیره شدن به دشمنان و تشکیل حکومت اسلامی جهانی مستلزم اعتقاد جهانی به ولایت فقیه است به گزارش خبرگزاری فارس از قم حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن رحیمیان عصر امروز در مراسم اخبازنگری قوانین بانکداری اسلامی در جلسه مشترک کمیسیونهای اقتصادی و برنامه و بودجه
میرمحمدی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد بازنگری قوانین بانکداری اسلامی در جلسه مشترک کمیسیونهای اقتصادی و برنامه و بودجه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه بانکها باید طی سه سال کلیه اموال و داراییهای خود را باید واگذار کنند گفت از امروز کارگروه مشترک کمیسیونهای-
گوناگون
پربازدیدترینها