واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > زنجان رحیمی:
بیشتر تخلفات مدیران دستگاههای اجرایی ناشی از عدم آکاهی به مقررات مالی است
زنجان -خبرگزاری مهر: رئیس دیوان محاسبات کشور ، با اشاره به اینکه بسیاری از تخلفات به علت عدم آگاهی مدیران دستگاههای اجرایی به مقررات مالی و محاسباتی است، گفت: در این میان معاونان و ذی حسابان پاسخگو هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، امین حسین رحیمی ظهر پنجشنبه در جلسه شورای اداری استان زنجان، بر ارائه رهکار مناسب برای مصرف بیت المال تاکید کرد و افزود: در تحقق این امر مهم باید مدیران دستگاههای اجرایی دقت کنند بیت المال با روند قانونی مصرف شود. وی با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس باید ارتباط مستقیم با کمیسیون بودجه داشته باشند و به این نهاد کمک کنند اظهار داشت: با همکاری نمایندگان مجلس، مسیر اجرای قوانین و مقررات از قبل باید بهتر شود. رئیس دیوان محاسبات کشور، نشست مذکور را یک جلسه هم اندیشی و تعامل اعلام کرد و گفت: باید تعاملات را اجرایی کنیم و هدف ما هم حفظ بیت المال است و قانون چیزی جز این نیست. رحیمی با اشاره به اینکه هدف از تاسیس قانون دیوان محاسبات پاسداری از بیت المال است گفت: نظارت بر هزینه کرد دستگاههای اجرایی قبل، حین و بعد از آن انجام می شود.
وی بر لزوم پیشگیری از تضییع بیت المال از سوی دستگاههای اجرایی اشاره کرد و افزود: نظارت قبل و حین هزینه های دستگاههای اجرایی از موثر ترین راهکارهای لازم در راستای پیشگیری از تضییع بیت المال است.
رئیس دیوان محاسبات کشور، تاکید کرد: نظارت بر چگونگی خرج اعتبارات از سوی دستگاههای اجرایی پس از هزینه کرد آن مشکلات و ایراد اساسی را به دنبال دارد.
رحیمی افزود: چنانچه دیوان محاسبات پس از خرج اعتبارات توسط دستگاه ها ورود پیدا کند تخلفات احتمالی مورد رسیدگی قرار می گیرد و مدیر متخلف به صورت مجازات اداری توبیخ یا انفصال دایم از فعالیت می شود. وی در ادامه یاد آورشد: اگر بیت المال از دست برود برگشت آن بسیار سخت است و در این راستا نظارت بر دخل و خرج دستگاههای اجرایی به قبل از خرج باید متمرکز شود تا ایرادات به وجود نیاید. رئیس دیوان محاسبات کشور، گفت: ما حسابرسی دستگاههای اجرایی را انجام می دهیم و درصورت تخلف با آنها برخورد می کنیم چرا که ما نمی خواهیم بیت المال تضییع شود. رحیمی تاکید کرد: نظارت بر دخل و خرج ها را در هدف کاریی خود داریم که نظارت حین، قبل و بعد از خرج را بر عهده داریم. وی افزود: فعالیت های این سازمان برای توسعه و پیشرفت کشور است و دیوان محاسبات در تقابل با دستگاه های اجرایی نیست. رئیس دیوان محاسبا ت کشور، به تشکیل و فعالیت کمیته پیشگیری از تضییع بیت المال از سوی دیوان محاسبات کشور اشاره و افزود: محقق کردن اهداف سازمانی دستگاهها و اصلاح قوانین و مقررات در راستای پیشگیری از تخلف از مهمترین اهداف این کمیته است که بسیار مورد تاکید است.
رحیمی به برگزاری کلاس های آموزشی برای مدیران طی سال های گذشته اشاره کرد و افزود: این دوره ها با هدف آشنایی مدیران است و امسال دوره های آموزشی برای معاونین مالی، کارشناسان و ذی حسابان برگزار می شود.
وی افزود: مدیران اجرایی با اعتماد به زیر مجموعه خود فعالیت های مختلف را انجام می دهند و در این زمینه اگر تخلفی رخ داد باید افراد دخیل یعنی معاونین هم پاسخگو باشند.
رئیس دیوان محاسبات کشور، کنترل داخلی از سوی دستگاهها اجرایی را مهم ارزیابی کرد و گفت: هر سیستم اداری باید مولفه های خاصی برای کنترل داخلی برای جلوگیری از تخلف دستگاه مربوطه را داشته باشد.
رحیمی به نامگذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: تعامل بین مدیران اجرایی و مدیران دستگاههای نظارتی نمونه بارز مدیریت جهادی است. وی تعامل با دستگاههای مختلف را مهمترین رویکرد این سازمان عنوان کرد و گفت: دستگاه های اجرایی با هدف قانونی در راستای توسعه و رفاه مردم تشکیل شده است. رئیس دیوان محاسبات کشور، با اشاره به اینکه کشور از لحاظ اقتصادی مشکل دارد گفت: برای رفع مشکل اقتصادی مدیریت جهادی لازم است و مدیریت عادی جواب نمی دهد. رحیمی افزود: متاسفانه مشکل اقتصادی ما به زیر ساختها بر می گردد و مسئولان کشوری باید حل کنند. وی تصریح کرد: بیش از 80 درصد بودجه عمومی کشور صرف امور جاری می شود و سال گذشته 15 درصد بودجه کشور به حوزه عمرانی اختصاص یافت. رئیس دیوان محاسبات کشور، یاد آورشد: متاسفانه در این بودجه ریزی می بینیم که ما مشکل زیر ساختی داریم.
۱۳۹۳/۶/۲۷ - ۱۵:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]