واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: پس از آنکه سیاست های حمایتی برای انتقال میزبانی داده ها در مرکز ملی فضای مجازی تدوین شد، فعالان بخش خصوصی می گویند خواستار ارایه مجوز های جدید برای فعالیت این بخش و امنیت سرمایه گذاری هستند.
پس از آنکه سیاست های حمایتی برای انتقال میزبانی داده ها در مرکز ملی فضای مجازی تدوین شد، فعالان بخش خصوصی می گویند خواستار ارایه مجوز های جدید برای فعالیت این بخش و امنیت سرمایه گذاری هستند.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، و براساس آمارهای ارایه شده از سوی مرکز ملی فضای مجازی میزبانی ۶۵ درصد وب سایت های کشور در خارج انجام می شود.
از طرفی یکی گلوگاه های اجرای طرح شبکه ملی اطلاعات (اینترنت ملی) وجود مراکز داده داخلی با حجم ارسال داده بالاست که باید در نظر گرفته شود.
نخستین مجوزهای ارایه خدمات میزبانی و ایجاد مرکز داده از ۱۰ سال گذشته در کشور آغاز شده و از آن زمان تا کنون این مجوزها به روز رسانی نشده است.
فعالان این عرصه معتقدند که قوانین به روز در این زمینه وجود ندارد و این مراکز داده (دیتا سنترها) با استانداردهای مرسوم در دنیا راه اندازی شده است.
سیاست های حمایتی که در جلسه آتی شورای عالی فضای مجازی مطرح می شود
در این زمینه، دبیر شورای عالی فضای مجازی از تدوین سیاست های حمایت برای حمایت از انتقال مراکز داده به داخل کشور خبرداد و گفت: این سیاست ها به شورای عالی فضای مجازی ارایه کرده ایم که سیاست های تشویقی برای انتقال مراکز داده (دیتا سنتر) به داخل کشور بازگردد.
از طرفی سعید مهدیون، معاون کمسیون عالی تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی در توضیح این مصوبات گفت: دو مصوبه برای کاهش قیمت تعرفه های استفاده از اینترنت و به منظور حمایت از انتقال ترافیک میزبانی به داخل کشور تصویب شده است.
وی توضیح داد: در این زمینه قرار است شرکت ارتباطات زیرساخت قیمت ترافیک ارسال شده را گرانتر از قیمت ترافیک دریافت شده از خارج از کشور محاسبه کند.
مهدیون گفت: در مصوبه دوم قرار است تا هزینه برق تمام شده مراکز داده با تخفیف محاسبه شود زیرا هزینه برق مراکز داده بسیار گران است.
معاون تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه مصوبات یاد شده در این باره هنوز عملیاتی نشده است گفت: این مصوبات اکنون در کمیته ای به نام کمیته آسیب شناسی کمیسیون تنظیم مقررات در حال بررسی است.
وی همچنین گفت: این مصوبات به منظور میزبانی مراکز داده داخلی توسط بخش خصوصی تدوین شده است.
مهدیون از ارایه نظام رتبه بندی و ارزیابی برای دریاف تسهیلات حمایتی خبر داد و گفت: دولت با توجه به جایگاه هر مرکز دارای مجوز، تسهیلات حمایتی، تخفیف تعرفه ای برخوردار از معافیت مالیاتی و دیگر موارد را ارایه می دهد.
فعالان فناوری اطلاعات چه می خواهند؟
امیر فرد شاهین، مدیرعامل شرکت توسعه ارتباطات هما در این زمینه با بیان اینکه معمولا ترافیک داده ها در مراکز داده مربوط به ارسال داده هاست گفت: از طرفی شرکت ارتباطات زیرساخت ترافیک متقارن (پهنای باند ارسال و دریافت داده ) در اخیتار مراکز داده قرار می گیرد که این امر مقرون به صرفه نیست.
این فعال صنعت فناوری اطلاعات گفت: برای مثال کمترین پهنای باند لازم برای فعالیت عادی یک مرکز داده یک تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه است که هزینه شروع فعالیت چنین مرکزی معادل یک تا دو میلیارد تومان خواهد بود.
وی با بیان اینکه شرکت های فعال در زمینه میزبانی داده ها علاقه ای به دریافت سوبسید ازدولت ندارند گفت: اما در عین حال ما خواهان ارایه مجوزهای لازم برای راه اندازی مراکز داده در کشور هستیم.
فرد شاهین خاطرنشان کرد: هم اکنون برخی از شرکت های خصوصی مراکز داده خصوصی راه اندازی کرده اند اما ادامه فعالیت این مراکز در آینده قابل اعتماد نیست.
وی خاطرنشان کرد: قیمت راه اندازی مراکز داده و پهنای باند اختصاص یافته برای ارسال داده ها بر بستر وب داخلی عوامل تعیین کننده برای ارایه خدمات مطلوب در بخش مراکز داده محسوب می شود.
وی افزود: برخی از شرکت های PAP برای داشتن پهنای باند بسیار بالا خودشان دیتاسنتر زده اند چون ترافیک ارسال داده در آن ها بسیار بالاست.
فردشاهین گفت: هم اکنون استانداردهای ایجاد شده در زمینه میزبانی داده ها مربوط به ۱۰ سال گذشته است
وی با بیان اینکه مراکز داده در بخش خصوصی هم اکنون براساس استانداردهای خارجی راه اندازی شده است گفت: از طرفی مجوز خاصی در این زمینه بعد از ۱۰ سال هیچ بروزرسانی در این زمینه انجام نشده است.
مرجع : خبرگزاری ايرنا
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]