واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خاطرات ناگفته سورنا ستاری از پایگاه هوایی نوژه همدان تهران - ایرنا - معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در جمع مسوولان و دانشگاهیان استان همدان به بیان خاطرات ناگفته خود از پایگاه حماسی - هوایی نوژه همدان پرداخت.
به گزارش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر سورنا ستاری در سفر به استان همدان با ذکر خاطراتی از دوران کودکی خود در همدان و از پایگاه حماسی هوایی نوژه اظهار کرد: با توجه به اینکه نخستین و مهمترین رخدادهایی هوایی دوران دفاع مقدس از این پایگاه حماسی و تاریخ ساز آغاز شده است اما عدم اطلاع رسانی در مورد آنها موجب شده است تا عموم مردم از این رخدادهای حماسی افتخارآمیز بی اطلاع باشند.
وی خاطرنشان کرد: 31 شهریور ماه سال 59، ساعت دو بعد از ظهر، رژیم بعثی صدام به کشور و مراکز نظامی و اقتصادی و پایگاه های ما حمله کرد و یک ساعت بعد از این اتفاق خلبانان غیور همین پایگاه، شهر بغداد را مورد هدف قرار دادند و شهید محمد صالحی و خالد حیدری از خلبانان شجاع پایگاه نوژه که یکی از آنها شیعه و یکی هم از برادران اهل تسنن بود در این حمله حضور داشتند و به عنوان نخستین خلبانان شهدای آغاز دوران دفاع مقدس نام خود را جاودانه کردند.
ستاری با بیان اینکه بسیاری از بزرگان و نامداران نیروی هوایی ما از پایگاه نوژه پرواز کرده اند، بیان کرد: شهید عباس دوران به عنوان شهید جاودانه دوران دفاع مقدس، یادداشت و نامه معروف و تاریخی اش را سه ساعت قبل از شهادت، در همین پایگاه نوشت و سپس هواپیمای خود را به ساختمان کاندیدای محل برگزاری هفتمین دوره اجلاس سران در بغداد کوباند و با به شهادت رساندن خود و خلق این رخداد مهم دوران دفاع مقدس، نگذاشت که این اجلاس در بغداد برگزار شود.
وی تصریح کرد: بسیاری از خلبان شجاع ما بعد از پرواز از این پایگاه حماسی - هوایی شهید شدند و اواخر دوران دفاع مقدس، بهترین خلبانان ما که اغلب آنان دوره های عالی را در آمریکا گذرانده بودند و در تمام مدت دوران دفاع مقدس حضور مقتدرانه داشتند به شهادت رسیدند.
فرزند شهید ستاری با ذکر رشادت های خاموش و کتمان شده در بخش پدافند هوایی کشور اشاره کرد: نیروهای بعثی با استفاده از موشک های ضدرادار و هواپیماهای پیشرفته ای که به واسطه استکبار جهانی تهیه کرده بودند، مدافعان شجاع عرصه پدافند هوایی ما را در سوباشی مورد حمله قرار دادند و در بالای کوه های همین منطقه زنده زنده سوزانده و شهید کردند.
وی یادآور شد: تمام عملیات های علیه اهداف نظامی در بغداد از این پایگاه انجام شد و رشادت ها و حماسه های بزرگی که در تاریخ ایران و جهان ثبت شده، مولود پایگاه حماسی هوایی نوژه است.
ستاری به احساس نوستالژیک خود از این پایگاه هوایی اشاره کرد و گفت: پایگاه هوایی نوژه برای من نوستالژی دارد و تمام خاطرات کودکی را برایم یادآور می شود زیرا تا سن چهار سالگی در این پایگاه بودم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه خاطره های بسیاری از همدان و پایگاه حماسی نوژه و سوباشی دارد گفت: پس از اینکه شهید نوژه در کردستان به شهادت رسید این نام پر رمز و راز بر روی پایگاه حماسی هوایی همدان نهاده شد.
وی از پایگاه هوایی نوژه به عنوان یکی از پایگاه های اصلی تحول در نیروهای هوایی کشور نام برد و ضمن گرامیداشت یاد شهید خلبان ایلخانی گفت: خلبان اسکندری نیز یکی دیگر از شهدای این پایگاه بود و رکورددار تعداد حملات هوایی به بغداد محسوب می شود که بعد از جنگ فوت شد.
**پیشنهاد برای برگزاری یادواره حماسه آفرینان پایگاه نوژه
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این جلسه به استاندار و مسوولان استان همدان پیشنهاد برگزاری یادواره یا بزرگداشت شهدای حماسه آفرین پایگاه هوایی مقتدر نوژه را مطرح کرد.
دکتر سورنا ستاری معاون علمی وفناوری رییس جمهوری و رییس بنیاد ملی نخبگان در دهمین سفر استانی خود، ضمن شرکت در دومین جشنواره برترین های پارک علم و فناوری همدان و بازدید از شرکت های دانش بنیان و مراکز پژوهشی این پارک با مسوولان و دانشگاهیان این استان دیدار کرد.
علمی (1)**1055**1440
25/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]