واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
انتشار هفتاد و یکمین مجله تخصصی شعر خبرگزاری رسا ـ هفتاد و یکمین مجله تخصصی شعر از سوی مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از حوزه هنری، هفتاد و یکمین مجله تخصصی شعر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری، به مدیر مسؤولی محسن مؤمنی شریف و سردبیری علیرضا قزوه از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شد.
«آستانه» بخش اول نشریه تخصصی شعر است که مطلبی از نیمایوشیج با عنوان «از خلوت تن، به خلوت دل میتوان رسید» مشاهده میشد.
در بخشی از آن آمده است؛ بدون خلوت با خود، شعر شما تطهیر نمییابد و آنچه که باید باشد، نخواهد بود. به هر اندازه در خودتان خلوت داشته باشید، به همان اندازه این کیفیت بیشتر حاصل آمده است. از این حرف کودکانه و جوان فریب بگذرید که شعراز جمعیت ساخته میشود. کسی که معترف به این است خود منم؛ اما شاعر، این کالا را که از جمعیت میگیرد، در خلوت خود منظم و قابل ارزش میکند. با شاعر است که این کالا، کالایی میشود. دلیل آن را میتوانید به آسانی پیدا کنید که هر کس، شاعر زبردستی نیست.
در بخش «بشنو از نی» علیرضا قزوه به فرهنگ و اصل 44 پرداخته است و بیان میدارد: به وضوح میبینیم که حتی امروز هم با برآمدن دولت جدید، مسائلی مانند حرکت از اقتصاد نفت محوربه سوی اقتصاد مالیات محور، یا کوچک شدن دولت و سپرده شدن برخی از امور حاکمیتی به بخش خصوصی و تشکلهای مردمی، یا تأکید بر لزوم ترویج تعاونیها، یا حتی همین بحث چند و چون ممیزی کتاب مطرح است که در حقیقت ازهمان چشمه قدیمی آب میخورد.
در بخش دیگری آورده است: در امر فرهنگ هم مسائل مختلفی در ارتباط با همین موضوع مطرح بوده و هست. در این میان هستند کسانی که به کلی، لزوم دخالت حاکمیت در امور فرهنگی را نفی میکنند. هستند کسانی که فقط به ریلگذاریها وسیاست گذاریهای کلان فرهنگی توسط حاکمیت قائلاند و از دخالت حاکمیت در جزئیات امور فرهنگی گلهمندند و بالاخره، هستند کسانی که معتقدند حاکمیت باید همه شئون فرهنگی کشور را از صدر تا ذیل تحت قیمومیت داشته باشد و عملاً و بلا استثنا در همه عرصههای جزیی آن نیز وارد شود.
در بخش «گپ و گفتوگوها»؛ گفتوگو با سید علی موسوی گرمارودی و یوسفعلی میر شکاک دیده میشود که توسط مهدی مظفری ساوجی و حسن صنوبری صورت پذیرفته است.
گفتوگو با شاعر معاصر کرد عراقی، لطیف هملت و ترجمه بخشهایی از اشعار این شاعر، از دیگر بخشهای مجله شعر است که توسط مختار شکری پورانجام شده است.
در بخش «لوح» مجله تخصصی شعر؛ «حکایت شاعر» به قلم دکتر اسماعیل امینی، «دربهدر به دنبال شعر خوب» نوشته حمیدرضا شکار سری، «نه هر که او نقش نظمی زد کلامش دلپذیر افتد سه فراز درباره شعر معاصر» از مهرداد نصرتی، «ترانه انقلاب؛ دوران شکوه یا افول؟» نوشته سعید بیابانکی، «چه خونها» مطلبی از ابراهیم اسماعیلی اراضی، وقتی از ادبیات کودک و نوجوان حرف میزنیم، دقیقاً از چه چیزی حرف میزنیم؟! مطلبی از کمال شفیعی، «چیستی هنر متعهد ما» نوشته علی شاه علی، «از فردوسی بگوییم، فردوسی همیشه» نوشته سید محمود سجادی، بخش دوم «خرد و خرد برتر در شاهنامهی فردوسی» نوشته یوسفعلی میر شکاک، «جمهوری مهجوری زندگی و شعر میرزا نظام دست غیب شیرازی» نوشته محمود حبیبی کسبی دیده میشود.
در بخش «سنجه» به بررسی شعر آیینی انقلاب اسلامی با تکیه بر سه مجموعه شعر، انگشتری سوم خاتم، جامهداران و قبله مایل به تو که توسط سید مهدی طباطبایی به نگارش در آمده، شعرهایی در کوچه و خیابان و بازار که نقدی برمجموعه شعر موسی بیدج؛ شعرهایی که در کوچه میدوند به قلم ضیاء الدین خالقی، نگاهی به منظومهی عاشورایی «ضربان ذات» سرودهی قربان ولیئی که سید اکبر میر جعفری آن را به رشته تحریر در آورده، دیده میشود.
شایان ذکر است نشریه تخصصی شعر توسط انتشارات سوره مهر در 2500 شمارگان و با مبلغ 8000 تومان عرضه میشود و علاقهمندان میتوانند برای اشترک و ارسال تلفنی با شماره تلفن 66469948 تماس حاصل کنند./998/د102/ق
۱۳۹۳/۶/۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]