تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 11 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حكيم نيست آن كس كه مدارا نكند با كسى كه چاره اى جز مدارا كردن با او نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825241492




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فرودگاه ها، شریان حیاتی در سوریه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرودگاه ها، شریان حیاتی در سوریه بیروت - ایرنا - با شروع درگیری های مسلحانه بین ارتش سوریه و گروه های تروریستی تکفیری در سوریه ، نگاه ها بسرعت به سوی فرودگاه های نظامی و غیرنظامی این کشور رفت.


گروه های تروریستی تکفیری هدف اصلی خود را اشغال فرودگاه های سوریه اعلام کرده اند اما تاکنون بجز یکی دو مورد با ناکامی مواجه شده اند.
در سوریه ده ها فرودگاه نظامی و غیرنظامی وجود دارد که برخی مختص آموزش و در مساحت های کم بنا شده اند و برخی دیگر نقشی محوری در نبرد علیه گروه های تروریستی تکفیری دارند.

** فرودگاه های غیرنظامی
در سوریه 6 فرودگاه غیرنظامی و ویژه حمل و نقل مسافر و کالا وجود دارد که شامل دو فرودگاه بین المللی حلب و دمشق ، فرودگاه الباسل در ریف لاذقیه ، القامشلی در استان الحسکه ، دیرالزور و تدمر است.
تاکنون هرگونه حمله و هجمه گروه های تروریستی تکفیری برای سیطره بر آنها و دست کم برای جلوگیری از فرود و برخاستن هواپیماها ناکام مانده است.
برغم اینکه برخی شرکت های هواپیمایی پروازهای خود به دمشق را لغو کرده اند اما هواپیماهای شرکت هواپیمایی سوریه بدون وقفه در بیشتر فرودگاه های این کشورعملیات نقل و انتقال مسافر و کالا را ادمه داده اند.
فرودگاه دمشق با تامین امنیت کامل مسیرآن بعداز نبردهایی که دو سال قبل در اطراف غوطه غربی رخ داد، فعال است و لحظه ای فعالیتش متوقف نشده است.
گروه های تروریستی تکفیری فعال در غوظه شرقی از جمله «داعش »و« جبهه النصره» بارها اعلام کردند که برای قطع ارتباط فرودگاه با شهر دمشق که حدود 40 کیلومتر است، دست به عملیات زده اند اما هر بار شکست خورده اند.
فرودگاه بین المللی حلب حتی امنیت آن از فرودگاه پایتخت بیشتر است بویژه بعداز آنکه ارتش سوریه توانست همه مناطق حومه این فرودگاه را آزاد و پاکسازی کند.
« لشکر 80» ارتش سوریه اصلی ترین یگان نظامی است که مسئولیت حمایت از فرودگاه حلب را برعهده دارد.
دو فرودگاه القامشلی و الباسل همچنان فعالیت عادی خود را ادامه داده و هواپیماهای ترابری و مسافربری در آنها فرود می آیند و پرواز می کنند.
تنها فرودگاه دیرالزور براساس طرح ها و نقشه های نظامی و صحنه میدانی نبرد در این منطقه اکنون به یک فرودگاه نظامی تبدیل شده است.

** فرودگاه های نظامی
ابی الظهور وتفتناز در ادلب ، وطیاس در حمص، الضبعه در ریف حمص، الناصریه ،الضمیر ،المزه ، رهیل ، مرج السلطان در ریف دمشق، الثعله و خلخله در السویداء و حماه، منغ ، کویرس ، الجراح و الجیره در حلب و ریف ادلب، تدمر، و الطبقه در الرقه 17 فرودگاه نظامی سوریه هستند که از برخی از آنها به عنوان فرودگاه غیرنظامی هم استفاده می شود.
همه این فرودگاه ها بجز« منغ» و« الجراح» و اخیرا « الطبقه» در سیطره کامل ارتش سوریه قرار دارند.
فرودگاه های سوریه بویژه نظامی ، هدف های اصلی حملات و عملیات گروه های تروریستی تکفیری هستند و به همین دلیل زبده ترین یگان های ارتش سوریه مسئولیت حفاظت از آنها را برعهده دارند.

** حفاظت از فرودگاه ها
به گزارش ایرنا، درهمین چارچوب یک فرمانده میدانی ارتش سوریه به روزنامه لبنانی «السفیر» گفته است که تمام تلاش های گروه های تروریستی تکفیری و حامیان آنها برای سیطره بر 98 درصد فرودگاه ها ناکام مانده است و ضربه های کوبنده جنگنده ها هر ساعت محل تجمع و مواضع آنها را درهم می کوبد.
وی به همپوشانی پایگاه های هوایی ارتش سوریه در هنگام پروازها و عملیات بمباران اهداف اشاره کرد و گفت که اطراف فرودگاه ها تا چندین کیلومتر پاکسازی و ایمن سازی شده است.
این فرمانده میدانی ارتش سوریه اظهارداشت: به عنوان نمونه در اطراف فرودگاه دمشق ده ها پایگاه و خطوط حمایتی تشکیل شده و از شهرک های مختلف از جمله عقربا و الغزلانیه حمایت می شود.
وی خاطرنشان کرد که یگان های لشکر چهارم در اطراف فرودگاه نظامی المزه و لشکر 80 اطراف فرودگاه بین المللی حلب مستقر شده اند.
این فرمانده میدانی تصریح کرد: گروه تروریستی تکفیری داعش نیروهای خود را برای اشغال فرودگاه دیرالزور جمع کرد اما به خاطر پیچیده بودن طرح امنیتی و حفاظتی اطراف این فرودگاه در مساحتی گسترده و استقرار توپخانه بگونه ای که هر جنبده ای را هدف می گیرد، نتوانست کاری از پیش ببرد.
وی گفت: با توجه به شرایط جغرافیایی مناسب دفاع و استقرار یگان های حمایتی مانند تیپ 119 دفاع هوایی و لشکر 137 پیاده نظام ، سخن گفتن از اشغال این فرودگاه در چند ساعت گزافه گویی است.
گفته می شود که این گروه تروریستی تکفیری بعداز اشغال فرودگاه نظامی الطبقه در الرقه اکنون در حال جمع کردن نیروهای خود اطراف فرودگاه دیرالزوراست تا آن را اشغال کند.
« محمد فرید عیسی» کارشناس امور نظامی و راهبردی هم در این باره گفت: اگر فرودگاه مهم القامشلی را استثنا کنیم ، تنها فرودگاه در منطقه شرقی سوریه ؛ دیرالزور است.
وی با بیان اینکه « معتقدم به دو دلیل حمله داعش به فرودگاه دیرالزور به این زودی ها امکان پذیر نیست»، افزود: اولین دلیل استحکامات گسترده ای است که فرماندهی ارتش سوریه بعداز سیطره تروریست های تکفیری بر فرودگاه الطبقه ایجاد کرده است.
این کارشناس امور راهبردی ، دلیل دوم را « اعزام نیروهای گسترده به منطقه و اضافه شدن آنها به نیروهای موجود» دانست و خاطرنشان کرد: ارتش سوریه درصدد تحقق پیروزی های مهم و بزرگ در استان دیرالزور بویژه منطقه چاه های نفت است.
فرید عیسی تصریح کرد: گروه تروریستی تکفیری داعش برای ورود به نبرد اشغال فرودگاه دیرالزور به هزاران تروریست مسلح نیاز دارد و در زمان حاضر برای آن بسیار مشکل است بتواند چنین نیرویی را تامین کند.
وی گفت: ارتش سوریه تلاش دارد براساس اطلاعات و نیازهای نظامی و راهبردی و اهداف در سه سطح « کم اهمیت، مهم و بسیار مهم» با مناطق مختلف این کشور برخورد و جنگ را اداره کند.
خاورم ** 1324


24/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن