واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ شهريور ۱۳۹۳ (۱۴:۳ب.ظ)
وزير بهداشت در اولين نمايشگاه بين المللي دارو، صنايع و خدمات وابسته «ايران فارما»: حمايت از توليد داخل در صنايع دارويي، از مهمترين سياست هاي وزارت بهداشت است دکتر هاشمي گفت: حمايت از توليد داخل هم براي افزايش سهم آن در بازار داخلي کشور و هم به منظور افزايش ميزان صادرات، از مهمترين سياست هاي وزارت بهداشت است.
به گزارش خبرگزاري موج، وزير بهداشت در اولين نمايشگاه بين المللي دارو، صنايع و خدمات وابسته «ايران فارما» و در جمع خبرنگاران با اشاره به اين که صنعت داروسازي در ايران پيشرفت هاي خوبي داشته است، اظهار کرد: در حال حاضر تمامي خطوط داروسازي در ايران وجود دارد و تقريبا تمام انواع فرمول دارويي در ايران قابل توليد است.
به گفته دکتر سيد حسن هاشمي در سال هاي اخير کشور ما در حوزه داروهاي با فناوري بالا پيشرفت هاي چشمگيري داشته به طوري که داروهاي نوترکيب، آنتي بادي هاي منوکلونال، داروهاي ضد سرطان و داروهاي بيماران خاص در داخل کشور توليد مي شود.
وي با اشاره به اين که البته در حوزه پژوهش هاي داروسازي نيز پيشرفت هاي چشمگيري داشته ايم، ادامه داد: 50 درصد دانشمندان کشورمان در حوزه دارو رتبه هاي بالاي بين المللي دارند در حالي که محققان دانشکده هاي داروسازي کمتر از 5 درصد محققان دانشگاه هاي علوم پزشکي هستند.
وزير بهداشت در زمينه سياست هاي وزارت بهداشت در حوزه دارو خاطرنشان کرد: حمايت از توليد داخل هم براي افزايش سهم آن در بازار داخلي کشور و هم به منظور افزايش ميزان صادرات، از مهمترين سياست هاي وزارت بهداشت است.
دکتر هاشمي با بيان اين که سهم عددي توليد داخل از 15 سال قبل همواره بالاي 95 درصد بوده است، گفت: با اين حال سهم ريالي متأسفانه در سال هاي اخير کاهش داشته و در سال گذشته به حدود 60 درصد رسيده است.
وي با تأکيد بر اين که امسال مهمترين برنامه وزارت بهداشت افزايش سهم توليد در بازار داخلي است، افزود: در 6 ماهه اول امسال حدود 40 درصد صرفه جويي ارزي در واردات دارو داشته ايم که قاعدتا اين روند موجب افزايش سهم توليد داخل در بازار داخلي خواهد شد.
دکتر هاشمي با اشاره به سياست ديگر وزارت بهداشت مبني بر حمايت از بيماران؛ بخصوص بيماران خاص و صعب العلاج، بيان داشت: از محل حمايت هاي وزارت بهداشت، مازاد بر پوشش بيمه اي معمول، معادل يک هزار و يکصد ميليارد تومان به داروهاي بيماران خاص و صعب العلاج اختصاص يافته به طوري که سهم پرداختي اين بيماران را کاهش داده است.
وزير بهداشت خاطرنشان کرد: البته براي کاهش هزينه هاي بيماران مزمن نيز برنامه هايي در دست اجرا است که در نيمه دوم سال جاري اجرايي مي شود. ضمن اين که برنامه ارتقاء کيفيت خدمات سرپايي و بستري در بيمارستان هاي دولتي تعيين شده و به زودي اجرايي مي شود.
دکتر هاشمي با تأکيد بر ضرورت ارتقاء کيفيت داروهاي توليد داخل، جلب اعتماد جامعه پزشکي به کيفيت و اثربخشي داروهاي توليد داخل، در ادامه اظهار کرد: در اين زمينه سازمان غذا و دارو موظف است دقت و جديت بيشتري در حوزه توليد، توزيع و عرضه داروها؛ بخصوص داروهاي توليد داخل داشته باشد. ما موظف هستيم با اهتمام بيشتري با تخلفات در اين زمينه برخورد کنيم.
وي با اشاره به اين که ما امسال براي ارتقاء کيفيت داروهاي توليد داخل، برنامه هاي تخصيص ارز براي خريد ماشين آلات جديد توليدي، دستگاه هاي آزمايشگاهي و کنترل کيفيت دارو را شروع کرديم، تأکيد کرد: بدون محدوديت تمامي اين برنامه ها را ادامه خواهيم داد.
به نقل از روابط عمومي وزارت بهداشت، دکتر هاشمي تأکيد کرد: انتظار مي رود صنعت دارويي کشور از اين فرصت حداکثر بهره برداري را براي ارتقاي سهم توليد ناخالص ملي و فناوري توليد خود به عمل آورد.
وزير بهداشت در ادامه گفت: به صورت عام در مورد کيفيت دارو شرايطمان خوب است، اما؛ در برخي موارد ضعيف هستيم که بايد ارتقا يابد. با توليدکنندگان صحبتهايي انجام داديم آنها نيز انتظاراتي دارند که به حق است. تا پايان امسال شرکتهاي توليدکننده دارويي براساس کيفيت محصولاتشان رتبهبندي خواهند شد.
هاشمي ضمن اشاره به صادرات سالانه 150 ميليون دلاري دارو در کشور گفت: از اين ارقام راضي نيستيم. البته اين موضوع به سياستهايي که در دو سه دهه گذشته اتخاذ شده، بازميگردد. در حال حاضر کشور در شرايط استثنايي فرصت بسيار مناسبي پيش رويمان است. بايد تجديد نظر کنيم. نبايد با آهنگ قبلي حرکت شود. بازار وسيعي پيش روي ما است که بايد از اين فرصت استفاده شود.
وزير بهداشت ضمن بيان اين که وزارت بهداشت عزم جدي براي مبارزه با پديده قاچاق دارو دارد، اظهار کرد: اکنون که تأمين دارو در کشور به روال طبيعي صورت مي گيرد، از سازمان غذا و دارو انتظار مي رود سياست هاي نظارتي خود را در زمينه برخورد با قاچاق و تقلب بيشتر کند.
به گفته وي سامانه جامع اطلاعات و رهگيري دارو با راه اندازي پرتال دارويي که شامل کليه مراحل، ورود، توليد، توزيع و عرضه دارو خواهد بود، موضوع نظارت ما را بسيار جدي تر و راحت تر خواهد کرد و امسال راه اندازي مي شود.
دکتر هاشمي اظهار کرد: جلوگيري از هزينه هاي القايي و منطقي کردن تجويز و مصرف دارو از سياست هاي ديگر وزارت بهداشت است.
وي در پايان خاطرنشان کرد: در چارچوب سياست هاي ابلاغي سلامت از سوي مقام معظم رهبري، با راه اندازي برنامه جامع نسخه نويسي الکترونيک که با همراهي بيمه ها اجرايي خواهد شد، گامي بلند در زمينه تجويز و مصرف بي رويه دارو و کاهش هزينه هاي القايي برداشته خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]