واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
کنگره تبریز پیشرو در فرهنگ تشیع پایان یافت خبرگزاری رسا ـ کنگره تبریز پیشرو در فرهنگ تشیع با تجلیل از فرزند آیت الله قاضی طباطبایی(ره)، حاج فیروز زیرکار(مداح) و مجتبی زادصادق(شاعر) و حاج حسن حسین نژاد(خیر مسجدساز) به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام سیدشهاب الدین حسینی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان آذربایجان شرقی شب گذشته در اختتامیه کنگره «تبریز پیشرو در فرهنگ تشیع» با اشاره به آغاز حرکت مکتب تشیع از دوره نبوت نبی اکرم(ص) اظهار داشت: شیعیان همواره در طول تاریخ خواستار تداوم اسلام ناب محمدی(ص) بوده اند.
وی ادامه داد: شیعیان کسانی هستند که اگر در قول پیامبر اختلاف داشته باشد به کلام حضرت علی(ع) مراجعه می کنند و اگر در قول علی(ع) اختلاف داشته باشند به امام جعفر صادق(ع) مراجعه می کنند، بسیار خرسندیم که نهال تشیع از روز اول در ایران کاشته شده است و از قرن نخست نبوت رواج داشته است.
حجت الاسلام حسینی تشیع را موضوعی همیشه در جریان در طول تاریخ دانست و گفت: تبریز نخستین پایتخت جهان تشیع است و به عنوان فیروزه جهان اسلام شناخته می شود، اکنون که در نظام مقدس جمهوری اسلامی که برگرفته از تفکر ناب شیعی است، قرار داریم در این همایش به بررسی نقش اقشار مختلف همچون بازاریان، امامزادگان، علما و ... در توسعه فرهنگ تشیع پرداختیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی ادامه داد: امروزه که بشر تمامی میدان و ساحت های انسانی را تا کرانه پیموده است، ندای نیاز به دین و وحی را می شنود و بانگ سر می دهد که تنها طریق نجات پذیرش راه الهی است، اسلام و تشیع که از نقطه آغازین بشریت تاکنون و تمام طبقات را تحت پوشش قرار داده و چراغ راه انسان در همه حوزه هاست، تفکر جدایی از آن یک خلاء جدی است.
وی با اشاره به اینکه پیدایش تشیع همزمان با پیدایش اسلام است، اظهار داشت: تشیع همیشه در طول تاریخ ایران جریان داشته اما صفوی ها تشیع را مذهب رسمی کشور گردانیدند و تبریز را به عنوان اولین پایتخت تشیع ساختند و بعد از14 قرن از ظهور اسلام در عصر شکوفایی مکتب تشیع که مرهون انقلاب عظیم اسلامی است، می خواهیم هویت تشیع را بازخوانی کنیم.
دبیر کنگره تبریز پیشرو در فرهنگ تشیع ادامه داد: این کنگره در راستای نکوداشت تبریز در خردادماه سال جاری کار خود را آغاز کرد و با نشر فراخوان در 14 موضوع کلی فعالیتش را پیگیری کرد که 23 مقاله به دبیرخانه رسید که سه مقاله آن در این کنگره ارائه می شود.
همچنین حجت الاسلام احمد حمیدی، معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز با اشاره به برگزاری این کنگره در دومین روز از هفته نکوداشت تبریز که روز تبریز و فرهنگ تشیع نام گذاری شده است، اظهار داشت: شعار تبریز، فیروزه جهان اسلام که از نام مسجد کبود تبریز برگرفته شده است؛ نشانگر تاثیرگذاری تبریز در تاریخ تشیع و اسلام است.
وی ادامه داد: برنامه های هفته نکوداشت تبریز با هدف معرفی تبریز به جوانان و نسل جدید و مقدمه ای برای احیای نقش ویژه تبریز اجرایی می شود که در قالب اجرای طرح چشم انداز تبریز شاهد تبدیل شدن تبریز به آرمان شهر از نقطه نظرهای مختلف در سال 1404 باشیم.
بنابر این گزارش، در این کنگره، از حجت الاسلام سیدمحمدتقی قاضی طباطبایی، فرزند آیت الله قاضی طباطبایی(ره) به پاس یک عمر تلاش خاندان قاضی طباطبایی در بسط فرهنگ شیعی و فقهی تجلیل شد. همچنین به پاس تلاش خالصانه و توام با حب اهل بیت(ع) و کوشش در جهت پاسداشت آئین های عاشورایی از مداح اهل بیت(ع) فیروز زیرک کار قدردانی شد.
بر اساس این گزارش، مجتبی زادصادق نیز به پاس تحقیق و پژوهش در عرصه شعر و توسعه فرهنگ مکتب تشیع مورد تجلیل قرار گرفت. همچنین در این کنگره، از حسن حسین نژاد خیر مسجدساز و احیاگر آثار تاریخی و اماکن مذهبی تبریز تجلیل شد.
گفتنی است، در پایان کنگره تبریز پیشرو در فرهنگ تشیع از دو کتاب با عناوین «تبریز و فرهنگ تشیع» نوشته محقق برجسته کشور هادی هاشمیان و «تبریز فیروزه اسلام» نوشته داود وکیل زاده رونمایی شد و از مولفان این دو اثر ارزشمند تجلیل به عمل آمد./935/پ203/ب4
۱۳۹۳/۶/۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]