واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: بر اساس گزارش تازه مجله اشپیگل نهادهای اطلاعاتی در انگلیس و آمریکا به شبکههای مخابراتی داخلی شرکتهای آلمانی دسترسی کامل و دقیق دارند.
بر اساس گزارش تازه مجله اشپیگل نهادهای اطلاعاتی در انگلیس و آمریکا به شبکههای مخابراتی داخلی شرکتهای آلمانی دسترسی کامل و دقیق دارند.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، این اطلاعات برگرفته از برخی اسناد به دست آمده از آژانس امنیت ملی آمریکاست. شنود و جاسوسی از شرکتهای مخابراتی آلمانی در راستای اجرای برنامهای موسوم به نقشه گنج یا Treasure Map صورت میگیرد. هدف اصلی اجرای طرح مذکور تصویرسازی آنی و لحظه به لحظه از وضعیت استفاده از اینترنت در نقاط مختلف جهان است.
این تازه ترین رسوایی در مورد عملکرد آژانس امنیت ملی آمریکا و نهاد همتای آن در بریتانیا موسوم به GCHQ است. از جمله شرکتهای مخابراتی آلمانی که هدف جاسوسیها و شنود بوده اند می توان به Deutsche Telekom، Netcologne، Stellar، Cetel و IABG اشاره کرد.
جاسوسان آمریکایی و بریتانیایی با اجرای طرح نقشه گنج توانستند داده های فراوانی را در مورد زیرساختهای شبکههای مخابراتی این شرکتها و نقشههای روترهای آنها و همین طور اطلاعات مربوط به رایانه ها، گوشی های هوشمند و تبلتهای مشترکان خدمات شرکت های آلمانی به دست آورند. در اسلایدهای افشا شده در این زمینه جزییات حیرتانگیزی از جاسوسیهای آمریکایی ها از شبکههای ارتباطی و مخابراتی آلمان وجود دارد.
نقشه گنج جامع تهیه شده توسط آمریکاییها حاوی جزییات مربوط به شبکههای وای – فای در سراسر جهان و از جمله موقعیت جغرافیایی و ویژگیهای کاربران آنها بوده و اطلاعات و آدرس های بیش از ۵۰ میلیون سرویس دهنده اینترنت را در خود دارد.
مقامات آلمانی در واکنش به این خبر گفتهاند: مسئولان مربوطه در دولت و بخش خصوصی از مساله آگاه شده و در حال تجزیه و تحلیل موقعیت موجود هستند. Stellar یکی از شرکتهای هدف جاسوسی آمریکا این اقدام آمریکا وبریتانیا را یک حمله سایبری توصیف کرده که به وضوح قوانین آلمان را نقض کرده است.
دویچه تله کام و Netcologne هم اعلام کردهاند تاکنون موردی از نشت اطلاعات یا سرقت دادههای خود را شناسایی نکردهاند، اما توماس چزیش مدیر واحد امنیت آی تی این شرکت گفته است که دسترسی سرویسهای مخفی خارجی به شبکه ما کاملا غیرقابل پذیرش است.
وی افزود: ما به دنبال یافتن نشانههایی از دستکاری و سوءاستفاده احتمالی هستیم. ما در این زمینه به مقامات هم هشدار دادهایم.
در این میان طرف انگلیسی برای توجیه جاسوسیهای خود به اظهارنظرهای جالبی روی آورده است. GCHQ با صدور بیانیهای اظهار داشته اقدامات خود را بر مبنای قوانین مشخص و چارچوب های سیاستگذاری خاص انجام میدهد که تضمین میکند فعالیتهای آن قانونی، ضروری و صحیح است و در این زمینه از سوی دیگر نهادهای دولتی نظارت جدی صورت میگیرد.
آژانس امنیت ملی آمریکا هنوز در این زمینه سکوت کرده و به ادعاهای طرح شده در مورد برنامه نقشه گنج واکنش نشان نداده است.
ادوارد اسنودن پیمانکار سابق این آژانس از یک سال قبل تاکنون بارها در مورد جاسوسیهای نهادهای اطلاعاتی آمریکا افشاگری کرده و حتی افشا نموده که شخص آنجلا مرکل صدر اعظم آلمان و تلفن همراه شخصیش از سال ۲۰۰۲ هدف این جاسوسیها بودهاند. انتشار این خبر با واکنش تند طرف آلمانی همراه شد و برخی گروههای سیاسی هم به علت ناتوانی دولت آلمان در مقابله با جاسوسیهای کاخ سفید به شدت واکنش نشان دادند.
البته آلمان خود نیز فعالیتهای فراوانی در حوزه جاسوسی سایبری انجام میدهد. به عنوان مثال در ماه آگوست اعلام شد سازمان جاسوسی خارجی آلمان حدود چهار دهه است که از ترکیه جاسوسی میکند و حتی مکالمات تلفنی جان کری وزیر خارجه آمریکا را در این کشور استراق سمع کرده است.
مرجع : خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]