واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ شهريور ۱۳۹۳ (۱۴:۵۳ب.ظ)
مدير کل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت: سالمندان کشور تحت پوشش برنامه شيوه زندگي سالم قرار مي گيرند مدير کل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر اميد به زندگي در مردان حدود 72.8 و در زنان 74 است که نشان دهنده توجه ويژه کشور و نظام سلامت به ارتقاء سطح سلامت در افراد است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس با اشاره به اين که اميد به زندگي در سال 58 در مردان حدود 53 و در زنان 54 بوده است، گفت: در حال حاضر اميد به زندگي در مردان حدود 72.8 و در زنان 74 است که نشان دهنده توجه ويژه کشور و نظام سلامت به ارتقاء سطح سلامت در افراد است.
محمد اسماعيل مطلق تعداد جمعيت بالاي 60 سال در کشور را حدود 7 ميليون نفر بيان کرد و گفت: سلامتي يک سالمند شامل سلامت جسمي، رواني، اجتماعي و معنوي مي شود.
وي با اشاره به تدوين دو برنامه مراقبت هاي ادغامي سالمندي و شيوه زندگي سالم در وزارت بهداشت با هدف 85 سال عمر مفيد با سالمندي، افزود: اين برنامه ها شامل کاهش بار بيماري ها در گروه سني زير 80 سال و کاهش معلوليت و بار بيماري در گروه سني بالاتر از 80 سال است.
مطلق در ادامه هدف از تدوين برنامه شيوه زندگي سالم را بهبود در شيوه زندگي سالمندان به منظور افزايش سالمندان با رفتار سالم عنوان کرد و افزود: در حال حاضر در 343 شهرستان اين برنامه در حال اجرا است که تا پايان سال 92 حدود 2 ميليون و 742 هزار و 131 سالمند تحت پوشش برنامه شيوه زندگي سالم براي سالمندان قرار گرفتند.
وي در ادامه افزود: در حال حاضر برنامههاي مراقبتهاي ادغام يافته سالمندان در بيش از 200 شهرستان کشور اجرا ميشود و جمعيتي حدود دو ميليون و 18 هزار نفر تحت نظر قرار دارند.
مطلق همچنين به تدوين و اجراي برنامه ملي تحول نظام سلامت، رفاه و منزلت سالمندان ايراني مبتني بر الگوي اسلامي – ايراني خبر داد و گفت: مراحل قانوني اين سند با همکاري تمامي ارگانها و وزارتخانهها طي شد و در شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي به تصويب رسيد.
مدير کل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس در ادامه يکي از اقدامات وزارت بهداشت در قالب طرح تحول نظام سلامت را واکسيناسيون آنفلوآنزا و پونوموکک بيان کرد و افزود: ارائه مکملهاي مولتي ويتامين و ويتامين D براي سالمنداني که به اين مکملها نياز دارند، در قالب طرح تحول بهداشت اجرا مي شود.
مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس در بخش ديگري از سخنان خود استان گيلان را پير ترين و استان سيستان و بلوچستان با 4.72 درصد جمعيت سالمند را به عنوان جوان ترين استان کشور معرفي کرد و افزود: استان هاي گيلان با 11،5، مرکزي با 9،97، مازنداران با 9،81، آذربايجان شرقي با 9،78، خراسان جنوبي با 9،52، همدان با 9،42، اصفهان با 9،26 و تهران با 9،5 درصد جمعيت سالمند، به عنوان پيرترين استان هاي کشور به شمار مي روند.
وي در ادامه گفت: هرمزگان با 5،62، بوشهر با 5،94، خوزستان با 6،6، ياسوج با 6،27 و گلستان با 6،82 درصد جمعيت سالمند بعد از استان سيستان و بلوچستان جزء استان هاي جوان کشور هستند.
مطلق يکي از علل پيرشدن جمعيت اين استان ها را کاهش ميزان باروري کمتر از 1.8 بيان کردو گفت: تاخير در فرزند آوري، فاصله بيش از پنج سال در فرزند آوري و کاهش ازدواج و افزايش طلاق از ديگر علل پير شدن جمعيت ها است.
مدير کل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: اکنون ميزان باروري کلي در کشور کمتر از 1،8 است که بايد به بيش از دو. برسد تا داراي کشوري جوان و نيروي کار شويم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]