تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعا كردن را در هنگام رقّت قلب غنيمت شمريد، كه رقت قلب، رحمت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826476335




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استراتژی مثلث طلایی برای حضور در انتخابات


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استراتژی مثلث طلایی برای حضور در انتخابات تهران- ایرنا- حل پازل پیچیده انتخابات مجلس دهم با حساسیت ها و شرایط ویژه اش و اهمیت خطیری که برای نحله ها و طیف های مختلف سیاسی دارد، تابع مولفه های فراوان و آیند و روندهای متعدد و نقش آفرینی های مختلفی است.


روزنامه "آرمان" در مطلبی با عنوان «استراتژی مثلث طلایی برای حضور در انتخابات
» به قلم «رضا رئیسی» می نویسد: بی گمان یکی از مهم ترین فرازهایی که می تواند نقش ماندگار بر این فرآیند بزند و معادلات را تحت تاثیر مستقیم خود قرار دهد میدانداری بزرگان سیاسی است. همین اهمیت خطیر توجه ها را به سمت و سوی آنان جلب کرده و هر گفتاری که به موضوع نقش آفرینی آنان معطوف باشد با بیم و امید از سوی جریان های مختلف دنبال می شود. تندروهای جناح مقابل با نگرانی این پروسه را نظاره گر هستند وهر گاه سخنی سلبی در باب مشارکت سیاسی بزرگان در انتخابات شنیده می شود با آب و تاب فراوان آن را انعکاس می دهند. وقتی ناطق نوری می گوید: « قصد حضور در رقابت سیاسی را ندارد» آنان با خوشحالی این سخن را انعکاس داده و نتیجه می گیرند که همداستانی میان سه ضلع پیروزی بخش تحول خواهان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 دوباره تکرار نخواهد شد. خاتمی اگر تاکید می کند که دیگر به حضور در ساخت قدرت سیاسی نمی اندیشد، این گفتار نیز با واکنش های متعدد روبرو می شود و نتایج بدیع و عجیب و غربی از آن استنتاج می شود. در ادامه این گفتارها بالاخره روز گذشته در سفر آیت ا... هاشمی به مشهد وی در پاسخ به این سوال که آیا در انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی لیست ارائه خواهید کرد؟ درپاسخ می گوید: «دیگر از ما گذشته است.» اکنون این سوال بزرگ در برابر اذهان عمومی قرار دارد که این سخنان به معنای عدم میدانداری و نقش آفرینی بزرگان سیاسی است؟ آیا قرار نیست که آنان در عرصه رقابت انتخاباتی پیش رو به کنش تاثیر گذارهمچون انتخابات ریاست جمهوری گذشته بپردازند؟ معنا و مفهوم سخنان ایشان چیست و آنان چه راهبردی را در پیش خواهند گرفت؟

* میدانداری در ساحت قدرت اجتماعی
در پاسخ به سوالات فوق می توان گفت که قرار نیست بزرگان با ارائه لیست انتخاباتی به نقش آفرینی در انتخابات آتی مجلس بپردازند اما این بدان معنی نیست که آنان بی توجه از کنار چنین بزنگاه خطیر و مهمی بگذرند. سیاست ورزی امر غامض و پیچیده ای است و مضاف بر آن تعطیل بردار نیست و یک سیاستمدار تا آخرین لحظه عمر درگیر فعل و انفعالات این سپهر بوده و در یک دیالکتیک همیشگی و پر فراز و فرود قرار دارد. نکته آنکه مرور عملکردهای این بزرگان سیاسی نیز نشان می دهد که آنان چند سالی هست که به جای حضور مستقیم در ساحت قدرت رسمی، نقش آفرینی در عرصه قدرت غیررسمی یا به زبان بهتر ساخت قدرت اجتماعی را برگزیده اند. حجت الاسلام ناطق نوری لااقل بعد از انتخابات ریاست جمهوری دوره نهم هیچ گاه حضور مستقیم در ساز و کارهای انتخاباتی را نپذیرفته است. سیدمحمد خاتمی نیز پس از انتخابات مجلس هشتم هیچگاه پای به این وادی نگذاشته و آیت ا... هاشمی رفسنجانی نیز جز در مواردی که خود به کنش مستقیم پرداخته از ارائه لیست سر باز زده است، کنشی که در شرایط خاص و با اصرار و ابرام بدنه اجتماعی به منصه ظهور رسید و صحنه انتخابات را دیگرگونه کرد. این سه پس از تجربیات بسیار و اندوخته های فراوان و کسب وجاهت دوچندان در افکار عمومی اکنون به رسته و جایگاهی دست یافته اند که نیازمند کنش مستقیم نیست، آنان برخوردار از وجاهت سیاسی و اجتماعی هستند و می توانند دور از دخالت مستقیم در فرآیندهای انتخاباتی در قالب اتاق فکر نقش نقطه ثقل و ثبات را ایفا کنند و به راهبری جریان های سیاسی بپردازند. در واقع نباید هم برای چنین شخصیت هایی قائل به کنش میدانی بود چرا که از یکسو پتانسیل راهبری آنان با ورود به منازعات خام و خرد چندان امکان تبلور نخواهد یافت و از سوی دیگر حضور در وادی کنش میدانی آنان را درگیر در منازعات و علایق و سلایق افراد پیرامونی خواهد کرد و امکان هم افزایی را در این منازعات طبیعی و بدیهی از آنان سلب خواهد کرد.

* می دانند کجا و چگونه باشند
یکی از کارویژه های احزاب و ساختارهای نظامند حزبی ارائه لیست های انتخاباتی است. در کشور ما از آن حیث که کارکردهای حزبی نهادینه نشده و در واقع تشکیلات فصلی و موسمی به جای احزاب عمل می کنند، نقش آفرینی چهره ای کلیدی و مورد وثوق بسیار تاثیر گذار است. تندروها نیز با عنایت به همین مقوله طی چند صباح اخیر بسیار مایل به کندوکاو عملکردها و استراتژی این بزرگان در عرصه خطیر انتخابات مجلس بوده و با پخش شایعات و نیز خبرپردازی های خاص قصد اثر گذاری بر این روند را داشته و از طرف دیگر خواسته اند که با دریافت واکنش ها بتوانند قطعات پازل خود را پیرامون پیش بینی استراتژی آنان تکمیل کنند کما اینکه چندی پیش خبری در این رسانه ها انعکاس یافت که آنان مدعی شده بودند خاتمی و هاشمی درصدد تنظیم لیست انتخاباتی هستند اما اکنون پاسخ هاشمی جواب قاطعی به این تلاش های مستمر بوده و آن را ابتر کرده و امکان پیش بینی حرکات را از جناح مقابل سلب کرده است. هاشمی سیاستمدار زیرکی است و با بیش از نیم قرن فعالیت سیاسی، بی حساب و بدون هدف گذاری سخن نمی گوید. تندروها اکنون خوب دانسته اند که نمی توانند این بزرگان را به وادی مجادلات میدانی رهنمون کرده و آنان را از جایگاه خطیر راهبری تحولات سیاسی در جریان دموکراسی خواه و اصلاح طلب دور کنند. هاشمی، خاتمی و ناطق هر سه در برهه ها و فواصل مختلف روی یک گزاره پای فشرده و اتفاق نظر دارند: «عدم حضور در تحولات میدانی و نقش آفرینی در قالب تبیین استراتژی»؛ استراتژی ای که البته نمی توان حدود و ثغور مشخصی برای آن تبیین و تعیین کرد و به فراخور موقعیت امکان برونداد های مختلف و حتی غیره منتظره از آن دور از ذهن نیست، کما اینکه آیت ا... هاشمی از ماه ها قبل منکر حضور در انتخابات ریاست جمهوری بود و ناگهان ناخدا را سیاستی دیگر فتاد.
اول**1368**


23/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن