واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دبیر شورای عالی فضای مجازی خبر داد: تدوین سیاست های کلی برای حمایت از صادرات نرم افزار تهران- ایرنا- دبیرشورای عالی فضای مجازی از تدوین سیاست های کلی برای حمایت از صادرات نرم افزار خبرداد و گفت: این سیاست ها در راستای حمایت از فعالان بخش خصوصی تدوین شده است.
محمد حسن انتظاری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: متولیان صادرات کشور از جمله وزارت اقتصاد و امور دارایی، بانک ها و گمرکات کشور هنوز نرم افزار را به عنوان یک هویت مستقل نمی شناسند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی توضیح داد: این سیاست ها در مرکز ملی فضای مجازی تدوین شده و قرار است در جلسه آینده شورای عالی فضای مجازی مطرح شود.
وی میزان صادرات نرم افزار در کشور را 500 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: با اعلام پیوست شورای عالی فضای مجازی در حمایت از صادرات نرم افزار این میزان صادرات باید در سال آینده به 2 میلیارد دلار برسد.
به گزارش ایرنا و براساس آمارهای جهانی حجم بازار نرم افزارها در دنیا حدود 100 میلیارد دلار است که بازار آمریکا 50 درصد آن را تشکیل می دهد.
اروپا حدود 20 تا 25 درصد و سپس بازار آسیا و اقیانوسیه تقریبا 15 تا 20 درصد و کشورهای خاورمیانه، آفریقا و آمریکای لاتین هم 5 درصد از بازار نرم افزار جهان را به خود اختصاص داده اند.
در حال حاضر بزرگ ترین کشور تولید کننده نرم افزار در سطح جهان هندوستان است که سالانه از این راه میلیاردها دلار درآمد کسب می کند. سهم ایران از بازار جهانی تولید و تجارت نرم افزار با 100 میلیون دلار فروش فقط یک دهم درصد است.
میزان صادرات نرم افزار در کشور از 13 میلیون دلار در سال 82 به 100 میلیون دلار در سال 90 افزایش یافته است که این ارقام نشان دهنده رشد هشت و نیم برابری است.
در سال های گذشته عمده ترین بازار هدف صادرات نرم افزار ایران کشورهای افغانستان، ازبکستان، امارات، تاجیکستان، زیمباوه، مالزی، دومنیکن، مکزیک، کانادا و آلمان بوده است و ایران علاوه بر نرم افزارهای کاربردی کامپیوتری، سیستم های اداری، خدماتی و بازی های کامپیوتری به این کشورها صادر می کند.
همچنین بیشتر صادرات نرم افزار اداری ایران در حوزه های صنایع خاص مثل نساجی، کاشی و سرامیک، ریخته گری بوده است. طبق برنامه پنجم توسعه 2 درصد تولید ناخالص ملی باید مربوط به تولید نرم افزار و محصولات فناوری اطلاعات باشد عددی که در برنامه چهارم 5 / 1 بود و البته محقق نشد.
در کشور بیش از 2500 واحد ثبت شده در زمینه تولید نرم افزار فعالیت می کنند اما به اعتقاد کارشناسان تعداد واقعی شرکت های نرم افزاری در کشور باید چند برابر این عدد باشد که طبق برآوردها 70 تا 80 درصد آن ها هم از سوی بخش خصوصی مدیریت می شوند.
به اعتقاد کارشناسان وجود بسترهای مناسب تولید نرم افزار در کشور و ارز آوری بالای آن باتوجه به نوع و میزان سرمایه گذاری باعث شده تا بخش خصوصی به سرمایه گذاری در این بخش تمایل نشان دهد.
البته کارشناسان معتقدند ایران در زمینه سرمایه گذاری دربخش نرم افزار تازه در ابتدای راه است و بازار نیاز داخلی و خارجی نرم افزار می تواند پتانسیل بالایی برای ورود و سرمایه گذاری داشته باشد.
علمی(5)**9190**1599
23/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]