واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: السیسی: ائتلاف علیه تروریسم باید فراگیر باشد تهران - ایرنا - رییس جمهور مصر در دیدار با جان کری وزیر خارجه آمریکا اظهار داشت هر گونه ائتلاف جهانی علیه تروریسم نباید فقط بر گروهک تروریستی داعش تمرکز یابد بلکه باید سایر گروههای تروریستی را نیز در برگیرد و فراگیر باشد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات امنیتی مصر اظهار داشتند : داعش تماسهایی با گروه انصار بیت المقدس برقرار کرده است که خطرناک ترین گروه تندرو در مصر بشمار می رود .
این گروه به دنبال سرنگون شدن محمد مرسی در سال گذشته توسط ارتش مصر و به دنبال اعتراضات مردمی انجام گرفته علیه این اقدام تا کنون صدها تن از نیروهای امنیتی مصر را کشته است .
مصر بطور حتم از اقدام بر علیه گروه انصار بیت المقدس و جماعت اخوان المسلمین که مرسی عضو آن بشمار می رود، استقبال می کند.
سیسی در دیدار با جان کری همچنین اظهار داشت : مبارزه با تروریسم می بایست فراگیر باشد و نباید یک تشکیلات مشخص را هدف قرار دهد و یا در صدد از بین بردن یک کانون تروریستی خاص باشد و به جای آن می بایست ائتلاف را توسعه دهد تا مبارزه با تروریسم سراسر خاورمیانه و آفریقا را فراگیرد.
وی در این دیدار همچنین در مورد حضور عناصر بیگانه در گروهک تروریستی داعش و خطری که آنها برای کشورهایشان به دلیل داشتن گذرنامه های غربی دارند، ابراز نگرانی کرد زیرا آنها با داشتن چنین گذرنامه هایی می توانند بدون آنکه شناسایی شوند از فرودگاهها عبور کنند.
سیسی در مورد پیامدهای دست داشتن تندروهای بیگانه در درگیری های جاری در منطقه هشدار داد .
از سوی دیگر سامح شکری وزیر خارجه مصر در کنفرانس مطبوعاتی با جان کری همتای آمریکایی خود تاکید کرد که داعش در عراق و سوریه با دیگر گروههای افراطی منطقه ارتباط دارد.
شکری گفت : گروههای تندرو در منطقه دارای اندیشه مشترکی هستند و می بایست بر همین اساس با آنها مقابله کرد . قاهره از تمام تلاشهای بین المللی انجام گرفته جهت مبارزه با تروریسم و اتخاد اقدامات لازم جهت از بین بردن این پدیده شوم بطور کامل در عراق ، لیبی و سراسر جهان عرب حمایت می کند.
گفتنی است، 10 کشور عربی یعنی مصر ، عراق ، اردن ، لبنان و شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس یعنی عربستان ، کویت ، امارات ، بحرین ، قطر و عمان به جان کری قول دادند تا در عملیات نظامی هماهنگ بر علیه داعش مشارکت و مساعدت داشته باشند اما هنور نقش هر یک از این کشور بطور خاص مشخص نشده است و تا کنون هیچکس در خصوص انجام عملیات نظامی در سوریه تعهدی ارائه نداده است.
آمریکا همچنین از دانشگاه الازهر مصر خواست به منظور مقابله با اندیشه تندرو و افراطی داعش اندیشه میانه رو را در خاورمیانه گسترش دهد.
جان کری همچنین از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس خواست تا از ادامه فرآیند کمک رسانی مالی به داعش از جمله کمکهای مالی ارائه داده شده از سوی برخی از افراد در کشورهایی همچون قطر و کویت جلوگیری به عمل آورند. واشنگتن می گوید نظارت این دو کشور بر روند ارسال اموال به گروههای تندرو ضعیف است.
وزیر خارجه آمریکا از تمامی کشورها و روحانیون مسلمان خواست تا این پیام را انتشار دهند که ایده ها و اندیشه های گروهک داعش با اسلام منافات دارد و از شبکه های رادیو تلویزیونی این کشورها خواست تا بر علیه اندیشه های تندرو و افراطی برنامه هایی پخش کنند.
در این میان ترکیه از مخالفان سنی مذهب که در حال نبرد با بشار اسد هستند، حمایت به عمل آورده است . هر چند قدرت گرفتن داعش ترکیه را نگران می کند اما آنکارا بیم آن دارد که انجام عملیات نظامی علیه این گروهک باعث تضعیف دشمنان بشار اسد شود. ترکیه همچنین نسبت به تقویت کردها در عراق و سوریه احساس نگرانی می کند.
جبران باسیل وزیر خارجه لبنان در گفتگو با رویترز اظهار داشت : برخی از کشورهای عرب در نشست پنجشنبه گذشته جده پیشنهاد دادند تا دامنه حمله علیه داعش گسترش یافته و شامل سایر گروههای اسلامگرا نیز بشود و این اقدامی است که امکان دارد ترکیه با آن نیز مخالفت کند.
از سوی دیگر مصر از هر گونه اقدامی که باعث انزوای بیشتر جماعت اخوان المسلمین شود که ارتش مصر در سال گذشته آن را از قدرت کنار گذاشت، استقبال می کند.
خاورم ** 1487 **1566
23/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]