واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قم مهر گزارش میدهد/
سرعت لاکپشتی اینترنت پرسرعت در قم/ پهنای باند تا آخر سال 2 برابر میشود
قم - خبرگزاری مهر: قمیها این روزها در حسرت اینترنت پر سرعت به سر میبرند. در حسرت چیزی که هر ماه برای مثلاً استفاده از آن دارند مبلغی را دو دستی به شرکتهای ارائه کننده این خدمات تحویل میدهند.
به گزارش خبرنگار مهر، اینکه با وجود تمام حرف و حدیثها، پای نسل سوم و چهارم اینترنت به قم باز شده؛ اینکه 50 روستای استان قم با اینکه آب و بسیاری دیگر از امکانات حیاتی را ندارند اما تحت پوشش اینترنت هستند؛ اینکه اکنون 98 هزار مشترک اینترنت پرسرعت در استان وجود دارد و در آینده نزدیک 70 هزار نفر قرار است به این تعداد اضافه شوند و... تنها بخشی از حقیقت پیشرفت فناوری اطلاعات در استان قم است. روی دیگر این سکه کاربرانی است که موهایشان پای کندی اینترنت به اصلاح پرسرعت سفید شده و برای معمولیترین استفادهها از فضای مجازی هم دچار مشکل هستند. در دنیای امروز اکثر شغلها ارتباطی ناگسستنی با اینترنت دارند. دانشآموزان و دانشجویان نیز برای انجام تحقیقات درسی خود به اینترنت وابسته هستند. اطلاع از اخبار روز و استفاده از شبکههای اجتماعی نیز نیاز به اینترنت پرسرعت دارد اما به راستی خدماتی که به کاربران اینترنت در سطح استان قم ارائه میشود، منطبق با تعریف اینترنت پرسرعت است؟ به جز شرکت مخابرات، نزدیک به 10 شرکت خصوصی هم در زمینه ارائه خدمات اینترنت پرسرعت فعالیت دارند. شرکتهایی که به هنگام خرید مشترکان، وعده اعداد مختلف سرعت را میدهند اما کاربر در عمل روی دیگری از این سکه را میبیند. اوضاع اینترنت کشور به قدری رنجآور است که کاربران نمیدانند گلایه خود را از کجا شروع کنند؛ از خدماتی که باید بگیرند و نمیگیرند، از پولی که بابت خدماتِ ناگرفته میپردازند، از نظارتی که نیست، از اعمال سلیقهها و...
اتحادیه جهانی مخابرات حداقل دسترسی کاربران به اینترنت 256 کیلوبیت در ثانیه را به عنوان شاخص ضریب نفوذ محاسبه میکند. اگر این شاخص را قبول کنیم، باید بدانیم در استان ما ضریب نفوذ اینترنت در شرایط کنونی بسیار کمتر از رقمی است که اعلام میشود. بسیاری از کاربران خانگی و اداری اینترنت پرسرعت معتقدند سرعت اینترنتی که از آن استفاده میکنند، کمتر از خدمتی است که بابت آن پول پرداختهاند. رضا صادقپور کارمندی است که باید مرتب با دوستانش در شرکتهای همکار ارتباط اینترنتی برقرار کند. او میگوید کندی سرعت اینترنت که حتی در باز کردن صفحات وب و چک کردن ایمیل او را دچار مشکل کرده و نیمی از زمانش را در طول روز به هدر میدهد. رضا از یکی از شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت، بستهای با سرعت دو مگابیت بر ثانیه خریده اما میگوید در عمل سرعتی بسیار پایینتر را استفاده میکند. مینا اسماعیلی هم که دانشجوی ارشد میکروبیولوژی است و مدام نیاز به دانلود مقالات علمی دارد میگوید هیچ وقت سرعتی را که در قرارداد ذکر شده نتوانسته استفاده کند مگر در نیمههای شب. به اشتراک گذاشتن بدون ضابطه پنهای باند اواخر سال گذشته بود که وزیر ارتباطات علت کندی اینترنت را مسئله اشتراک گذاشتن پهنای باند توسط شرکتهای خدماتدهنده عنوان کرده بود. در اغلب کشورها برای استفاده بهینه از پهنای باند یک پهنای باند مشخص را بین 8 نفر به اشتراک میگذارند و اصطلاحاً این نسبت را sharing 1-8 مینامند. در کشور ما به دلیل کمبود شدید پهنای باند این نسبت به 1-20 یا حتی 1-25 هم رسیده است که یکی از دلایل اصلی کاهش سرعت اینترنت کاربر نهایی است. باید خسارت بدهند حمید مهدیپور، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قم میگوید منطبق نبودن سرعت اینترنت با مفاد قراردادی که میان شرکت و کاربر بسته شده، قابل پیگرد حقوقی است و اگر شرکتی در این زمینه مقصر شناخته شود باید خسارت زمان هدر رفته کاربر را بدهد.
او مسائل مرتبط با کندی اینترنت در قم را به دو دسته تقسیم میکند. نقایصی که ناشی از ضعف عملکرد ملی در عرصه اینترنت است و مشکلاتی که منشأ استانی دارد. مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قم در گفتگو با مهر، با اشاره به اینکه در مشکلات خارج از استان اینترنت، عوامل مختلفی از جمله بروز اشکالات در لینکهای ارتباطی، بدقولیهای مراکز خارج از کشور و مشکلات مربوط به شرکت ارتباطات زیرساخت دخیل هستند، گفت: دولت یازدهم دو پروژه بزرگ در زمینه اینترنت به نامهای پروژه تدبیر و پروژه امید در دستور کار دارد که بخشی از این مشکلات را برطرف خواهد کرد. انتظار تحول مهدیپور وعده داد پهنای باند ورودی به استان قم تا پایان سال جاری دو برابر شود که این موضوع قاعدتاً باید تحول خوبی در سرعت اینترنت به وجود بیاورد. وی با اشاره به اینکه این تجهیزات در حال حاضر در حال نصب و راهاندازی هستند خاطرنشان کرد: مشکلات خارج از استان با اجرای این طرح برطرف خواهد شد اما در مورد مشکلات داخل استانی شرکت مخابرات و شرکتهای PAP باید پاسخگو باشند. وعده و وعیدهای مهدیپور در حالی که است که وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات زیرساخت در گذشته هم قولهایی در زمینه افزایش پهنای باند داده بودند اما آنچه در عمل کاربران مشاهده کردهاند، نه تنها بهبود شرایط قبل نبوده و بلکه در بسیاری موارد رضایتمندیها کمتر هم شده است.
بسیاری از کارشناسان انحصاری بودن ارائه یک سری از خدمات توسط مخابرات را یکی از مهمترین عوامل پایین بودن کیفیت اینترنت واگذار شده به کاربران میدانند. بحثهایی که تا امروز مبنی بر خارج کردن وضعیت اینترنت از این انحصار بوده همواره با واکنش تیم قدرتمند مخابرات در کشور همراه شده به گونهای که مدیرعامل جدید در اظهاراتی درباره شکستن این انحصار گفته «مخابرات گنج است و سر گنج همیشه دعوا بوده است.» مسئولان شرکت مخابرات استان قم در پاسخ به کاربران ناراضی همواره از مشکلاتی میگویند که شرکت ارتباطات زیرساخت برای مخابرات به وجود آورده است. صحبت از کوسه و لنگر کشتی هم پای ثابت دلایل آنان برای کندی سرعت اینترنت است. با این حال به نظر میرسد ایجاد یک شرایط پایدار در اینترنت پرسرعت و به معنای واقعی پرسرعت کردن آن از حقوق مسلم مشتریانی باشد که هر ماه ارقام قابل توجه برای استفاده از خدمات اینترنتی میپردازند. صحبت کردن از توسعه علمی، تعامل جهانی و مسائلی مانند دولت الکترونیک شاید ساده باشد اما اولین و شاید حتی سادهترین قدم در مسیر آن ارائه خدمات اینترنتی منطقی به مردم است. موضوعی که در دنیا از حقوق اولیه شهروندی محسوب میشود اما در کشور ما گویا باید سوخت و ساخت و نظارهگر عمری شد که در این مسیر به هدر میرود. .............................
زینب آخوندی
۱۳۹۳/۶/۲۳ - ۰۹:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]