محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830262264
وزارت کشور «خانه احزاب» را فراموش نکرده است
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: «اصغر افتخاری» رییس مرکز مطالعات وزارت کشور در گفت و گو با ایرنا: وزارت کشور «خانه احزاب» را فراموش نکرده است تهران -ایرنا-رییس مرکز مطالعات راهبردی و آموزشی وزارت کشور در گفت وگو با ایرنا با اعلام این خبر که پیش نویس لایحه ی قانون احزاب تدوین شده است، تاکید کرد که تدوین لایحه یی درباره خانه احزاب نیز در دستور کار وزارت کشور قرار دارد.
اصغر افتخاری دانش آموخته ی دکترای جامعه شناسی سیاسی از دانشگاه امام صادق (ع) و مولف آثار متعدد پژوهشی در زمینه های جامعه شناسی و امنیت پژوهی است. وی در اسفند ماه 1392 در حکمی از طرف «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور به عنوان ریاست مرکز مطالعات راهبردی و آموزشی وزارت کشور انتخاب شد. وی مسوولیت های مهمی چون تهیه و تدوین پیش نویس لایحه ی قانون احزاب، پیش نویس قانون خانه احزاب و تهیه و تدوین نظام جامع انتخابات را برعهده دارد.
در میانه های هفته ی گذشته با حضور در دفتر افتخاری به گفت و گو با وی نشستیم و از وی درباره ی آخرین تحولات مرتبط با لایحه ی قانون احزاب و وضعیت خانه ی احزاب پرسیدیم.
در ادامه متن کامل گفت و گوی ایرنا با اصغر افتخاری آمده است؛
*** ایرنا: وضعیت تحزّب و احزاب سیاسی را در کشور چگونه ارزیابی می کنید و نگاه وزارت کشور در دوره ی ریاست جمهوری آقای روحانی در مورد تقویت جایگاه احزاب در کشور چیست؟
**افتخاری: ابتدا این نکته را باید به صورت راهبردی بگویم که این جا مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور و متولی کارهای مطالعاتی و نخبگی است و در واقع ورود آن به همه ی موضوع های حوزه ی سیاست داخلی کشور از دریچه ی تحلیل راهبردی و تصمیم سازی نخبگی است. ما در واقع اتاق فکر وزارت کشور در این موضوع ها هستیم. در مورد احزاب، مبانی مورد تاکید با توجه رویکردی که دولت به تحزّب دارد، این است که اصل نشاط سیاسی در چارچوب قانون اساسی اجرایی شود.
قرار است تلاش شود که زمینه ی حضور پررنگ تر و موثر احزاب در فعالیت های سیاسی جامعه فراهم شود که از آن با واژه ی «نشاط سیاسی» تعبیر شده است. از طرف دیگر این نشاط در چارچوب قانون اساسی صورت می گیرد. از آنجا که قانون اساسی ما مردم سالارانه طراحی شده، این دو موضوع-یعنی قانون اساسی و نشاط سیاسی- قابل جمع است و تعارضی با هم ندارند.
***ایرنا: شما مسوولیت کمیته ی تدوین قانون احزاب را برعهده دارید؛ آیا لایحه آماده شده است؟
**افتخاری: با توجه به اسناد بالادستی و بویژه تاکید آقای «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر محترم کشور، به دنبال تدوین لایحه یی برای افزایش تاثیرگذاری و نشاط سیاسی در فعالیت های حزبی هستیم. برای این منظور طرح 4 مرحله یی را در دستور کار داریم که دو گام اساسی آن تاکنون برداشته شده است.
نخست، نظر کارشناسان را دریافت کرده ایم که کارشناسان وزارت کشور، مرکز پژوهش های مجلس و نخبگان علمی از آن جمله هستند. در گام دوم، نظر احزاب فعال را دریافت کردیم. با حضور فعال و پررنگ نمایندگان 14 حزب و با جلسات متعدد توانسته ایم متن پیشنهادی احزاب را هم در موضوع داشته باشیم که جا دارد از تمامی این احزاب که به جریان های مختلف تعلق دارند، تشکر کنم. این اهتمام و حساسیت آن ها درخور تقدیر است.
در گام سوم و هم اکنون در حال تلفیق این متون هستیم که امیدوارم تا 23 شهریور این کار انجام شود و پس از آن و در مرحله ی پایانی متن پیشنهادی در کمیته ی سه جانبه (وزارت کشور، کمیسیون مربوط از مجلس شورای اسلامی و نمایندگان احزاب) بررسی و در نهایت برای طی شدن مراحل نهایی تقدیم وزیر کشور خواهد شد. لازم به ذکر است که نمایندگان 14 گانه از میان خودشان 3 نفر را به عنوان نماینده ی حوزه حزبی برای شرکت در کمیته ی سه جانبه انتخاب و معرفی کرده اند.
*** ایرنا: این افرد منتخب از چه جریان های سیاسی هستند؟
**افتخاری: در انتخاب سه نفر نماینده، شاخص این بود که چون می خواهیم متن را در جلسات بعد مطرح کنیم، بهتر است جریان های فکری مختلف نماینده داشته باشند. احزاب مختلف ما روی تعدادی از اصول واحد توافق کردند که با وجود تفاوت در گرایش ها، از این بندهای قانونی دفاع می کنند. این روش خوبی است که حتی در بحث های دیگر مرکز که در حوزه ی نخبگی کار می کند دنبال می شود. وقتی گفت وگو می شود نقاط مشترک را بهتر پیدا می کنند ضمن اینکه خودشان بعدها مدافع و مجری آن خواهند بود.
***ایرنا: برخی از منتقدان اعتقاد دارند روند تهیه ی این لایحه خیلی سریع است و این سرعت عمل می تواند آفتی برای تدوین یک قانون فراگیر در این حوزه باشد؟ آیا سرعت به کار کارشناسی ضربه نمی زند؟
**افتخاری: ما در اینجا دو ملاحظه ی راهبردی داریم. نخستین ملاحظه که خیلی در فرهنگ عمومی جامعه ی ما قابل توجه است، این است که زمانبر شدن خیلی از کارها به معنی تعمیق کار نیست. کارها بایگانی می شوند چند ماه می مانند دوباره احیا می شوند و این روند دوباره تکرار می شود. فرایندی که می توانست در یک هفته طی شود گاهی اوقات چند ماه به طول می انجامد. این به معنای کار کردن بر روی آن نیست بلکه به معنی بایگانی شدن آن است.
کاری که ما انجام داده ایم این است که زمان های مرده را از طرح بیرون کشیده ایم. برای مثال نمایندگان 14 گانه حزبی کار را جدی گرفتند و جلسات 4 ساعته و گاهی اوقات بیشتر و متعدد کاری گذاشتند که به تعمیق محتوا در کمترین زمان ممکن کمک کرد.
ملاحظه ی دوم این است که به هر حال مجلس شورای اسلامی برای این فرایند چارچوب زمانی حداکثر سه ماه را مشخص کرده بود. مجلس برای سه ماه آن را از دستور کار خارج و در خواست کرده بود که در همین سه ماه نظرات داده شود. بر این اساس طولانی شدن روند موضوعیت ندارد.
بنابراین روش کار نشان می دهد که در محتوا چیزی کم نگذاشتیم و سعی کردیم محتوای مورد نظر را در حداقل زمانی به دست آوریم. حتی این زمان می توانست کمتر هم باشد. من این اطمینان خاطر را به مخاطبان می توانم بدهم که در حوزه ی محتوا از سوی احزاب و مدیران اجرایی چیزی کم گذاشته نشده است.
***ایرنا: آغاز به کار تدوین این لایحه بعد از طرح مجلس بود، آیا طرح مجلس محرّک این روند بود یا اینکه دولت این نیاز را احساس کرد که خود به صورت مستقل لایحه ارایه کند؟
**افتخاری: پیشنهاد وقفه، کار مشترک مجلس و دولت بود. وزارت کشور بنا بر اصل انصاف - وقتی چند ماده در صحن بررسی شد و اشکالات و ملاحظه های تکمیلی و اصلاحی انجام شد- خود وزارت کشور نیز پیشنهاد داد این فرصت داده بشود. نکته ی جالب این است که ما در آن نشست صمیمی که فعالان حزبی در ماه مبارک رمضان با وزیر کشور داشتند فعالان حزبی هم از این توقف استقبال کردند.
***ایرنا: برخی وزارت کشور را متهم به کم توجهی به مقوله توسعه ی سیاسی و به طور مشخص بهبود وضعیت احزاب می کنند و معتقدند طی بیش از یک سال گذشته دولت تلاش قابل توجهی را برای احیای خانه ی احزاب و توسعه ی فعالیت های حزبی نکرده است. پاسخ شما چیست؟
**افتخاری: حزب، فعالیت حزبی و مشارکت های سیاسی به حدّی مهم هستند که در نظام هایی که مانند ما مردمسالار هستند برای آن حد پایانی وجود ندارد. این ها موضوع یک سال و دو سال نیستند و هر سال با توجه به شرایط و مقتضیات داخلی و خارجی، هر دولتی باید به آن بپردازد. آنچه به وزارت کشور بازمی گردد در حوزه ی قانون احزاب بنا بر تصریح و تاکید وزیر کشور، فعالیت عمده یی شروع شد که از حیث روش به طور کامل علمی و مشارکتی است و نشان می دهد که برای دولت این موضوع مهم است.
خانه ی احزاب اصلا فراموش نشده است. یکی از دبیرخانه های فعال این مرکز، دبیرخانه ی مربوط به خانه ی احزاب است و با توجه به اینکه قانون احزاب از لحاظ محتوا و رتبه مقدم بر خانه ی احزاب است توافق شد وقتی که پیش نویس لایحه آماده و ارایه شد، دبیرخانه ی خانه احزاب در ادامه ی آن کار خود را ادامه دهد.
این دبیرخانه کارهای اولیه را انجام داده است و نظرات مختلف در خصوص خانه ی احزاب را جویا شده است. اکنون این دبیرخانه در خصوص بررسی رفتار با خانه ی احزاب چند پیش نویس در اختیار دارد. در مرکز (مطالعات راهبردی وزارت کشور) در مورد خانه ی احزاب نیز همین روش و رویه لحاظ می شود و پیش نویسی را تهیه می کنیم و نظر احزاب و فعالان سیاسی را می گیریم و با تایید مقام عالی وزارت در دو ماه آینده تکلیف آن را نیز روشن و الگو و ضوابط بحث خانه ی احزاب را با پیشنهادهای احزاب و نظرات کارشناسی ان شاءالله آماده می کنیم.
***ایرنا: جایگاه خانه احزاب در چارچوب لایحه یی که قرار است تدوین شود، چگونه خواهد بود؟
**افتخاری: نظر ما به گونه یی است که به طور قطع به یک نهاد صنفی نیاز است. خوبی کاری که در مرکز انجام می دهیم این است که دو دبیرخانه با هم در ارتباط هستند و بعد از لایحه ی قانون احزاب و متناسب با آن پیش نویس ما برای خانه ی احزاب هم با همین روش مشارکتی ان شاءالله ارایه می شود.
جالب است که در پیش نویس قانون جدیدی که در حال نهایی شدن است نظر کارشناسان ما و فعالان حزبی تاکید بر این بوده است که به یک نهاد ویژه ی فعالیت احزاب به طور قطع نیاز است. این نهاد دیده شده است، اما اینکه اسم آن چه باشد و چه چارچوبی داشته باشد دارای دو سناریو است و باید روی آن بررسی و مباحثه صورت بگیرد. بعضی از دوستان ما می گویند همین خانه احزاب را می توان با اصلاحات جزیی با برگزاری سریع انتخابات، دوباره فعال کرد. برخی هم اعتقاد دارند که با توجه به فعالیت و تجربه ی پیشین و تعارض موجود در خانه، اصلاحات بیشتری لازم است و شاید هم نیاز به نام جدید باشد. ما اکنون بر روی این دو موضوع کار کارشناسی می کنیم اما نکته ی مهم این است که به طور حتم این نهاد وجود دارد ولی با چه اسم و ضابطه یی باید بر اساس نظر احزاب و کارشناسی ما تایید می شود.
***ایرنا: یعنی آن خانه ی احزاب نابود نشده و ممکن است چارچوب و ساختار آن حفظ شود؟
**افتخاری: نه نابود نشده است؛ در یکی از سناریوها، احیای همان خانه مطرح است و حتی الگوی دوم نیز بازهم میراث خانه ی احزاب را حفظ می کند.
***ایرنا: نظر شما در مورد اختلاف برخی گروه های سیاسی درباره ی خانه احزاب و کاکردهای آن چیست؟
**افتخاری: ما به عنوان کانون مطالعاتی وزارت کشور وارد قضاوت نمی شویم. ما تصمیم گیر نیستیم و تصمیم سازی می کنیم. برای ما یک چیز مهم است ما کل فرایند را رصد کردیم و اشکالات آن را درآورده ایم. ما می گوییم چه خانه ی احزاب یا هر نهاد دیگری داشته باشیم، این چند نقص دیگر نباید وجود داشته باشد. برخی آسیب شناسی ها نشان می دهد که برخی افراد، خانه ی احزاب را موضوع رقابت حزبی قرار دادند. این یک اشکال است خانه ی احزاب جای رقابت نیست بلکه جایی است که باید با هم تعامل کنند.
*گروه پژوهش های خبری
پژوهشم**9130**2054
23/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
بخشایش: «خانه احزاب» مربوط به کشورهای دیکتاتوری است و در ایران نیازی به آن نیست
بخشایش خانه احزاب مربوط به کشورهای دیکتاتوری است و در ایران نیازی به آن نیست سیاست > احزاب و شخصیتها - نماینده ناظر مجلس در کمیسیون ماده 10 احزاب می گوید خانه احزاب در کشورهای دیکتاتوری که همه یک حرف می زنند فعالیت دارد و نیازی به آن در کشور نیست احمد بخشایش نوزارت کشور عملکرد قابل قبولی در خصوص احزاب دارد
وزارت کشور عملکرد قابل قبولی در خصوص احزاب دارد دبیر کل جامعه اسلامی کارمندان گفت در این دولت توجه به احزاب و NGO ها افزایش پیدا کرده و در این زمینه وزارت کشور کارنامه قابل قبولی دارد آفتاب سید کمال الدین سجادی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه یک سال زمان زیادی برای ارزیابیپایان مهلت وزارت کشور تا دو هفته دیگر برای ارسال لایحه احزاب
نایب رییس کمیسیون شوراها به ایلنا خبر داد پایان مهلت وزارت کشور تا دو هفته دیگر برای ارسال لایحه احزاب 1393-06-23 00 02 حجم اعتراضات نمایندگان به طرح افزایش تعداد نمایندگان مجلس نسبت به کل موضوع حدود 10 درصد است وزارت کشور اعلام کرده بودند که ظرف سه ماه لایحه احزاب را به مجلس مرئیس فراکسبون بدر عراق: تنها گزینه ما برای وزارت کشور «هادی العامری» است
رئیس فراکسبون بدر عراق تنها گزینه ما برای وزارت کشور هادی العامری استفراکسیون بدر در پارلمان عراق از رد هر گزینهای غیر از هادی العامری برای وزارت کشور خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس قاسم الاعرجی رئیس فراکسیون بدر در گفتوگو با پایگاه خبری السومریة نیوز گفت کاندیداتوری هروزارت خارجه تاجیکستان خبر داد سفر وزیر خارجه هند به تاجیکستان/تنها افغانستان نام مقام شرکت کننده در نشست «
وزارت خارجه تاجیکستان خبر دادسفر وزیر خارجه هند به تاجیکستان تنها افغانستان نام مقام شرکت کننده در نشست شانگهای را اعلام نکرده استوزارت خارجه تاجیکستان اعلام کرد سوشما سواراج وزیر امور خارجه هند 20 شهریور به تاجیکستان سفر میکند به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه و به نقلمعاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی: وزارت ارشاد «مجوز» فیلتر و مسدودسازی سایتهای خبری ر
معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی وزارت ارشاد مجوز فیلتر و مسدودسازی سایتهای خبری را نداردعبدالصمد خرمآبادی گفت وزارت ارشاد صلاحیت و مجوز فیلتر و مسدودسازی سایتهای خبری را ندارد عبدالصمد خرمآبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و معاون قضایی دادستان کلانتقاد شدید مکزیک از حضور نیروهای گارد ملی «تگزاس» در مرز این کشور
انتقاد شدید مکزیک از حضور نیروهای گارد ملی تگزاس در مرز این کشوررئیس جمهور مکزیک ضمن انتقاد شدید از حضور نیروهای گارد ملی ایالت تگزاس آمریکا در مرز این کشور این اقدام را نادرست تلقی کرد به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای فارس در آمریکای لاتین انریکه پنیا نیتو رئیس جمهور مکزیک سینظرم در مورد پزشک خانواده تغییر نکرده است/برنامه وزارت بهداشت برای حاشیه شهرها
اجتماعی بهداشت و سلامت وزیر بهداشت نظرم در مورد پزشک خانواده تغییر نکرده است برنامه وزارت بهداشت برای حاشیه شهرها وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه می بایست تا پایان سال برای قضاوت در مورد اجرای طرح تحول نظام سلامت منتظر ماند افزود به گزارش خبرنگار مهر دکتر سید حسن هاشمی در حاادعای وزارت خارجه سودان درباره اقدامات مراکز فرهنگی ایران در این کشور
ادعای وزارت خارجه سودان درباره اقدامات مراکز فرهنگی ایران در این کشور خبرگزاری پانا وزارت امور خارجه سودان وابسته فرهنگی ایران در این کشور را به انجام اقداماتی فراتر از حوزه اختیاراتش متهم و این مساله را عامل بسته شدن همه مراکز فرهنگی ایران عنوان کرد ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۲ شهريور ساعبا هدف مهار گروهکهای تروریستی «کمکخواهی» غربیها در دیدار با نمایندگان دمشق در چند کشور بیطرف ارو
با هدف مهار گروهکهای تروریستیکمکخواهی غربیها در دیدار با نمایندگان دمشق در چند کشور بیطرف اروپایییک پایگاه خبری با اشاره به اینکه گروهک تروریستی داعش ساخته و پرداخته آمریکاست تاکید کرد که واشنگتن قصد دارد به بهانه مبارزه با تروریسم کشورهای عربی را به هسته نظامی پیشرفتهای توزارت بهداشت برای تقویت مشارکت «ان.جی.او» ها عزم جدی دارد
قائم مقام وزیر بهداشت وزارت بهداشت برای تقویت مشارکت ان جی او ها عزم جدی دارد تهران - ایرنا - قائم مقام وزیر بهداشت درمان وآموزش پزشکی در امور مشارکت های اجتماعی سازمان های مردم نهاد و خیریه های حوزه سلامت گفت وزارت بهداشت برای تقویت مشارکت سازمان های مردم نهاد ان جی او دردر تماسهای تلفنی مکرر با «ابراهیم الجعفری» صورت میگیرد اعلام حمایت وزرای خارجه کشورهای مختلف از عر
در تماسهای تلفنی مکرر با ابراهیم الجعفری صورت میگیرداعلام حمایت وزرای خارجه کشورهای مختلف از عراقوزرای خارجه چند کشور جهان در تماس تلفنی با وزیر خارجه جدید عراق ضمن تبریک به او آمادگی کشورشان برای حمایت امنیتی سیاسی و اقتصادی از بغداد را اعلام کردند به گزارش خبرگزاری فارس بهآقاتهرانی: منتظر پاسخ وزارت کشور هستیم |اخبار ایران و جهان
آقاتهرانی منتظر پاسخ وزارت کشور هستیم دبیرکل جبهه پایداری انقلاب اسلامی از معطل ماندن درخواست تشکل متبوعش برای دریافت مجوز از وزارت کشور انتقاد کرد کد خبر ۴۳۳۸۴۶ تاریخ انتشار ۲۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۸ - 12 September 2014 دبیرکل جبهه پایداری انقلاب اسلامی از معطل ماندن درخواست تشبلیت کنسرت "کیتارو" در تالار وزارت کشور پیش فروش می شود
بلیت کنسرت کیتارو در تالار وزارت کشور پیش فروش می شود فرهنگ > موسیقی - ایسنا نوشت پیش فروش بلیتهای کنسرت کیتارو آهنگساز و نوازندهی سرشناس ژاپنی در تهران آغاز شد کیتارو 23 و 24 مهرماه در تالار وزارت کشور به روی صحنه خواهد رفت و قرار است جمعی از نوازندمعاون سازمان امور مالیاتی کشور خبر داد اختصاص ۵۰ درصد درآمد ارزش افزوده سیگار به دو وزارتخانه
معاون سازمان امور مالیاتی کشور خبر داداختصاص ۵۰ درصد درآمد ارزش افزوده سیگار به دو وزارتخانهمعاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور در اجلاس مشترک با سازمان جهانی بهداشت مالیات بر کالاهای آسیب رسان در قانون مالیات بر ارزش افزوده کشورمان را تشریح کرد به گزارش خبرگزامدیریت زنجیره ای بیمارستانهای کشور/ تشریح جزئیات طرح وزارت بهداشت
اجتماعی بهداشت و سلامت وزیر بهداشت عنوان کرد مدیریت زنجیره ای بیمارستانهای کشور تشریح جزئیات طرح وزارت بهداشت وزیر بهداشت از کاهش چشمگیر ارجاع بیماران به خارج از بیمارستانها جهت تهیه ملزومات پزشکی کاهش قیمت دارو و تجهیزات پزشکی جلوگیری از عرضه کالای قاچاق و فاقد کیفیت وفارس گزارش میکند دستاندازی اصلاحطلبان به قلب تپنده وزارت کشور
فارس گزارش میکنددستاندازی اصلاحطلبان به قلب تپنده وزارت کشوردر طول چند ماه گذشته موج خبری وسیعی در رسانههای اصلاحطلب به راه افتاده است که به دنبال گمانهزنی برای تعیین معاونت سیاسی به نفع خود برای برنامهریزی در انتخابات آینده هستند به گزارش خبرگزاری فارس وزارت کشور همواره-
سیاسی
پربازدیدترینها