واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس اداره مخاطرات جهاد کشاورزی استان فارس: 2 هزار و 85 میلیارد تومان به بخش کشاورزی فارس خسارت وارد شده است خبرگزاری پانا: میرزایی گفت : خسارتهای شدیدی در سال زراعی 92-93 در بخش کشاورزی استان فارس وارد شده است که رقم آن به بیش از 2085 میلیارد تومان میرسد.
۱۳۹۳ شنبه ۲۲ شهريور ساعت 16:12
به گزارش خبرگزاری پانا، محمد میرزائی اظهار داشت: این میزان خسارت در بخش کشاورزی فقط شامل خسارت خشکسالی و آفات و بیماری های مرتبط با این پدیده بوده که بعضی از آن ها لطمات جبران ناپذیری به بخش کشاورزی وارد کرده است. وی تصریح کرد: ازمجموع کل خسارت خشکسالی وارده به بخش کشاورزی فارس ، میزان، 1834میلیارد تومان مربوط به بخش های تولیدات گیاهی ،دامی ،صنایع و شیلات بوده و 251میلیارد تومان نیز به بخش های منابع طبیعی ، دامپزشکی و عشایر اختصاص دارد. این مسئول لزوم اطلاعرسانی شفاف و روشن را به کشاورزان ازآخرین وضعیت خشکسالیها و تنشهای جوی یادآور شد و ادامه داد: علیرغم همکاری همه دستگاهها همچنان میزان پوشش بیمهای بخش زراعی و باغی و دامی استان فارس پایین است و ما در فرهنگسازی و اطلاعرسانی در این حوزه باید در توان مضاعف ورود پیدا کنیم. وی با بیان این مطلب که كشاورزی فعالیتی سرشار از مخاطرات است افزود:در این فعالیت انواع مخاطرات طبیعی، اجتماعی، اقتصادی و عمدی دست به دست هم داده ومجموعه شكننده و آسیب پذیری برای تولیدكنندگان فراهم كرده است وبی گمان هیچ چیز به اندازه داشتن احساس امنیت برای انسان اهمیت ندارد. میرزائی خاطرنشان کرد:مدیریت ریسك ، دستیابی به سازوكارهای موثر برای تخمین زمان وقوع یك پیشامد منفی و پیشگیری ازخسارت است و مدیریت بحران ، سازوكاری است كه در شرایطی كه یك پیشامد خسارت زا بر ما حادث میشود این پیشامد را مدیریت می كند تا خسارت احتمالی را به حداقل برساند. وی با اشاره به فعالیت واحد ستاد حوادث پیش بینی نشده در استان فارس اظهار داشت: در کار گروه تخصصی مخاطرات بخش کشاورزی تمام خسارتهای وارده به کشاورزان از جمله خسارتهای ناشی از خشکسالی و سرمازدگی به صورت مستند تهیه و گزارش آن به سازمان مدیریت بحران و استانداری فارس ارسال شده است که از این مرجع به وزارت کشور و سازمان بحران کشور انعکاس داده شده است. میرزائی با بیان اینکه مدیریت مخاطرات بخش کشاورزی و توسعه پایدار دارای اهدافی مشترک است، ادامه داد: مدیریت مخاطرات بخش کشاورزی و توسعه پایدار با پشتیبانی یکدیگر و برای مقابله با چالشهای پیش رو، میتواند تلاشهای پرشتابی را انجام بدهد، تا تواناییهای لازم و ضروری در تمام سطوح برای کاهش خطرپذیری بخش کشاورزی حاصل شود.
وی با بیان اینکه به استناد تبصره چهار ماده 15 آیین نامه اجرائی قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور و نامه معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهادکشاورزی، کار گروه تخصصی خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات بخش کشاورزی استان با مسئولیت سازمان جهادکشاورزی استان تشکیل شده است، افزود: اهداف اصلی تشکیل مدیریت مخاطرات و بحران بخش کشاورزی استان ، هماهنگی لازم در زمینه سیاستگذاری، برنامه ریزی، اولویتبندی فعالیتهای مرتبط با خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات بخش کشاورزی است. رئیس اداره مخاطرات جهاد کشاورزی فارس تصریح كرد: ضروری است ، عزم و همت عمومی در تغییر الگوهای مصرف ، مدیریت درست ذخایر آب زیر زمینی ، جلوگیری از حفر چاه های عمیق بدون مجوز، تبدیل سیستم آبیاری غرق آبی به آبیاری مكانیزه مانند تحت فشار و قطره ای و نیز اجرای طرح های آبخیز داری، رعایت دقیق تاریخ کشت و استفاده از ارقام واریته های متناسب با اقلیم منطقه و ... مد نظر قرار گیرد. میرزائی در خاتمه از بهره برداران بخش کشاورزی استان فارس درخواست کرد به منظور کاهش خطر و احساس امنیت بیشتر نسبت به بیمه محصولات زراعی و باغی و دامهای خود اقدام کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]