تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند! زبان را عذابى دهد كه هيچ يك از اعضاى ديگر را چنان عذابى ندهد. زبان گويد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805496074




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زنان دخانیاتی تر می شوند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زنان دخانیاتی تر می شوند تهران- ایرنا- سال ها قبل شاید مصرف سیگار در خانم ها یک ننگ بود، اما امروزه کافی است دقایقی در ترافیک و یا پشت چراغ قرمز جاده ها بمانید تا به وضوح زنانی را ببینید که بدون توجه به نگاه اطرافیان در ماشین هایشان سیگار می کشند.


افزایش مصرف سیگار و دخانیات در میان جوانان و همچنین عادی شدن این موضوع زنگ خطری جدی به شمار می رود، به طوری که برخی از این جوانان به پای ثابت سفره خانه ها و کافه ها تبدیل شده اند. اما آنچه بیش از این حائز اهمیت و توجه دو صد چندان است، رشد مصرف سیگار در میان زنان و دختران جوان است.
زمانی که برای نخستین بار زنان جوان آمریکایی سیگار را به مثابه مشعل آزادی در دست گرفتند و در خیابان ها به حمایت از جنبش رهایی زنان قدم زدند، هیچ کس تصور نمی کرد که روزی این مشعل به زنگ خطری برای دیگر جوامع تبدیل شود و تهدید کننده برای جامعه زنان در دنیا شود.
آمار می گوید در سال های گذشته سهم جمعیت زنان ایران از مصرف مواد دخانی حدود 1.4درصد بود که اکنون به حدود 4.5 درصد رسیده است، شواهد هم نشان از همین امر دارد.
در کافی شاپ ها و سفره خانه ها نیز شاهد این اتفاقات هستیم. دخترانی که دیگر قلیان و سیگار را مردانه نمی دانند و دود را از گوشه لبشان بیرون می دهند. همه ماجرا این نیست. افزایش مصرف سیگار و سایر دخانیات عوارض جانبی و پیامدهای بعدی نیز دارد که بسیار تاسف بار و خطرناک است.

*عوارض مصرف سیگار در بانوان:
سال هاست که پزشکان و متخصصان بر مضرات سیگار تاکید می کنند. از جمله این مضرات می توان به افزایش احتمال ابتلا به انواع سرطان ها به خصوص سرطان ریه، افزایش ضربان قلب و غلظت و فشار خون، کاهش توانایی های حرکتی، پیر و چروک شدن پوست و بوی نامطبوع دهان اشاره کرد که این ها تازه بخش کوچکی از هزینه هایی است که سیگاری ها برای لذت بردن از این اعتیاد پرداخت می کنند.
تحقیقات نشان می دهد با افزایش مصرف دخانیات در میان زنان، این گروه نیز همانند مردان سیگاری در معرض افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان ها، بیماری های قلبی و عروقی و بیماری های ریوی هستند، اما جالب آنجاست که بدانید ریسک ابتلا به این بیماری ها برای زنان بیشتر است. چرا که مصرف سیگار باعث از بین رفتن ویتامین C در بدن افراد شده و این ویتامین که خود از بروز بیماری های قلبی و انواع سرطان جلوگیری می کند، با مصرف سیگار محدود شده و احتمال ابتلا به انواع بیماری ها افزایش پیدا می کند.
علاوه بر آن افزایش خطر سقط در حاملگی های اول و دوم، زایمان نوزاد کم وزن، حاملگی خارج از رحم و یائسگی در زمان جوانی از دیگر عوارض گسترش این پدیده در این گروه از جامعه است.
مطالعات اداره بهداشت عمومی وزارت بهداشت آمریکا نشان می دهد که زنان سیگاری بیش از زنان غیرسیگاری در معرض خطر تاخیر در حاملگی، سقط در حاملگی های اول و دوم، مشکلات خاص در دوران بارداری، زایمان زودرس، زایمان نوزاد کم وزن، مرده زایی، حاملگی خارج از رحم و سقط خود به خودی هستند.
بله، مصرف سیگار در سه ماهه سوم بارداری اثرات جبران ناپذیری دارد. اگر زنان مصرف
سیگار و سایر دخانیات را قبل از دوران بارداری یا در زمان بارداری ترک کنند، آثار نامطلوب آن کاهش می یابد. مطالعات نشان می دهند نوزادانی که مادرانشان در سه ماهه اول دوران بارداری دخانیات را ترک می کنند از نظر وزن و رشد جسمی با سایر نوزادان تفاوتی ندارند.
بر اساس گزارشات منتشر شده بین سال های 1989 تا 1998 که مصرف سیگار در میان خانم ها به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافت، کاهش 10 درصدی مرگ ومیر نوزادان و کاهش 12 درصدی مرگ و میر جنین و نوزادان زیر یک ماه را به همراه داشته است.
مصرف سیگار عوارض دیگری نیز دارد. زنان سیگاری نسبت به زنان غیرسیگاری تراکم استخوان کمتری دارند و به خصوص در معرض خطر شکستگی مفصل ران یا روماتیسم مفصلی قرار می گیرند.

* دلایل گرایش زنان به مصرف دخانیات:
تغییر نقش زنان در جامعه، اثر لاغر کنندگی، جذاب به نظر رسیدن، مشکلات روحی و روانی، بیکاری، تنهایی و شاید پرقدرت نشان دادن از جمله مهم ترین دلایل گرایش زنان به سیگار است. مجردی زندگی کردن و همچنین افزایش زندگی دانشجویی را نیز می توان از دیگر عوامل رشد تصاعدی این پدیده دانست.
از آنجایی که اهمیت نقش زنان در تربیت نسل آینده از جمله نکاتی است که همواره کارشناسان بر آن تکیه داشته و دارند، مقابله با این پدیده ناگوار اجتماعی برای تمام جوامع بشری یک ضرورت به نظر می آید.
منبع: پارسینه
اول**1368**


22/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن