واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برنامه مدیریت جامع تالاب پریشان بازبینی می شود تهران- ایرنا - مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران گفت: فرآیند بازبینی برنامه مدیریت جامع تالاب پریشان آغاز شد.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، محسن سلیمانی روزبهانی با بیان اینکه پنج سال از تدوین و تصویب برنامه مدیریت تالاب پریشان گذشته است، افزود: بازبینی برنامه مدیریت جامع تالاب پریشان، با همکاری طرح حفاظت از تالاب های ایران، دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست، اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس با هماهنگی کمیته مدیریت محلی این تالاب آغاز شده است.
وی اظهار کرد: بر اساس قانون هر پنج سال یکبار برنامه مدیریت تالاب های کشور بازبینی می شود و اکنون پنج سال تالاب پریشان به پایان رسیده و فرایند بازبینی آن آغازشده است.
سلیمانی گفت: از آنجا که ممکن است در مدت پنج سال در اوضاع سیاسی ، اقتصادی و وضعیت تالاب ها تغییری ایجاد شود، از این رو در تدوین اولیه برنامه مدیریت تالاب ها، فرایند بازنگری لحاظ شده بود.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران افزود: در این فرایند چشم انداز و اهداف کلان بازبینی نمی شوند بلکه اهداف راهبردی، اقدامات و بودجه ها بازبینی می شوند.
وی اظهار کرد: برنامه مدیریت جامع حفاظت از تالاب پریشان در پنج راهبرد تهیه شده بود که برای بازبینی آن کارگاهی دو روزه با حضور اعضای کمیته محلی و نمایندگان کمیته استانی در کازرون برگزار شد و در آن دستگاه های ذیربط گزارش میزان پیشرفت کار در هر یک از راهبردهای پنج گانه این برنامه را ارایه کردند.
به گفته وی دبیرخانه محلی مدیریت تالاب پریشان نیز گزارشی از فعالیت ساختارهای اجرایی برنامه مدیریت و میزان اجرایی شدن مصوبات این کمیته ها را ارایه کرد.
همچنین شرکت کنندگان پیشنهادات و راهکارهای اصلاحی خود در خصوص اقدامات اولویت داری که به هر دلیل در فرایند اجرا با چالش مواجه شده بودند، ارایه کردند.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران تاکید کرد: این پیشنهادها پس از بررسی توسط کمیته بازنگری برنامه مدیریت جامع تالاب پریشان که متشکل از نمایندگان ذینفعان است، در برنامه اعمال و برای اظهارنظر به تمام نهادهای دولتی، غیردولتی و نمایندگان جوامع محلی ارسال خواهد شد.
برنامه مدیریت جامع تالاب پریشان در سال های 87 تا 89 طی فرایندی مشارکتی و با حضور تمام دست اندرکاران و ذینفعان تدوین شد و به تصویب مقامات ارشد استانی، ملی و هیات وزیران رسید و فرایند اجرای آن توسط ساختارهای اجرایی مصوب (کمیته محلی، کمیته استانی و کارگروههای تخصصی مدیریت جامع تالاب پریشان) آغاز شد.
تالاب پریشان یکی از زیباترین و بزرگترین دریاچه های آب شیرین ایران و خاورمیانه است که در بخش جره و بالاده شهرستان کازرون قرار گرفته است، این دریاچه به نام های مور، پریشان و فامور نیز شناخته شده است.
مساحت این تالاب 4300 هکتار و ارتفاع آن از سطح آب های آزاد 820 متر است. حوزه آبریز ان 266.5 کیلومتر مربع است و بیشترین مساحت را در اردیبهشت ماه دارد.
این تالاب در کنوانسیون رامسر به عنوان تالاب بین المللی ثبت شده است و در تقسیم بندی مناطق جزو منطقه حفاظت شده محسوب می شود.
دورتا دور این دریاچه را کوه احاطه کرده است، فاصله دریاچه نسبت به کوه از طرف شمال حدودا 4 تا 5 کیلومتر و از طرف جنوب حدودا ۵۰۰ متر است.
این تالاب از جمله اکوسیستم های پایداری است که در اثر عوامل تکتونیک به وجود آمده و میلیون ها سال است شرایط خود را حفظ کرده است، دارای ۴ گونه ماهی بومی به نام های زردک، سرخه، پرک و مار ماهی آب شیرین و همچنین چند گونه ماهی وارداتی نظیر ماهی کپور، ماهی فیتوفالک و آمور است که در سال 1368 به دریاچه وارده شده اند.
ماهی کپور معمولی با شرایط تالاب سازش پیدا کرده اند اما دو گونه دیگر مشکلات عدیده ای را در تالاب به وجود آورده اند.
چند سالی است تالاب پریشان دچار خشکی شده و مشکلات زیادی برای اطرافیان این حوضه آبی ایجاد شده است.
علمی ( 2 ) **9014**1440
22/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]