واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جای خالی زنان در کافی شاپ ها تهران - ایرنا - پس از دهه هفتاد با تغییرات صورت گرفته در جامعه ایران حواشی پیرامون کافی شاپ اندکی فرو نشست و به گفته دکتر تقی آزادارمکی(جامعه شناس) از ساحت غیراخلاقی و توطئه ای و مساله ساز بودن کافی شاپ در مقایسه با گذشته کاسته شد.
به گزارش فرارو - با این حال حواشی به دلایل گوناگون هیچگاه به طور کامل از پیرامون کافی شاپ در ایران دور نشد و در سال های اخیر هموار این مکان عمومی خبرساز (از پلمپ تا تفکیک جنسیتی) بوده است، اخیرا هم که نیروی انتظامی اشتغال زنان در این مکان ها را ممنوع اعلام کرده است که واکنش هایی در پی داشته است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان با انتقاد از ممنوعیت اشتغال زنان در کافی شاپ ها گفت: اشتغال برای برخی از زنان در این اماکن ضروری است و خرج زندگی خود را از این راه به دست می آورند آیا باید به دنبال این ممنوعیت آنها دزدی کنند؟
شهیندخت مولاوردی گفت: به گفته رئیس اداره اماکن ناجا اشتغال زنان در فضای عمومی سفره خانه ها ممنوع است اما در آشپزخانه ها ایرادی ندارد اما باید دید که این موضوع از روی برداشت و اظهار نظر شخصی و سلیقه ای است یا خیر؟ و طبق کدام مصوبه و قانون اشتغال زنان در کافی شاپ ها ممنوع است؟
وی با بیان اینکه هم اکنون بخش زیادی از آمار بیکاری در جامعه به زنان اختصاص دارد گفت: با توجه به وضعیت بیکاری زنان در جامعه این اماکن به عنوان محلی برای کسب درآمد و گذران زندگی محسوب می شود که می تواند اشتغالزایی برای زنان را به دنبال داشته باشد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: باید به این نکته توجه شود که آیا زنانی که هم اکنون در کافی شاپ ها مشغول به کار هستند به دنبال این ممنوعیت باید تکدی گری و یا دزدی کنند؟
مولاوردی با انتقاد از نگاه یکجانبه به این موضوعات گفت: باید در صورت گذاشتن این ممنوعیت ها راهکارهای جایگزین ارائه شود و درصورتیکه راهکار دیگری ارائه نشود ممکن است زنان با آسیب های اجتماعی زیادی مواجه شوند.
نگاه جنسیتی
دکتر افسر افشارنادری، جامعه شناس و استاد دانشگاه، در گفتگو با فرارو درباره ممنوعیت اشتغال زنان در کافی شاپ گفت: در طی سال های اخیر، همواره تاکید شده است که زنان نیز همچون مردان از پس کارهای متفاوت برمی آیند، اما این نگاه در حدِ بیان مانده است و داشتن رویکرد جنسیتی نسبت به اشتغال زنان همچنان وجود دارد.
این جامعه شناس ادامه داد: ما باید شغل های مختلف برای زنان را در جامعه به رسمیت بشناسیم. تعریف شغل هایی به عنوان شغل برتر برای زنان، مانند شغل معلمی، اشتباه است.
وی ادامه داد: باید دید که این بایدها و نبایدها در اشتغال زنان را چه کسی تعریف می کند و چه کسی نوعی کار خاص و یا مدیریت خاص را برای زنان لازم نمی داند و آن را به دسته های مردانه و زنانه تقسیم می کند. این تقسیم بندی ها از سویی و راه دادن زنان به جامعه از سوی دیگر پارادوکسی را ایجاد کرده است که دلیل آن تعارض در نگاه تصمیم گیرنده هاست.
افشار نادری ادامه داد: کافی شاپ ها محیط های مصرفی ای هستند که مخاطبان عام دارند و نباید این محیط ها را جدا کنیم و در خطوط متفاوتی تعریف کنیم. بسیاری از زنان، به دلیل محیط امن و آزاد کافی شاپ ها توانسته اند در آن ها ایجاد کارآفرینی کنند و ممنوعیت اشتغال زنان در این محیط ها مانعی بر سر کارآفرینی زنانه است.
وی با تاکید بر اینکه باید قانونگذار و اجراکننده قانون از یکدیگر تفکیک شوند، گفت: راندن زنان به محیط هایی که در دسترس و دید نباشند، همه از نگاه جنسیتی تصمیم گیرندگان نسبت به زنان برمی خیزد که در وهله اول باید بتوان قانونگذار و اجراکننده آن را از یکدیگر تفکیک کرد و پس از آن داشتنِ نگاه جنسیتی در میان قانونگذاران را از میان برد.
آرش دولتشاهی، وکیل پایه یک دادگستری نیز، در گفتگو با فرارو گفت: در طی سی سال اخیر، قوانین پراکنده ای در مورد اماکن عمومی و صنفی تصویب شدند. اما به طور کلی ایجاد حق التکلیف برای شهروندان، موضوعی است که باید حتما مصوب قانون مجلس باشد و نیروی انتظامی نیز در همین راستا باید در چارچوب قانون به نظارت بپردازد.
دولتشاهی همچنین گفت: تصمیمی که پلیس اماکن در رابطه با ممنوعیت اشتغال زنان در کافی شاپ ها و سفره خانه ها گرفته است، تصمیمی است که می تواند در دیوان عدالت اداری مورد اعتراض قرار بگیرد و درباره خارج از چارچوب بودن آن اعتراض کرد. این امر نیز شامل همه شهروندان، صرف نظر از شغل آن ها می شود.
اول ** 1521
22/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]