واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: باید و نبایدهای موفقیت یک طرح - دکتر سیدحسن هاشمی* رضایت مردم در شهر های مختلف نشـــان می دهــد هدف گیری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشــکی برای انجام اصلاحات حوزه سلامت درست بوده است.
البته کارهای زیادی هنوز بر زمین مانده، ولی اخبــار و اطلاعات دریافتی، همچنین نتایج بازدیدها حکایت از آن دارد کـــه در یک ســــال گذشــــته مســـیر را به درســتی رفته ایم و باید از این پس بیش تر تلاش کنیم تا از زمان محدودی که تا پایان دوره خدمت دولت یازدهم در اختیار داریم، برای ارایه خدمت هر چه بهتر به مردم حداکثر استفاده را ببریم.
در سفر اخیر هیأت دولت به استان خراسان رضوی مشخص بود که بیمارستان های این استان به خصوص در حوزه اصلاح هتلینگ، اقدامات خوبی انجام داده اند. این حرکت که در استان های مختلفی شاهد آن بوده ایم، نشان می دهد فعالیت شبانه روزی مدیران و پرسنل در یک فضای صمیمی، هم سرعت اجرای طرح ها را بیشتر می کند و هم به ارائه خدمات با کیفیت تر یاری می رساند.
البته ماهیت این گونه طرح ها چنان است که در ادامه راه با دشواری های بیشتری مواجه می شویم و باید برای برداشتن موانع آماده باشیم. در آینده قطعاً نگرانی های مردم برای ماندگاری این طرح بیشتر خواهد شد از این رو باید تمام تمرکز ما از این به بعد، نظارت بر نحوه اجرای خدمات طرح تحول نظام سلامت باشد تا مردم دریابند مدیران و همکاران بخش سلامت با دقت فعالیت ها را دنبال و رصد می کنند.
یکی از کارهای مهم و ضروری ما در این مسیر، تعریف و نگارش راهنماهای بالینی و پایداری بسته های خدمتی حوزه درمان در دانشگاه های علوم پزشکی است.
همچنین اعتبارات بیمارستان ها باید به موقع در اختیار آنها قرار گیرد. در بحث هتلینگ بیمارستان ها و کیفیت خدمات ویزیت هم نظارت ها باید دقیق تر و بیش تر شود؛ در حوزه مقیمی پزشکان متخصص در بیمارستان های دولتی نیز باید اصلاحات لازم هرچه سریع تر صورت پذیرد.
بسته خدمات اورژانس هوایی نباید جنبه نمایشی داشته باشد؛ بلکه نحوه عملکرد آن باید تحت کنترل دقیق قرار گیرد. ضمن این که ضروری است برای ایجاد ناوگان ویژه اورژانس، مشوق هایی را برای بخش خصوصی تعریف کنیم. خدمات اورژانس زمینی هم باید سرعت بیشتری پیدا کند؛ بارها گفته ام که عملکرد اورژانس بیمارستانی، تابلوی وزارت بهداشت است بنابراین اصلاحات این بخش باید جزء اولویت های تمام بیمارستان ها باشد.
نکته دیگر این که در گذشته عملکرد وزارت بهداشت به نفع نیروهای طرحی نبوده، حالا اما وظیفه ما است که در کنار این نیروها باشیم، نقدهای شان را بشنویم و آنها را حمایت کنیم. ضمن این که تعامل مدیران دانشگاه ها با این نیروها باید با نگاه حمایتی باشد تا بتوانیم آنها را تشویق به ماندگار شدن در مناطق محروم کنیم.
وقوع تحول در نظام سلامت، بدون اصلاح حوزه فناوری اطلاعات میسر نیست؛ باید به این موضوع با دقت و وسواس بپردازیم. نظارت بیشتر بر نحوه فعالیت آزمایشگاه های دانشگاهی هم یک ضرورت است. هزینه های لازم برای ارتقای این آزمایشگاه ها باید لحاظ شود. ضمن این که تا آخر سال هر کدام از مراکز دانشگاهی باید یک آزمایشگاه مرجع داشته باشند.
حمایت رهبر معظم انقلاب و رییس جمهور محترم از حوزه سلامت، انگیزه ای فزون تر از پیش برای پیشبرد هرچه بهتر و سریع تر اقدامات این حوزه به ما داده است. یک بار دیگر تأکید می کنم، برای دست یابی به اهداف مان نباید به هیچ وجه وارد حاشیه ها شویم و نباید فرصت ها را از دست بدهیم.
به همین دلیل حضور تیم های نظارت بر نحوه اجرای طرح تحول سلامت در استان ها بسیار ضروری و البته مؤثر است، در این زمینه لازم است دبیرخانه هایی در ستاد وزارتخانه و تمامی استان ها شکل گیرد تا کمی و کاستی های طرح به خوبی بررسی و پایش شده و اصلاحات لازم در این زمینه صورت گیرد.
*وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی
اجتمام(1)**1776**
22/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]