تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خوشا به سعادت كسى كه عمرش طولانى و كردارش خوب باشد. چنين كسى عاقبتش خوب است؛ ز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855150482




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بيماري هاي نوين و خسارات اقتصادي آنها


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۱ شهريور ۱۳۹۳ (۱۷:۴۷ب.ظ)
بيماري هاي نوين و خسارات اقتصادي آنها قرن بيست و يک علاوه بر ويژگي هايي مانند پيشرفت تکنولوژي، عصر ارتباطات و گسترش ارتباطات انساني عصر گسترش بيماري هاي نوين و ناشناخته نيز است، که در ادامه به بررسي اين بيماري ها و خسارات اقتصادي که به دنبال داشته اند مي پردازيم.
در فرصت حاضر ابتدا توضيح مختصري در مورد بيماريهايي مانند ابولا، سارس و آنفولانزاي پرندگان داده مي شود و در نهايت خسارات اقتصادي اين بيماري ها براي جهانيان بررسي مي شود.
ويروس ابولا نخستين بار در سال 1976 ميلادي که حدود 300 نفر را مبتلا کرد شناخته شد و تا کنون از هر 10 نفر مبتلا به اين ويروس 9 نفر جان خود را از دست داده اند.
ويروس ابولا که به طور مرگباري در ميان انسان ها و ميمون ها در آفريقا شايع است، از کشنده ترين ويروس هايي است که باعث بيماري شديد در انسان ها و پستانداران مي شود.
در سال 1995 حدود 80 درصد از مبتلايان به اين ويروس جان خود را از دست دادند. سال جاري ميلادي نيز با انتشار مجدد اين ويروس که از گينه شروع شد و به کشورهاي همسايه سيرالئون و ليبريا گسترش يافت حدود دو هزار و 296 نفر جان خود را از دست دادند و در مجموع حدود چهار هزار و 200 نفر به ويروس آلوده شده اند.
سارس نوعي بيماري خطرناک تنفسي است که از سال ۲۰۰۲ شيوع پيدا کرده است. شيوع آن از کشور چين بود و به سرعت به ديگر کشورهاي آسياي شرقي مثل هنگ کنگ ويتنام و سنگاپور و بعد به کشورهاي آمريکاي شمالي مثل کانادا و آمريکا سرايت کرد.
گفتني است، عامل بيماري سارس نوعي ويروس از گروه کورونا ويروس است.
اين بيماري بين انسان و حيوان مشترک است و حدود ده درصد مرگ و مير دارد. علائم اوليه آن شبيه آنفلوانزا است.
تب، خستگي، بدن درد، سرفه، گلودرد و سپس تشديد علائم تنفسي مانند تنگي نفس و دشواري تنفس از علائم اين بيماري محسوب مي شود. مي شود.
نفلو انزاي مرغي يك بيماري ويروسي مسري است كه نه فقط پرندگان بلكه به طور نادري خوكها را نيز مبتلا مي كند اين ويروس اختصاص به پرندگان دارد ولي در موارد نادري مي تواند انسان را نيز مبتلا كند.
مسئله ي قابل اهميت اين است كه اگر اين ويروس باعث ابتلاء تعداد زيادي از پرندگان به فرم خفيف و غير كشنده آن شود مي تواند توانايي ايجاد بيماري از نوع شديد آن را پيدا كند زيرا دچار موتاسيون هاي متعدد شده و قابليت هاي خاص از جمله سرايت به انسان را پيدا مي كند.
وجود مداوم و طولاني ويروس بيماري در پرندگان اين نگراني را ايجاد مي كند كه ويروس فرصت و توانايي ايجاد انتقال بيماري از انسان به انسان را پيدا كرده و پاندمي هاي بزرگ جهاني را ايجاد كند.
تب خونريزي‌دهنده کريمه-کنگو يک بيماري حاد تب دار و خونريزي دهنده ‌است که از طريق گزش کنه و يا تماس با خون يا ترشحات يا لاشه دام و انسان آلوده منتقل مي‌شود.
اين بيماري اولين بار در سال ۱۹۴۴ در کريمه اوکرائين شرح داده شد و نام تب خونريزي دهنده براي آن اعلام گرديد.
در سال ۱۹۶۹ معلوم شد پاتوژن ايجاد کننده تب خونريزي دهنده کريمه کنگو مشابه همان بيماري است، که در سال ۱۹۵۶ در کنگو مشاهده گرديده‌ است از اين رو ارتباط اين دو مکان و بيماري باعث اسم فعلي اين بيماري شد.
اين بيماري کسالت شديدي همراه با مرگ و مير حدود ۳۰ ٪ ايجاد مي‌کند و شيوع بيمارستاني آن نيز بسيار بالا است.
با شيوع هر کدام از اين بيماري ها خسارات اقتصادي زيادي به اقتصاد کشورهاي درگير و چه بسا اقتصاد بين الملل وارد شد که در ادامه به آن مي پردازيم.
در مورد خسارات اقتصادي که بيماري ابولا در کشورهاي درگير به وجود آورده است، سازمان هاي جهاني مختلف اظهار نظر کرده اند.
مثلاً سازمان خواربار و کشاورزي جهاني اخيراً اعلام کرد، امنيت غذايي در کشورهاي گينه، ليبريا و سيرالئون تحت تأثير قرار گرفته است.
اين سازمان اعلام کرد، با توجه به اينکه اکنون فصل برداشت محصولات کشاورزي کشورهاي غرب آفريقا است و نيروي کار به دليل ابتلا به بيماري در قرنطينه هستند و يا برخي به دليل ترس از ابتلا به اين بيماري مزارع خود را به حال خود رها کرده اند، خسارات جدي به بخش کشاورزي اين کشورها وارد شده است.
گفتني است، بر اساس گزارش سازمان خواروبار و کشاورزي جهاني، حدود 17 هزار از مزارع کشورهاي غرب آفريقا به حال خود رها شده اند.
صندوق بين المللي پول نيز هشدار داده است که شيوع بيماري ابولا اقتصاد کشورهاي غرب آفريقا را تهديد مي کند.
به گزارش شبکه تلويزيوني الميادين، جري رايس سخنگوي صندوق بين المللي پول
پيش بيني کرد شيوع اين بيماري باعث کاهش شديد رشد اقتصادي گينه، ليبريا و سيرالئون شود و اين کشورها به کمک هاي مالي بيشتري نياز داشته باشند.
وي افزود: شيوع ابولا تاثير شديدي بر اقتصاد کلان اين کشورها دارد و اوضاع اجتماعي آنها را هم تحت تاثير قرار مي دهد.
سخنگوي صندوق بين المللي پول همچنين وعده داد، با همکاري با اين سه کشور گزارش اوليه اقتصادي درباره پيامدهاي بحران ابولا تدوين شود.
پايگاه خبري "الجزيره" نيز اخيراً اعلام کرده است که "نکوسازانا دلاميني زوما"، رييس کميسيون اتحاديه آفريقا در نشست اضطراري اين اتحاديه خواستار لغو ممنوعيت سفر به سه کشور درگير با ابولا شده است.
وي با تاکيد بر لزوم اجراي ساز و کارهاي غربالگري مناسب براي مبارزه با اين بيماري، تصريح کرد: در نبرد براي متوقف کردن روند انتشار اين بيماري، بايد مراقب بود که تدابيري اتخاذ نشود که اثرات اقتصادي و اجتماعي بيشتري در قياس با خود بيماري به همراه داشته باشند.
بنا بر اظهارات وي، محدوديت هاي مرزي مانع معامله مواد غذايي شده و قيمت ها را افزايش داده است.
سازمان بهداشت جهاني نيز اعلام کرده است که به منظور مقابله با بيماري ابولا اين سازمان نقشه راهي را تدوين کرده است که حدود 490 ميليون دلار اعتبار لازم دارد.
سارس نيز بيماري ديگري است که اخيراً شيوع پيدا کرده است و اين بيماري نيز اثرات مخرب اقتصادي به جا گذاشته است.
سازمان جهاني بين المللي، خسارات اقتصادي شيوع سارس را تا کنون حدود سي ميليارد دلار تخمين زده اند.
شيوع بيماري سارس نيز در کشورهاي آسياي شرقي و آسياي جنوب شرقي، خسارات اقتصادي فراواني را براي اين کشورها در برداشته است.
مثلاً در چين شيوع بيماري سارس باعث کاهش ميزان خريد مردم و به ويژه صدمه ديدن صنعت توريسم در اين کشور شد، به همين دليل چيني ها براي جبران اين خسارت ها دست به ابتکاري جالب زدند.
در اين راستا، هزاران فروشگاه چيني در سراسر اين کشور تصميم گرفتند براي مبارزه با اين خسارات به صورت شبانه روزي کار کنند.
در همين حين ، با بازماندن فروشگاه ها در هنگام شب، نوعي تنوع و نشاط در برخي از شهرهاي چين به وجود آمد که خود سبب تحريک توريست ها و افراد محلي براي بيشتر خرج کردن بود.
براي بيشتر شدن اين نشاط شبانگاهي، برخي از هنرمندان سنتي چيني نيز در برخي از ميادين بزرگ مانند ميدان تيان آنمن و ... دست به اجراي نمايش هاي جالب و سرگرم کننده زدند.
علاوه بر اين اخبارها از چين گزارش مي داد که يک کنسرت بزرگ چيني به نام "غلبه بر سارس" در کنار دروازه اصلي ديوار بزرگ چين سعي در جذب توريست ها و افراد محلي به اين منطقه داشته است.
در مورد آنفولانزاي مرغي نيز سازمان هاي جهاني آماري را درباره خسارات اقتصادي اين بيماري منتشر کردند. مثلا؛ آخرين آمار خسارات ناشي از شيوع آنفلوآنزاي پرندگان از سوي بانک جهاني حدود 3.1 درصد توليد ناخالص جهاني بوده است.
يکي از اقتصاددانان بانک جهاني در سال 2006 در سخنراني خود در بنياد پاستور فرانسه اعلام کرد که ترس مردم از اين بيماري در بسياري از مناطق باعث کاهش فراوان ميزان تقاضاي گوشت مرغ شده است.
وي اضافه کرد، در روماني که بيش از 100 مورد شيوع انساني اين بيماري مشاهده شده بود، ميزان فروش گوشت طيور تا 80 درصد سقوط کرده و بسياري از توليدکنندگان به مرز ورشکستگي رسيده‌اند.
بر مبناي سخنان اين کارشناس بانک جهاني، تنها 10درصد مزارع نيمه تجاري عراق فعال باقي مانده‌اند و ترکيه نيز شاهد خسارات فراواني بوده است.
وي افزود: با اين که در برزيل هيچ موردي از اين بيماري مشاهده نشده، ولي به لحاظ کاهش ميزان تقاضاي جهاني براي گوشت طيور، توليدکنندگان ميزان توليد خود را تا 15 درصد کاهش داده اند.
همچنين آمارها نشان مي دهد که سال 2003 تا کنون حدود 200 ميليون قطعه پرنده در نتيجه اين بيماري مرده يا منهدم شده‌اند که عمده اين امر نيز در شرق آسيا بوده است.

در نتيجه خسارات ناشي از شيوع بيماري هاي نوين در جهان، سازمان هاي جهاني خواستار مراقبت بيشتري در مورد بيماري هاي مشترک ميان انسان و حيوان شده اند.
در اين ارتباط، اخيراً فائو خواستار حمايت مداوم از نظارت بر بيماري هاي حيوانات شده است. مقامات فائو طي جلسه اي که در اندونزي برگزار شد، بر اهميت سيستم هاي کنترل بيماري هاي حيوانات به منظور مقابله با بيماري هاي مربوط به انسان تأکيد کردند.
خوان لوبراس، يکي از مديران ارشد فائو در جلسه روز جهاني امنيت بهداشت در جاکارتا گفت: سلامت حيوانات که تأثير مستقيمي بر سلامت انسان ها دارد يکي از ضعفيف ترين حوزه هاي بهداشتي جهاني است.
لوبراس اضافه کرد: با توجه به شيوع بيماري ابولا که ريشه حيواني دارد نياز است که بر سلامت حيوانات در کشورهاي در حال توسعه نظارت بيشتري صورت گيرد.
در پايان به عنوان نتيجه گيري بايد گفت، قرن بيست و يکم انسان ها علاوه بر بلايايي مانند جنگ، زلزله، سيل و غيره در معرض خطر بيماري هاي نوين هستند که همتي جهاني براي ريشه کن کردن آنها لازم است.
نويسنده: شهربانو علي جمعه پور













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن