محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830299747
گلزاری: به پسران ایرانی بیش از دخترها آسیب میرسد
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
میوههای تلخ یک درخت: جوانان ما دیگر رغبتی به ازدواج ندارند گلزاری: به پسران ایرانی بیش از دخترها آسیب میرسد
به نظر میرسد اصلاح خرابیهای به وجود آمده در حوزههای انسانی مانند جوانان، انرژی و زمان زیادی را به خود اختصاص دهد و چنانچه دولت با تمام ظرفیت خود در این حوزه کار کند هم، تا نتیجه مثبت بگیرد، جوانان کنونی از سنین جوانی گذر کرده و مراحل بعدی زندگی را با کولهباری از آسیبهای شخصی و اجتماعی ادامه خواهند داد. با این حال، تکلیف دولت است که برای اصلاح وضع جوانان کشور تلاش کند و بهترین ایدهها را به کار گیرد و در مرحله نخست امید و آرامش است که باید به جوانان باز گردد گرچه بدون تقویت بنیانهای اقتصادی زندگی جوانان و تنها با شعار نمیتوان کاری از پیش برد. گفتوگویی در همین زمینه را با دکتر محمود گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان بخوانید.
جام جم سرا: ظاهراً درباره آسیبهای وارد شده بر جوانان کشور خصوصاً در سال های گذشته هر چه جلوتر میرویم، به مسائل جدیدتری دست پیدا میکنیم. آمار افزایش اعتیاد، افسردگی و آسیبهای دیگر نگرانکننده شده است. لطفاً درباره آسیبهایی که در این فاصله زمانی جوانان را نشانه رفته سخن بگویید. آسیبهایی که خیلی عینی در جامعه میتوان دید و نیاز به کار تخصصی ندارد همینهاست که میبینیم. مثلاً تعداد زندانیان ما زیاد شده، استفاده از مواد مخدر هم افزایش پیدا کرده و جوانان بیشترین زندانیان و معتادان را تشکیل میدهند. درگیری و خشونت گسترش یافته و از همه مهمتر بیرغبتی به تحصیل و ازدواج زیاد شده است. ما اینها را میوههای تلخ یک درخت میبینیم که در سالهای گذشته کاشته و ریشههای آن در یک سطح وسیع گسترده شد. باید پذیرفت جوانی که به اعتیاد روی میآورد به علت آن است که راهی برای حل مشکلش پیدا نمیکند و به بنبست میرسد. پس محصولات و پیامدهای چنین وضعی را ناامنی میدانیم اما زیربنای این ناامنی و سایر مشکلات عینی کشور را باید در مسائل اقتصادی، آموزشی و سیاسی و اجتماعی دانست. در واقع اکنون نقش حاکمیت، دولت و مجلس به عنوان عوامل زیربنایی پررنگ میشود چون آنها هستند که میتوانند برای اقتصاد کشور فکری کنند و برقراری عدالت به درستی، نه شعاری فکری کنند، مثلاً برای تحصیل جوانان باید به فکر باشند. مرد در ایران آسیبپذیرتر است. آنها حتی از زنان هم کمتر عمر میکنند؛ و از نظر عاطفی حساسترند و زودتر افسرده میشوند، با این تفاوت که افسردگی در پسران کشنده است ولی دختران خود را بازسازی میکنند و بنوعی با آن کنار میآیند
برنامهریزیهای کلان نه فقط در دولت بلکه در نظام که شامل مجلس و قوه قضائیه و... است باید امنیت روانی و زندگی شاد را در جامعه ایجاد کنند. اگر چنین شود، به دنبال آن امید و آرامش به وجود میآید.
به نظر شما در حال حاضر نظام به همین سمت حرکت میکند؟
مردم آسیب را میبینند ولی ما به عنوان متخصص و مسئول، علت را میبینیم. ما کشوری داریم که وضعیت آن از نظر معادن زیرزمینی در دنیا بینظیر است. ما در دوره «پنجره طلایی جمعیت» هستیم یعنی در زمانی که بیشترین جمعیت ما جمعیت فعال هستند که میتوانند در جامعه فعالیت کنند. سالهای بعد این جمعیت جوان ما پیر میشود و این دوره طلایی میگذرد. دقیقاً به همان دلیلی که شما گفتید، باید بر سرعت اصلاح خرابیها بیفزاییم.
فکر میکنیدبرای ترمیم این آسیبها چقدر زمان باید هزینه کرد؟
برخی زیاد و برخی کم. در حوزههایی مانند اعتیاد که با انواع عوامل درگیر است اصلاح امور کمی سخت است. در حوزه بیکاری یک برنامه 5 ساله لازم است. در حوزه ازدواج اگر موانع را برطرف کنیم افق درخشان ما بعد از 5 سال نمایان میشود ولی در حوزه مسائل فرهنگی و سبک زندگی و امید دادن به جوانان نیاز به یک برنامه یکساله است.
تا این برنامهها تحقق پیدا کند نسل جوان امروز که پیر میشود؟!
نه، این که میگوییم 5 سال یعنی برای رسیدن به قله کمکم حرکت میکنیم تا 5 سال آینده به قله برسیم.
بیشترین آسیبها در حوزه پسران است یا دختران؟
فرق میکند. آسیبهای پسران در دنیا طور دیگری است اما مرد در ایران آسیبپذیرتر است. مردان حتی در بحث طول عمر از زنان کمتر عمر میکنند. از نظر عاطفی هم حساستر هستند و زودتر افسرده میشوند با این تفاوت که افسردگی در پسران کشنده است ولی دختران خود را بازسازی میکنند و به نوعی با آن کنار میآیند در مجموع آنچه بیشتر ما را نگران میکند پسران هستند.
یعنی این نکات را در برنامههایتان مدنظر قرار میدهید؟ در بیکاری آمار دختران بیشتر است اما در آسیبها پسران درصد بیشتری را به خود اختصاص دادهاند بله. نه این که دختران فراموش شوند. دختران راحتتر با آسیبها کنار میآیند و انگیزههای بیشتری به تحصیل دارند.
چند درصد جمعیت ما جوان هستند؟
تقریباً 50 به 50 است. حدود 24 میلیون نفر جمعیت جوان 15 تا 30 سال داریم. یعنی تقریباً از نظر جمعیتی نصف، نصف هستیم ولی در تحصیلات درصد دختران بیشتر است. در بیکاری هم آمار دختران بیشتر است اما در آسیبها پسران درصد بیشتری را به خود اختصاص دادهاند.
با توجه به شعار دولت مبنی بر امید و آرامش، چگونه میتوان امید و آرامش را به جوانان برگرداند؟
امید و آرامش خیلی به هم ارتباط دارند. این که کدام مقدم بر دیگری است معلوم است امید. اگر انسان امیدوار باشد آرامش هم دارد. بخشی از ناآرامیها از ناامیدی است. از طرفی نقطه مقابل آرامش، اضطراب و نگرانی است. یعنی ما با نداشتن آرامش 3 مسأله مشخص داریم، غم، خشم و اضطراب. بنابر این فردی که آرامش ندارد به تعبیر روانشناسان هیجانات منفی دارد. پس هیجانات منفی آرامش را از بین میبرد. باید دید که غم معلول چیست؛ معلول از دست دادن چیزهای مثبت که در گذشته بود و در حال حاضر نیست. اضطراب نیز یعنی نگران آینده بودن است.
بنابر این جهت اضطراب به سمت آینده است. و اما خشم، خشم به این معنی است که فرد به خاطر رسیدن به هدفهایش در زمان حال با مانع روبهرو میشود یا احساس بیاحترامی میکند. پس اگر ما میخواهیم آرامش به مردم وجوانان برگردد باید عوامل غم، خشم و اضطراب را از بین ببریم. درباره غم خیلی کار نمیشود کرد تنها کاری که میشود انجام داد این است که بگوییم برای آن مسأله دغدغه نداشته باش و باور کن که مسأله در آینده حل میشود این همان امید است که در اینجا کارساز است. درباره خشم نیز عصبانیت برخی از جوانان به دلیل نرسیدن به هدفشان است. اگر عدهای هرچه تلاش میکنند به جایی نرسند و عدهای هم بدون رنج به گنج برسند برای جوانان ناامیدی به دنبال دارد پس مهمترین مسأله در بروز خشم ناکامی است. یااحساس بیارزشی از طرف دیگران پس اگر بخواهیم خشم از بین برود باید علاوه بر این که به جوانان احترام بگذاریم باید موانع رسیدن به هدفشان مانند تحصیل، شغل و ازدواج را از بین ببریم. در اضطراب هم باید دغدغه خاطر آینده وجود نداشته باشد البته منابع دغدغه و اضطراب جوانان بازهم به عوامل ذکرشده برمیگردد.
اگر دولت میخواهد برای آرامش کار کند باید چه زمینههایی را مهیا کند؟
اگر معادلات درست صورت نگیرد یعنی عدهای هرچه تلاش میکنند به جایی نرسند و عدهای هم بدون رنج به گنج برسند برای جوانان ناامیدی به دنبال دارد. پس امیدوار شدن به آینده آرامش میآورد یعنی آرامش محصول امید است.
یعنی این اتفاق در دولت جدید رخ داده است؟
خب لحن دولت در برخورد با جوانان توأم با احترام بوده است. ولی این نگاه احترامآمیز به تنهایی کافی نیست. ما در مورد ازدواج سعی کردیم تا آنجایی که میتوانیم دغدغهها و نگرانیها را بشناسیم و روی آنها کار کنیم. در حوزه اشتغال که برنامه جدی دولت است گامها سختتر و البته کندتر است چون بخشی از آن به مسائل اقتصادی کشور برمیگردد. در حوزه امنیت هم کارهای خوبی صورت گرفته یعنی برای جلوگیری از تبعیضها به منظور درست شدن معادلات با تبعیض مقابله شده است. به نظر میرسد شناسایی زمینههای غم، خشم و اضطراب و مقابله با آنها به افزایش امید منجر میشود و این امید، آرامش میدهد.
در عمل، اینها به چه معناست؟
باید توجه داشت که از روی کارآمدن دولت جدید یک سال میگذرد و عمر ورود ما به حوزه جوان 8 ماه است. ما در این مدت حوزههای متعدد ازدواج را شناسایی کردیم. در حوزههایی که در اختیارمان بوده مانند حوزههای مشاورهای و غیره کار جدی کردیم. اما در حوزهای مانند اشتغال که مسأله جدیتر، عمیقتر و طولانیتر است هنوز در دست پیگیری است و اخبار تازهای که رئیسجمهوری درباره خروج از رکود اعلام کردند، امیدبخش است. ما در حوزههای سمنهای جوانان و غیره فعال بودیم که این میتواند برخی از گرهها را باز کند. (مریم جهان پناه/ایران)
جمعه 21 شهریور 1393 14:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]
صفحات پیشنهادی
طلای ایرانیها بیش از ذخایر بانک مرکزی! |اخبار ایران و جهان
طلای ایرانیها بیش از ذخایر بانک مرکزی کد خبر ۴۳۳۸۱۹ تاریخ انتشار ۲۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲ ۳۲ - 11 September 2014 بر اساس تازهترین گزارشها میزان طلای ذخیره شده در خانه ایرانیها از میزان ذخایر بانک مرکزی کشور هم بیشتر شده و برابر با واردات 9 ماهه کشور در این حوزه است روزنامه شهروذخیره طلای ایرانیها بیشتر از ذخایر بانک مرکزی!
ذخیره طلای ایرانیها بیشتر از ذخایر بانک مرکزی در اقتصاد مفهوم انباشت طلا را در بانکهای مرکزی و بهعنوان یک پشتوانه برای پول ملی هر کشوری میشناسند و کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که مردم برای سرمایهگذاری به سمت خرید طلا یا ارز بروند و از فعالیتهای سازنده اقتصاد یا سرمایهگذاکارگردان برنامه جمعه ایرانی: «جمعه ایرانی» بیشترین شنونده رادیو را در اختیار دارد
کارگردان برنامه جمعه ایرانی جمعه ایرانی بیشترین شنونده رادیو را در اختیار داردکارگردان برنامه جمعه ایرانی گفت جمعه ایرانی بالاترین رده شنونده برنامهای در رادیو را در اختیار دارد مهران امامیه امروز در حاشیه جشن کرامت در سالن تربیت بدنی شهدای گمنام پردیس در گفتوگو با خبرنگار خبسهم اسکار به کدام فیلم ایرانی میرسد؟
سهم اسکار به کدام فیلم ایرانی میرسد با توجه به فرصت یک ماهه باقی مانده تا معرفی فیلم به اسکار این سوال مطرح است که سینمای ایران فرصت اسکار امسال را به کدام اثر سینمایی میدهد این روزها که باز هم به مهلت انتخاب نماینده ایران برای این دوره از مراسم آکادمی اسکار نزدیک میقائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور: مصرف روانگردانها در دختران بیش از پسران است / بودجه اشتغال مع
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور مصرف روانگردانها در دختران بیش از پسران است بودجه اشتغال معتادان بهبودیافته اختصاص نیافتقائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت دولت مصوب کرده که پنج درصد بودجه اشتغال کشور برای اشتغال معتادان بهبودیافته استفاده شود کميزان ترک تحصيل پسران بيشتر از دختران است
۱۱ شهريور ۱۳۹۳ ۱۵ ۳۳ب ظ معاون رئيس جمهوري در امور زنان و خانواده ميزان ترک تحصيل پسران بيشتر از دختران است معاون رئيس جمهور در امور زنان و خانواده گفت ميزان ترک تحصيل در پسران از دختران بيشتر است و دختران به کسب سرمايه انساني توجه بيشتري دارند به گزارش خبرگزاري موج شهيندخترئیس پلیس فتای آذربایجانشرقی: آسیبپذیری از دوستان ناباب در فضای مجازی بیشتر از فضای حقیقی است
رئیس پلیس فتای آذربایجانشرقی آسیبپذیری از دوستان ناباب در فضای مجازی بیشتر از فضای حقیقی استرئیس پلیس فتای آذربایجانشرقی گفت آسیبپذیری از دوستان ناباب در فضای مجازی بیشتر از فضای حقیقی است به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز محمد قاسملو ظهر امروز در جمع خانوادهها سازمان اتکا دنخستين سد و نيروگاه ايراني در تاجيكستان به بهرهبرداري ميرسد
۱۷ شهريور ۱۳۹۳ ۱۵ ۳۹ب ظ با حضور مقامهاي عالي دو کشور نخستين سد و نيروگاه ايراني در تاجيكستان به بهرهبرداري ميرسد بهرهبرداري رسمي از سد و نيروگاه سنگتوده 2 بهعنوان نخستين سد و نيروگاه ايراني در تاجيكستان روز چهارشنبه نوزدهم شهريورماه جاري در سفر حسن روحاني رئيس جمهوريشرایط بحرانی عراق فرصت مناسبی برای صادرات بیشتر کالاهای ایرانی به این کشور است
استانها مرکز قزوین رضازاده شرایط بحرانی عراق فرصت مناسبی برای صادرات بیشتر کالاهای ایرانی به این کشور است قزوین- خبرگزاری مهر رایزن بازرگانی ایران در عراق گفت شرایط بحرانی کشور عراق و بسته شدن مرزهای ترکیه سوریه و اردن فرصت مناسبی برای ورود کالاهای ایرانی به این کشور را فهیئت دولت تصویب کرد اختصاص بیش از ۱۶۵۷ میلیارد ریال به آسیب دیدگان زلزله ایلام
هیئت دولت تصویب کرداختصاص بیش از ۱۶۵۷ میلیارد ریال به آسیب دیدگان زلزله ایلامهیئت وزیران با اختصاص یک هزار و ۶۵۷ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال به آسیب دیدگان زلزله اخیر استان ایلام موافقت کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت هیئت وزیران درجلسه 9 6 1393 به پبیشترین نام های ایرانیان در سال 92 |اخبار ایران و جهان
بیشترین نام های ایرانیان در سال 92 مدیرکل امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد فاطمه و امیر علی پرطرفدارترین نامهای انتخابی والدین ایرانی بر روی فرزندانشان در سال گذشته بوده است کد خبر ۴۳۰۴۸۵ تاریخ انتشار ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۸ - 30 August 2014 مدیرکل امور اسناد هرونمایی بیش از 50 نوع نوشتافزار اسلامی، ایرانی جدید «آقا روحالله»
در آستانه سال تحصیلی جدید صورت گرفت رونمایی بیش از 50 نوع نوشتافزار اسلامی ایرانی جدید آقا روحالله خبرگزاری رسا ـ در آستانه سال تحصیلی جدید نوشتافزار اسلامی ایرانی آقا روح الله در ۵۰ طرح جدید منتشر و روانه بازار لوازمالتحریر شد به گزارش خبرگزاری رسا در آستانه سفاطمه و امیرعلی بیشترین نام ایرانیان در سال 92
فاطمه و امیرعلی بیشترین نام ایرانیان در سال 92 اسماعیلی تصریح کرد افرادی که بخواهند نامشان را به نامهای اسلامی و مذهبی تغییر دهند و یا افرادی که نامشان مرکب است می توانند برای تغییر نام خود اقدام کنند آفتاب مدیرکل امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد فاطمه و امیر عکودکان خانواده های مرفه بیش ازکودکان فقیر از جدایی پدر و مادر آسیب می بینند
براساس تحقیات جدید دانشگاه های جرج تاون و شیکاگو کودکان خانواده های مرفه بیش ازکودکان فقیر از جدایی پدر و مادر آسیب می بینند تهران-ایرنا-تحقیقات جدید نشان می دهد میزان آسیب پذیری فرزندانی که در خانواده ثروتمند پدر و مادرشان از یکدیگر جدا می شوند بیش از سایر کودکان است به گزارشمیزان ترک تحصیل پسران بیشتر از دختران است
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده میزان ترک تحصیل پسران بیشتر از دختران است خبرگزاری پانا معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت میزان ترک تحصیل در پسران از دختران بیشتر است و دختران به کسب سرمایه انسانی توجه بیشتری دارند ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۱ شهريور ساعت 15 33 به گزارشبیشترین نام ایرانیان در سال 92
بیشترین نام ایرانیان در سال 92 مدیرکل امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد فاطمه و امیر علی پرطرفدارترین نامهای انتخابی والدین ایرانی بر روی فرزندانشان در سال گذشته بوده است خبرگزاری ایرنا مدیرکل امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد فاطمه و امیر عدر 15 سال بیش از 17 هزار ایرانی خودکشی کرده اند/ مردان بیشتر خودکشی می کنند یا زنان؟
در 15 سال بیش از 17 هزار ایرانی خودکشی کرده اند مردان بیشتر خودکشی می کنند یا زنان جامعه > آسیبها - یکی دو روز پیش روز جهانی خودکشی بود طبق اطلاعات مرکز آمار ایران همچنان بالاترین آمار خودکشی در ایلام انجام می شود طهورا شهبازی کافی است امید به زندگی صفر شود آ-
گوناگون
پربازدیدترینها