تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843728594




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضربه به «داعش»، کمک به ثبات خاورمیانه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سیزده سال پس از رخداد یازدهم سپتامبر ضربه به «داعش»، کمک به ثبات خاورمیانه تهران -ایرنا- «باراک اوباما» رییس جمهوری آمریکا به تازگی و در سیزدهمین سال رخداد تروریستی (دهشت افکنی) یازدهم سپتامبر بار دیگر سخن از ضرورت ضربه به گروه تروریستی «دولت اسلامی» موسوم به داعش با هدف کمک به ثبات منطقه خاورمیانه به میان آورد.


در سالروز حمله ی دهشت افکنی به برج های دو قلو در نیویورک در یازدهم سپتامبر 2001میلادی (بیستم شهریور 1380 خورشیدی)، شرق و از جمله منطقه ی حساس خاورمیانه بار دیگر شاهد افول پایه های ثبات و صلح و گسترش بی ثباتی، افراطی گری و جنگ به ویژه از ناحیه ی تروریست های بعثی - تکفیری داعش است.
دولتمردان آمریکایی پس از رخداد یازدهم سپتامبر بارها اعلام کردند که این آمریکا است که قادر است نظام بین الملل موجود را اداره و کنترل نماید. با این سخنان، بسیاری اننظار داشتند که آمریکا برای مبارزه با بنیادگراهای تروریست و بعثی های دهشت افکن، به دنبال حضور موثر در منطقه خاورمیانه باشد و این چنین نیز شد. واشنگتن در نخستین روزهای پس از یازدهم سپتامبر به افغانستان و عراق حمله مستقیم نظامی انجام داد تا نشان دهد که رویکردها و مطلوبیت های نظامی هنوز در سیمای سیاست خارجی و امنیتی آمریکا حرف نخست را می زند.
با حمله نظامی آمریکا به منطقه خاورمیانه ما شاهد دگردیسی و تحول گسترده ای در این منطقه بودیم که یکی از این روندها، گسترش افراطی گری در فضای سیاست منطقه ای بود. این روند و مسیر، به جریانی مدام و تخریب گر برای منطقه خاورمیانه تبدیل شد. آمریکا در دوران جنگ سرد با حمایت از گروه های افراطی و بنیادگرا در افغانستان تلاش کرد تا به مقابله با حضور نظامی اتحاد جماهیر شوروی بپردازد.
اما این گروه ها نه تنها در فضای منطقه ای به دلیل تداوم مداخله گرایی آمریکا و نیز وجود رقابت های منطقه ای از بین نرفتند بلکه به جریانی قدرتمند و هدفمند تبدیل شدند. در این میان وقوع انقلاب های مردمی در خاورمیانه و شمال آفریقا در سال 2010 م (1389) به عنوان عنصری تحول گر در عرصه منطقه ای و بین المللی، باعث شد که در فضای بی ثبات منطقه، گروه های دهشت افکن (تروریستی) به سلاحی نابودگر برای کل منطقه و جهان تبدیل گردند.
حضور گروه های دهشت افکن در سوریه و عراق از آغاز بحران در این 2کشور به ویژه از سال 1390 خورشیدی و حمایت برخی کشورهای عربی منطقه از این گروه ها و سپس گسترش آنها در قالب «دولت اسلامی عراق و شام» (داعش) یکی از نمونه هایی است که نشان داد گسترش افراطی گری و خشونت می تواند برای منطقه مشکل آفرین باشد.
دولت باراک اوباما پس از کشته شدن 2 خبرنگار آمریکایی به وسیله ی داعش، آشکارا این گروه را خطری برای امنیت آمریکا و متحدان منطقه ای خود اعلام کرد. رییس جمهوری آمریکا شامگاه چهارشنبه نوزدهم شهریور و در آستانه یازدهم سپتامبر در نطقی تلویزیونی، راهبردهای واشنگتن را برای رویارویی (مقابله) با داعش با هدف کمک به ثبات و امنیت عراق و کشورهای پیرامون، اعلام کرد.
اوباما از تشکیل یک ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا ضد داعش سخن گفت و تاکید کرد که اقدام ها ضد داعش متفاوت از عملیات نظامیِ پیشین آمریکا در عراق و افغانستان خواهد بود.
رییس جمهوری آمریکا اعلام کرد که اگر مقابله با تهدیدهای تازه ایجاب کند، او در مورد گسترش حمله های هوایی به خاک سوریه برای تعقیب تروریست ها، لحظه ای درنگ نخواهد کرد. اوباما همچنین گفت که دستور داده است 475 خدمه نظامی دیگر به عراق اعزام شوند.
همچنین یکی از عناصر اصلی راهبرد اعلامی از طرف اوباما، تقویت مخالفان در سوریه به عنوان راهی برای مقابله با داعش بیان شد و در عین حال، اوباما در این راهبرد، همکاری با دولت سوریه را رد کرد. (1)
بحران عراق و سوریه به ویژه پس از قدرت گیری داعش را شاید بتوان یکی از پیچیده ترین و مبهم ترین بحران های منطقه ای پس از یازدهم سپتامبر دانست؛ بحرانی که در فضای منطقه ای شاخص رقابت غیر سازنده را به بالاترین سطح خود رساند و ثبات و توازن منطقه ی خاورمیانه را نیز از میان برد.
خاورمیانه که منطقه ای پیچیده با ساختار درهم تنیده و متکثر است، جغرافیای سیاسی(ژئوپلتیک) قدرت نیز در آن روند و شرایط ویژه ای دارد. در چنین جغرافیایی از درهم تنیدگی و تکثر اندیشه ها، رویکردهای معنایی و هویتی، ظهور پدیده ها و گروه های تازه، دور از دسترس نمی تواند باشد و این آمریکا است که همواره تلاش می کند در چنین محیط امنیتی و هویتی پیچیده، معادله قدرت را به نفع خود تمام کند.
قدرت گیری داعش و اوج گیری بحران در خاورمیانه به صورت صف آرایی های نامتقارن نشان داد که در صورت نادیده انگاشتن محیط امنیتی و هویتی خاورمیانه و نبود همکاری سازنده میان کشورهای این منطقه، آمریکا باز با هدف حمله به تروریست های تکفیری مانند القاعده و داعش به این منطقه بازخواهد گشت.
اوباما و دولت های پس از آن در واشنگتن باور دارند که تا زمانی که آمریکا در فضای سیاست منطقه ای عقب گرد داشته باشند، نخواهند توانست ثبات منطقه ای و به تبع آن ثبات و امنیت را پیش روی خود ببیند.
شرق و منطقه خاورمیانه با دشواری ها، مشکلات و معضلات مختلفی از جمله افراطی گری، خشونت، بی ثباتی و جنگ رو به رو است و برخی قدرت های منطقه ای و بزرگ به ویژه آمریکا هنوز به توسعه درون زا از یک سو و ترتیبات امنیتی درون منطقه ای با حضور همه کشورهای خاورمیانه برای کاهش افراطی گری و خشونت توجه نکرده اند.
پی نوشت:
1. http://www.bbc.co.uk/persian/world/2014/09/140910_u04_obama_isis.shtml
از گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**2040**1459


21/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن