واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حرفهاي احمدينژاد و روحاني درباره حجاب يكي است
نماينده مردم تهران در مجلس نسبت به اظهارات رئيسجمهور در مورد برخورد با بيحجابي واكنش نشان داد.
نماينده مردم تهران در مجلس نسبت به اظهارات رئيسجمهور در مورد برخورد با بيحجابي واكنش نشان داد.
علي مطهري در گفتوگو با تسنيم، با اشاره به سخنان حجتالاسلام روحاني درباره برخورد با مظاهر بدحجابي اظهار داشت: سخنان اخير آقاي روحاني مرا به ياد صحبتهاي آقاي احمدينژاد درباره مسائل فرهنگي انداخت. رئيسجمهور سابق ميگفت كه مبارزه با ناهنجاريهاي فرهنگي مثل بدحجابي وظيفه روحانيت، حوزههاي علميه، صدا و سيما و نهادهاي فرهنگي است و دولت وظيفهاي در اين خصوص ندارد و فقط بايد كار فرهنگي كرد. وي ادامه داد: به همين دليل يكي از سؤالات ماجراي سؤال از رئيسجمهور همين اظهارنظرها و رويكرد عملي وي در سامان دادن به امور فرهنگي بود كه سبب انحطاط در اين حوزه شده بود.
اين نماينده مجلس برهمين اساس تصريح كرد: متأسفانه آقاي روحاني نيز همان حرفها را ميزند و ميخواهد بگويد كه دولت در اين زمينه وظيفهاي ندارد. در حالي كه اين طور نيست بلكه اجماع فقهاست كه آن مرتبه از امر به معروف و نهي از منكر كه نيازمند اعمال قانون است، وظيفه دولت اسلامي است لذا وظيفه مردم نيست و اين غير از كار فرهنگي است. مطهري با تأكيد براينكه هيچ كس منكر كار فرهنگي نيست، تصريح كرد: به عبارت ديگر اين حرفهايي كه متأسفانه اكثر دولتها ميگويند در واقع مغالطهاي است براي شانه خالي كردن از زير بار مسئوليت خود. به قول طلاب، محل نزاع و محل بحث اين نيست كه آيا براي مبارزه با ناهنجاريهاي فرهنگي و اخلاقي بايد كار فرهنگي كرد يا اقدام عملي و آيا امر داير است ميان يكي از اين دو؟ بلكه موضوع بحث اين است كه با وجود اين همه كار فرهنگي كه انجام شده و ميشود و با توجه به روشن بودن و پيچيده نبودن مسئله براي عموم مردم و پس از اتمام حجت بر همه مردم در اين سالهاي پس از انقلاب، اگر كساني هنجارهاي مورد قبول جامعه اسلامي را به تمسخر گرفتند و نياز به اعمال قانون بود نه صرفا تذكر، آيا در اينجا دولت اسلامي وظيفهاي دارد يا ندارد؟
«متأسفانه آقاي روحاني اخيراً به گونهاي صحبت كرد كه گويي اين وظيفه دولت را قبول ندارند و قبلا از وزير كشور ايشان نيز اين رفتار مشاهده شده است. ايشان ميگويند كه با ون و سرباز فرهنگ درست نميشود. ارتقاي فرهنگ به عهده علما، بزرگان، حوزهها و استادان است، يعني به عهده دولت نيست! چه كسي گفته است فرهنگ را بايد با ون و سرباز درست كرد؟ اگر كساني معتقد باشند كه دولت موظف است مثلاً بر ورود افرادي با پوشش زننده به ادارات دولتي و دانشگاهها و فرودگاهها و ساير اماكن دولتي نظارت داشته باشد تا اين نوع رفتار اجتماعي رسميت پيدا نكند، اين به معني استفاده از سرباز است؟ قطعاً كسي طرفدار سختگيري در اين امور نيست ولي با مواردي كه حداقل 90 درصد مردم مخالف آن هستند دولت وظيفه دارد كه برخورد مناسب داشته باشد.»
نماينده مردم تهران در مجلس با يادآوري سخنان حجتالاسلام روحاني خاطر نشان كرد: آقاي رئيسجمهور ميگويد كه عدهاي ميگويند بايد دختر و پسر را جدا كنيم. ايشان حتماً ميدانند كه اين طور نيست كه «عدهاي» ميگويند؛ بلكه اسلام ميگويد كه حتيالمقدور و تا آنجا كه امكانات اجازه ميدهد و عسر و حرج پيدا نميشود، بهتر است محيط كار مردان و زنان و محيط تحصيل پسران و دختران جدا باشد. مطهري افزود: اگر اختلاط از نظر اسلام بهتر است، چرا حوزههاي علميه ما مختلط نيستند؟ علاوه بر اين اكنون در دنياي غرب خصوصاً امريكا به اين نتيجه رسيدهاند كه محيطهاي جداگانه تحصيلي باعث افزايش بازدهي و رشد علمي ميشود و از دانشگاههاي دخترانه استقبال خوبي شده است. استاد شهيد مطهري كه آقاي رئيسجمهور ارادت ويژهاي به ايشان دارند، راه درست را چنين بيان كردهاند كه نه پردهنشيني و نه اختلاط، بلكه حريم.
وي در پايان اضافه كرد: آقاي رئيسجمهور گفتهاند كه در عصر ما راهي جز اقناع وجود ندارد. اولا اين موضوع ربطي به عصر ما و ساير اعصار ندارد، هميشه اقناع گام اول و مقدم بر ساير اقدامات است و ثانياً اقناع به تنهايي كافي نيست. بسياري از كساني كه مثلاً از پوشش بسيار نامناسب استفاده ميكنند، از نظر عقلي اقناع شدهاند و فلسفه حجاب را ميدانند اما از روي هوي و هوس رعايت نميكنند، مانند پزشكي كه درباره مضرات سيگار صحبت ميكند و بعد خودش يك سيگار روشن ميكند. به هرحال دولت نبايد از وظيفه نظارت خود بر امور فرهنگي شانه خالي كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]