تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834663814
ترکیه برای همکاری با ائتلاف ضدداعش، تمایل چندانی ندارد
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: المانیتور:
ترکیه برای همکاری با ائتلاف ضدداعش، تمایل چندانی ندارد
دولت ترکیه که تحولات اخیر شهرهای موصل، صلاح الدین و انبار را قیام سنی علیه دولت شیعه عراق تلقی کرده بود، با این امید که نتیجه کار به نفع سنیها است، ارتباط نزدیک خود را با این گروهها حفظ کرده بود و به همین خاطر است که در حال حاضر نیز به حمایت از ائتلاف ضد داعش، تمایلی ندارد.
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه تحلیلی "المانیتور" در مقالهای به قلم "فهیم تاستکین" مینویسد: پس از اعلام آمریکا مبنی بر ایجاد ائتلافی گسترده، متشکل از 10 کشور برای مبارزه با داعش، تمام توجهات به سمت ترکیه جلب شد و این سوال به وجود آمد که آیا ترکیه نیز در میان 10 کشوری که قرار است این ائتلاف را تشکیل دهند، خواهد بود یا خیر.
*** خط قرمز آمریکا برای این ائتلاف، انجام هر گونه عملیات زمینی در خاک عراق است
پس از آنکه نشست سران کشورهای عضو ناتو در تاریخ 5 سپتامبر، در شهر ولز برگزار شد، "چاک هیگل"، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که این گروه یا ائتلاف اصلی، در آينده به ایجاد یک گروه گستردهتر و فراگیرتر کمک خواهد کرد. به گفته جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، این ائتلاف به گونهای خواهد بود که از دستیابی داعش به قلمروهای بیشتر را بدون نیاز به اعزام سربازان نیروهای ائتلافی و با حمایت از نیروهای امنیتی عراق و سایر نیروهایی که آماده مقابله با داعش هستند، جلوگیری میکند. وی گفت که انجام هر گونه عملیات زمینی، خط قرمز این ائتلاف به شمار میرود.
بر اساس اطلاعات گزارش شده توسط شبکه خبری "سیان ان ترک"، پس از دیدار باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا و رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، آنکارا برای شرکت در این ائتلاف تمایل چندانی نشان نداده است. روزنامه «جمهوریت» ترکیه گزارش داد که ترکیه برای این کار چند شرط دارد و اوباما و اردوغان در این دیدار توافق کردند که حمایت ترکیه «در پشت صحنه» باشد.
*** روند حل و فصل مشکلات دولت ترکیه با کردها ادامه دارد
شرایطی که ترکیه مطرح کرده است، عبارتند از:
• به گروگانهای ترک که به دست داعش اسیر شدهاند، نباید هیچ گونه آسیبی برسد.
• توازن قدرت در منطقه نباید تغییر کند و در این زمینه، به شیعیانی که در بغداد قدرت دارند، نباید سلاحی داده شود.
• روند حل و فصل مشکلات دولت ترکیه با کردها ادامه دارد. داشتن سلاحهای غیرنظارت شده در این منطقه، تهدیدی برای امنیت داخلی ترکیه به شمار میرود.
• این عملیات نباید به تقویت دولت بشار اسد در سوریه منجر گردد.
خبرگزاری «رویترز» به نقل از یک دیپلمات آمریکایی گفت که به دلیل شرایط خاص موجود، مشارکت ترکیه در این کار چندان مشهود نخواهد بود.
*** مقابله با داعش، بدون همکاری نیروهای محلی ـــ که آنکارا تمایلی به حمایت از آنها ندارد ـــ تقریبا غیرممکن خواهد بود
مخمصههایی که ترکیه در مقابله با داعش با آنها دست و پنجه نرم میکند، به وضعیت گروگانها محدود نمیشود. آمریکا خط قرمزی مبنی بر عدم انجام عملیات زمینی در عراق تعیین کرده است. در چنین شرایطی، بدیهی است که نیروهای زمینی برای مبارزه با داعش را نیروهای محلی تشکیل میدهند. پایداری موفقیت نیز مستلزم آن است که نیروهای محلی، تسلط خود را تحکیم و تقویت کنند. اما ترکیه تمایل چندانی به حمایت از نیروهای زمینی که اهداف راهبردی، از جمله سد موصل و شهر آمرلی را با حمایت هوایی آمریکا پس گرفتند، ندارد.
در شهر آمرلی، شبهه نظامیان شیعه از جمله «گردانهای صلح» و «گردانهای ابوعلی» و واحدهای تحت سلطه شیعیان ارتش عراق، بازیگران اصلی به شمار میروند. عملیاتهای نظامی شمال کشور، توسط نیروهای «پیشمرگه» کرد، شاخه نظامی دولت منطقهای کردستان، «پ ک ک» و «واحدهای حفاظت خلق کرد» از سوریه صورت میگیرد. مقابله با داعش، بدون همکاری نیروهای محلی ـــ که آنکارا تمایلی به حمایت از آنها ندارد ـــ تقریبا غیرممکن خواهد بود.
*** امیدواری ترکیه برای ایجاد یک توازن جدید قدرت به نفع سنیها
جان کری با بیان اینکه «ما مجبوریم از کسانی که آماده مقابله با داعش هستند، حمایت کنیم»، اهمیت نیروهای محلی را مورد تاکید قرار داد. ترکیه که تحولات اخیر شهرهای موصل، صلاح الدین و انبار را قیام سنی علیه دولت شیعه عراق تلقی کرده بود، با این امید که نتیجه کار به نفع سنیها است، ارتباط نزدیک خود را با این گروههای شورشی حفظ کرده بود و به همین خاطر است که در حال حاضر نیز به حمایت از ائتلاف ضد داعش که در نهایت به تقویت نیروهای شیعه منجر خواهد شد، تمایلی ندارد. اظهارات احمد داوود اوغلو، نخستوزیر ترکیه در مورد داعش نیز حاکی از امیدواری ترکیه برای ایجاد یک توازن جدید قدرت به نفع سنیها است.
*** نگرانی دولت ترکیه از تقویت قدرت «پ ک ک»
به گفته داوود اوغلو، «خشم، به حاشیه رانده شدن و اهانتها به فوران ناگهانی واکنش در یک جبهه گسترده منجر شد. اگر اعراب سنی در عراق به حاشیه رانده نمیشدند، اکنون چنین تجمعی از خشم را شاهد نبودیم. ساختاری که ما آن را داعش مینامیم، یک سازمان تروریستی افراطی به شمار میرود. اما در میان کسانی که به این ساختار میپیوندند، ترکها، عربها و کردها دیده میشوند.»
دومین نگرانی ترکیه، این است که «پ ک ک» و «واحدهای حفاظت خلق» کردستان، با مبارزه با داعش و به دست آوردن مشروعیت در نظر مردم منطقه و جامعه بین الملل، قدرت خود را در منطقه تقویت کردند.
*** جنبشهای نظامی ترک برای تجدید آماد نیروهای ترکیه مجبور به همکاری با «واحدهای حفاظت خلق» کردستان هستند
از زمان ظهور حزب اتحاد دموکراتیک حاکم به عنوان یک میانجی برای حل مشکلات مربوط به استقلال داخلی در سوریه، ترکیه مجبور شد که بر رویکرد خود تجدید نظر کند. این ضرورت و نیاز، برای دفاع از مرزهای ترکیه با عراق و سوریه و حتی در تضمین امنیت مقبره سلیمان شاه در نزدیکی رودخانه فرات که جزو قلمروی ترکیه به حساب میآيد، احساس میشد.
جنبشهای نظامی ترک برای تجدید آماد نیروهای ترکیه و تغییر پست آنها در این مکان، مجبور به همکاری با «واحدهای حفاظت خلق» کردستان هستند. این سوال به وجود میآید که ترکیه با کدام یک از نیروهای داعش، «واحدهای حفاظت خلق» یا «پ ک ک» همکاری دارد؟ «صلاح الدین دمیرتاش»، رهبر حزب دموکراتیک خلق گفت: «این شاید یک مسئله حاشیهای به نظر برسد اما «پ ک ک» در حال مبارزه با داعش و اعمال وحشیانه آن است. اگر «پ ک ک» با ترکیه به صلح برسد و از مبارزه مسلحانه با دولت ترکیه دست بکشد، چرا نباید به آنها اسلحه داد؟»
*** اگر داعش متلاشی شود، اولین کشوری که این گروه به آن عقبنشینی کرده و واحدهای خود را مجددا سازماندهی میکند، ترکیه خواهد بود
«دمیرتاش» سوالی را مطرح کرد که دولت ترکیه از پاسخ دادن به آن طفره میرفت. ترکیه باید تصمیم بگیرد که آیا میخواهد با تبدیل دشمنی به مشارکت با کردها، امنیت روند صلح را تضمین کند و یا با بزرگنمایی ترس از اینکه سلاحهایی که ممکن است به دست کردها بیفتد، روزی بر علیه ترکیه استفاده خواهد شد، بازنده این میدان باشد.
مخمصه بعدی دولت ترکیه، این احتمال است که گروه تروریستی داعش که با قاچاق سوخت دیزل به ترکیه، پول خوبی به دست میآورد، از مرزهای ترکیه به عنوان مسیری لجستیکی برای حمله مستقیم به ترکیه استفاده کند. داعش که تاکنون قادر به سازماندهی در شهرهای بزرگ و مهم ترکیه بوده است، میتواند این شهرها را به خوبی مورد هدف قرار دهد. در مورد چنین احتمالی گزارشها و هشدارهای فراوانی داده شده است. اگر داعش متلاشی شود، اولین کشوری که این گروه به آن عقبنشینی کرده و واحدهای خود را مجددا سازماندهی میکند، ترکیه خواهد بود.
*** ترکیه تنها کشور این ائتلاف است که دارای مرز مشترک با داعش است
بدیهی است که این یک مخمصه طولانی مدت خواهد بود اما مسئله غیرقابل انکار این است که ترکیه در حال حاضر بسیار بیشتر از قبل از حملات داعش به موصل احساس نگرانی میکند. حتی پیش از این، دولت ترکیه در مورد حمله به کنسولگری آن در موصل گفته بود که «کنسولگری ما، قلمروی ترکیه به شمار میرود.» اما حمله به آن و گروگان گیری کارکنان آن اهمیت زیادی برای دولت ترکیه نداشت. ترکیه ــ تنها کشور این ائتلاف است که با داعش مرز مشترک دارد و این مسئله، این کشور را به آشکارترین و سادهترین هدف برای حملات انتقامجویانه تبدیل میکند ـــ نگرانیهای خود را در نشست سران ناتو ابراز کرد.
*** اردوغان برای رویاویی با سوریهای که بشار اسد رهبری آن را بر عهده دارد، آمادگی ندارد
سایر کشورهایی که میتوانند مورد هدف داعش قرار گیرند، در این ائتلاف اصلی حضور ندارند. با اینکه ملک عبدالله، پادشاه اردن در این نشست حضور داشت و وظیفه ارائه اطلاعات در مورد نیروهای زمینی به کشورش محول شد، اما کشورش ـــ که داعش به دنبال افزودن آن به خلافت خود است ـــ در این ائتلاف حضور ندارد. عربستان سعودی نیز که معمولا به عنوان یک منبع مالی برای انجام چنین عملیاتهایی ایفای نقش میکند، کشور دیگری بود که در این نشست ظاهر نشد.
یکی دیگر از نگرانیهای دولت ترکیه، این است که پس از پاکسازی داعش، ارتش سوریه به قدرت دست پیدا کند. اردوغان برای رویاویی با سوریهای که بشار اسد رهبری آن را بر عهده دارد، آمادگی ندارد. دولت اوباما در مورد اینکه آیا میخواهد در برابر داعش با بشار اسد همکاری کند یا با مخالفان وی، هنوز تصمیم نگرفته است. با اینکه احتمال دارد اوباما گزینه حمایت از مخالفان میانه رو در سوریه را همچنان روی میز نگه دارد، اما هیچ تضمینی وجود ندارد که این در مقابله با گروههای افراطی چون داعش، کارساز باشد. به همین دلیل است که آمریکا قصد دارد فعلا فقط بر روی داعش تمرکز کند.
انتهای پیام./
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۲:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]
صفحات پیشنهادی
شیخ الاسلام در گفتوگو با فارس عنوان کرد: ائتلاف آمریکا علیه داعش تبلیغاتی است و تهران همکاری نخواهد کرد/تحریم
شیخ الاسلام در گفتوگو با فارس عنوان کرد ائتلاف آمریکا علیه داعش تبلیغاتی است و تهران همکاری نخواهد کرد تحریم علمی ایران از سوی غرب دستوپا زدن بیهوده استمشاور امور بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آمریکا داعش را از بین نمیبرد گفت آمریکا به گونهای درباره داعروزنامه «الطرف» ترکیه: «اردوغان» به اجبار به ائتلاف بینالمللی مخالف داعش پیوست
روزنامه الطرف ترکیه اردوغان به اجبار به ائتلاف بینالمللی مخالف داعش پیوستیک روزنامه ترکی نوشت که رئیسجمهور ترکیه بر خلاف میل خود ناگزیر شد با خواست واشنگتن مبنی بر پیوستن به ائتلاف بینالمللی علیه داعش موافقت کند به گزارش خبرگزاری فارس روزنامه ترکی الطرف دوشنبه در گزارشی نابراز تمایل واشنگتن برای همکاری با کشورهای سنی منطقه در مبارزه با داعش
یکشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۵ سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا با کشورهای سنی در منطقه برای تشکیل ائتلافی علیه داعش هماهنگ خواهد شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید در مصاحبه با شبکه العربیه اعلام کرد باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در تلتبعات سیاسی جبرانناپذیر نتیجه همکاری ترکیه با داعش/ قضیه مبادلات تجاری ترکها با این گروه تروریستی
كلهر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح كرد تبعات سیاسی جبرانناپذیر نتیجه همکاری ترکیه با داعش قضیه مبادلات تجاری ترکها با این گروه تروریستی یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت با توجه به مسائل منطقه و موج سرکوب داعش در رسانههای غربی هرگونه ارتباط ترکها با این گروه تروریستی میتوآمریکا با کشورهای سنی مذهب خاورمیانه برای تشکیل ائتلاف علیه داعش همکاری می کند
بین الملل آفریقا و خاورمیانه کاخ سفید آمریکا با کشورهای سنی مذهب خاورمیانه برای تشکیل ائتلاف علیه داعش همکاری می کند سخنگوی کاخ سفید از همکاری آمریکا و کشورهای سنی مذهب در خاورمیانه برای تشکیل ائتلاف علیه داعش خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر "جاش ارنست" سخنگوی کاخ سفنبیحبیبی:تمایل به ائتلاف اصولگرایان بیشتر از گذشته شده/احمدینژاد از اصولگرایان تبری جسته است
نبیحبیبی تمایل به ائتلاف اصولگرایان بیشتر از گذشته شده احمدینژاد از اصولگرایان تبری جسته است سیاست > احزاب و شخصیتها - دبیرکل حزب موتلفه معتقد است رسیدن به وحدت یک ضرورت اجتناب ناپذیر در جریان اصولگرایی است و ضرورت آن بیشتر از دو سال پیش حس می شود فاطمه استیری &nسوریه آماده همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم است/ترکیه برای داعش فرش قرمز پهن می کند
بین الملل آفریقا و خاورمیانه ولید المعلم سوریه آماده همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم است ترکیه برای داعش فرش قرمز پهن می کند وزیر خارجه سوریه ضمن استقبال از قطعنامه ضد تروریسم در شورای امنیت به ارتباط داعش با ترکیه و قطر و ادامه حمایت این کشورها از گروههای مسلح در سوریه خبرانعقاد تفاهمنامه همکاری میان مشترک سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و دانشگاه دجله کشور ترکیه
رئیس پژوهشکده فناوریهای شیمیایی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران انعقاد تفاهمنامه همکاری میان مشترک سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و دانشگاه دجله کشور ترکیه تفاهمنامه همکاری مشترک سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و دانشگاه دجله کشور ترکیه به امضا رسید محمد حسن ایکانانعقاد تفاهمنامه همکاری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و دانشگاه ترکیه
دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۰ تفاهمنامه همکاری مشترک سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و دانشگاه دجله کشور ترکیه به امضا رسید به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا دکتر محمد حسن ایکانی رئیس پژوهشکده فناوریهای شیمیایی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با اعلام این خبر افزود با امضایتمايل استراليا براي همکاري بيشتر با ناتو
۱۱ شهريور ۱۳۹۳ ۱۱ ۴۳ق ظ تمايل استراليا براي همکاري بيشتر با ناتو وزير امور خارجه استراليا از همکاري اين کشور با ناتو براي ايفاي نقش بزرگتري در بحران هاي جهاني عراق سوريه و اوکراين خبر داد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج اگرچه استراليا عضو ناتو نيست اما نيروهايش در کنتردیدها درباره حضور ترکیه در ائتلاف علیه داعش
تردیدها درباره حضور ترکیه در ائتلاف علیه داعش آنکارا - ایرنا - مساله حضور ترکیه در ائتلاف علیه تروریستهای داعش که متعاقب دیدار رجب طیب اردوغان رییس جمهوری این کشور با باراک اوباما در حاشیه نشست سران ناتو در انگلستان مطرح شده بود در روزهای اخیر با تردیدهایی مواجه شده استآسوشیتدپرس گزارش داد: اعراب تمایلی برای شرکت در ائتلاف ضد داعش ندارند
آسوشیتدپرس گزارش داد اعراب تمایلی برای شرکت در ائتلاف ضد داعش ندارند بین الملل > خاورمیانه - تسنیم نوشت یک خبرگزاری آمریکایی نوشت که کشورهای عربی که از سیاست خارجی اوباما در قبال جنگ داخلی سوریه سرخورده شدهاند تمایلی به شرکت در ائتلاف ضد داعش به رهبری واشنگتانتقادهای فزاینده از همکاری ترکیه و داعش
انتقادهای فزاینده از همکاری ترکیه و داعش روزنامه امریکایی ورلد تریبیون اخیرا طی مطلبی نوشت هرروزه حقایق جدیدی از دلائل پیشروی های داعش در اراضی عراق منتشر می شود به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر ورلد تریبیون دراین مطلب یکی از اهداف گروه تروریستی داعش را شکستن قدرت محور مقتمایل رائول برای همکاری با فوتبال ایران
تمایل رائول برای همکاری با فوتبال ایرانفدراسیون فوتبال میگوید رائول گونزالس علاقه دارد در زمینه استعدادیابی با فدراسیون فوتبال ایران همکاری کند رسول دانشجو سرپرست کمیته جوانان گفت در حاشیه رقابتهای قهرمانی نوجوانان آسیا نشست 30 دقیقهای را با رائول ستاره تیم ملی اسپانیرائول گونزالس برای همکاری با فوتبال ایران ابراز تمایل کرد
ورزشی فوتبال - فوتسال رائول گونزالس برای همکاری با فوتبال ایران ابراز تمایل کرد سرپرست کمیته جوانان فدراسیون فوتبال ایران از برگزاری نشست خود با ستاره پیشین تیم ملی اسپانیا و رئال مادرید خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از سایت رسمی فدراسیون فوتبال رسول دانشجو در این بابررسی راهکارهای ارتقاء همکاریهای مرزی ایران و ترکیه
یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۹ مقامات ایران و ترکیه بر حسن همجواری و امنیت در مرزهای ایران و ترکیه در شمال غرب کشور تاکید کردند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی آذربایجانغربی سرهنگ عبدالعلیپور فرمانده هنگ مرزی و مرزبان درجهی یک جمهوری اسلامی در شهراس سعودیها از توهّم ائتلاف ایران و ترکیه
هراس سعودیها از توهّم ائتلاف ایران و ترکیه یک روزنامه سعودی در تحلیلی پیرامون روابط ایران و ترکیه با به هم ربط دادن عبارات و جملاتی تلاش کرده نزدیکی احتمالی ایران و ترکیه را خطری برای اعراب وانمود و آن را موجب ایجاد قدرتی در فاصله دو تنگه راهبردی هرمز در ایران و بُسفر در ترک-
گوناگون
پربازدیدترینها