تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مومن برای مومن برکت و برای کافر، اتمام حجت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798694917




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ائتلاف اربابان داعش عليه داعش


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ائتلاف اربابان داعش عليه داعش
بر اساس اسناد موجود اين ائتلاف تنها تمركز خود را روي گروهك داعش قرار داده و بنا نيست تلاشي را براي مقابله با ديگر تحركات تروريستي نظير قتل عام كودكان در فلسطين، تحركات تروريستي ارتش آزاد در سوريه، اعمال تروريستي بوكوحرام در نيجريه و حركات تروريستي در شرق ايران انجام دهد و فقط براي آنها امنيت خودشان مهم است
نویسنده : جعفر تكبيري 


گروه تروريستي داعش در حالي به خطري جدي براي دنياي غرب تبديل شده كه غربي‌هاي حامي اين گروهك حالا به فكر مقابله و مبارزه با اين گروهك افتاده‌اند.
    
اين گروهك تروريستي در حالي با اعمال رقت‌انگيز خود دنيا را در بهت و حيرت فرو برده‌اند كه هر روز اخبار تازه‌اي از پيوستن شهروندان كشورهاي اروپايي به اين گروهك تروريستي منتشر مي‌شود و در ديگر سو دولت‌هاي غربي نگران از آنكه اين شهروندان كه حالا به يك عامل تروريستي تمام عيار تبديل شده‌اند، با بازگشت به كشورشان معضلات بي‌شماري را برايشان ايجاد كنند.

وحشت از اين كابوس تلخ تا حدي بود كه غربي‌ها به ناچار تصميم به تشكيل يك ائتلاف بين‌المللي براي مقابله با اين گروه تروريستي خود‌ساخته گرفته‌اند. ائتلافي كه به گفته جنيفر ساكي سخنگوي وزارت خارجه امريكا 40 كشور عضو آن هستند و به ادعاي روزنامه اينديپندنت انگليس، قرار است طي يك ماه آينده حملاتي را عليه مواضع داعش در خاك عراق و سوريه انجام دهند.

ايران و ائتلاف بين‌المللي ضد داعش
اما شكل‌گيري اين ائتلاف در حالي است كه طرف‌هاي غربي هرگز نمي‌توانند مبارزه با اين گروهك تروريستي را بدون حضور جمهوري اسلامي ايران تصور كنند. كشوري كه يكي از تاثيرگذارترين قدرت‌هاي منطقه است و از همان روزهاي نخستين شكل‌گيري گروهك تروريستي داعش، ضمن مبارزه و مقابله با آن خطر گسترش افراط گرايي آن را به داخل خاك اروپا و امريكا گوشزد كرد. همين علاقه به حضور ايران در اين ائتلاف بود كه باعث شد وزير امور خارجه دانمارك به عنوان يكي از اعضاي اتحاديه اروپا سراسيمه به ايران بيايد و پيغام دولت‌هاي اروپايي براي پيوستن جمهوري اسلامي ايران به اين ائتلاف را تقديم مقامات كشورمان كند. اگرچه مقامات كشورمان پس از دريافت اين پيغام عنوان كردند كه به دليل ماهيت نمايشي اين ائتلاف و فقدان صداقت و رفتار دوگانه برخي اعضا حاضر به پيوستن به آن نيستند. ماجرايي كه باعث شد جنيفر ساكي سخنگوي وزارت امورخارجه امريكا در اقدامي پيش‌دستانه و براي فرار از شكست عدم همراهي ايران، عنوان كند كه جمهوري اسلامي در اين ائتلاف نقشي نخواهد داشت.

استدلال ايران براي نپيوستن به ائتلاف
اما در اين بين شايد سؤال اصلي اين باشد كه دلايل جمهوري اسلامي براي نپيوستن به اين ائتلاف چيست؟
پاسخ به اين سؤال را مي‌توان در چند بخش خلاصه كرد:
نخستين دليل در اين ارتباط را مي‌توان در خاستگاه اصلي گروهك تروريستي داعش جست‌وجو كرد. اين گروهك تروريستي در حالي در سوريه شكل گرفت كه حامي اصلي آن در تمامي زمينه‌ها دولت امريكا و كشورهاي متحد اين دولت بودند و حال خود دولت امريكا خواستار شكل دهي يك ائتلاف عليه اين گروهك شده است.
دومين دليل در اين حوزه را مي‌توان به تجربه تلخ ايران براي همكاري با ايالات متحده در موضوع افغانستان عنوان كرد. جايي كه نيروهاي امريكا از كمك‌هاي اطلاعاتي و لجستيكي ايران براي مقابله با گروه تروريستي طالبان بهره بردند و در نهايت نه تنها پيروزي را به نام خود ثبت كردند، بلكه ايران را به عنوان محور شرارت در رديف گروه‌هاي تروريستي نظير القاعده قرار داد.
دليل سوم براي عدم همراهي جمهوري اسلامي ايران با اين ائتلاف را نيز مي‌توان در نبود عزم جدي اين حركت براي مقابله با تروريسم در تمامي ابعاد عنوان كرد. بر اساس اسناد موجود اين ائتلاف تنها تمركز خود را روي گروهك داعش قرار داده و بنا نيست تلاشي را براي مقابله با ديگر تحركات تروريستي نظير قتل عام كودكان در فلسطين، تحركات تروريستي ارتش آزاد در سوريه، اعمال تروريستي بوكوحرام در نيجريه و حركات تروريستي در شرق ايران انجام دهد و فقط براي آنها امنيت خودشان مهم است.
دليل چهارم نيز در اين ارتباط، عدم عزم جدي اين ائتلاف براي مبارزه بلند مدت با موضوع تروريسم در جهان است، چراكه قطعا مبارزه بلند مدت با موضوع تروريسم در جهان باعث لطمه خوردن به منافع كشورهاي غربي حامي تروريسم خواهد شد.
در نهايت آخرين دليل در اين ارتباط، علم ايران به تلاش كشورهاي غربي به ويژه امريكا براي حضور نظامي در منطقه است و قطعا ادعاي مقابله با تروريسم مي‌تواند بهانه بسيار خوبي باشد كه دوباره پاي نظاميان امريكايي و غربي كه خود عاملي براي به وجود آمدن تروريسم هستند، در منطقه باز شود و امنيت ديگر كشورهاي حاضر در غرب آسيا را نيز به خطر بيندازد. از اين رو اين يك امر طبيعي است كه جمهوري اسلامي با مخالفت براي پيوستن به اين ائتلاف عملا مانعي براي حضور مجدد نظامي امريكايي‌ها در خاك عراق و سوريه شوند. حضوري كه بي‌شك مي‌تواند رقابت تسليحاتي را در منطقه حساس خاورميانه تشديد كند و سرمايه ملت مسلمان را به جيب كارخانه‌هاي اسلحه‌سازي غربي بريزد.

ايران و مقابله جدي با داعش
اما كشورهاي غربي در حالي به يكباره خطر حضور داعش در سرزمين‌هاي خود را احساس كرده‌اند كه جمهوري اسلامي ايران مدت‌ها با درك خطر‌ افراط‌گرايي اين گروه به مقابله با آن پرداخته است، به گونه‌اي كه بسياري جمهوري اسلامي ايران را در كنار عراق و سوريه خط مقدم مقابله با اين تروريست‌ها مي‌دانند. جمهوري اسلامي به عنوان يك كشور دوست سوريه از نخستين روزهاي شكل‌گيري بحران در سوريه، به كمك اين كشور شتافت و پس از آن با يورش تروريست‌هاي داعش به خاك عراق در كنار مردم اين كشور قرار گرفت. قطعاً ايجاد بسيج عمومي عليه اين گروهك و ارائه برخي تسليحات لجستيكي و مالي به ارتش عراق و سوريه و گروه‌هاي مبارز اين كشورها كه توسط جمهوري اسلامي صورت گرفت، نقش بسيار بزرگي در سركوب و عقب راندن گروهك داعش و مقابله با تروريسم داشت. حال شايد درك همين نقش از سوي ايالات متحده باعث شد كه پيشنهادهايي از سوي اين دولت براي همكاري مشترك با ايران در خصوص مقابله با داعش ارائه شود تا شايد آنان نيز در افتخار مقابله با اين گروهك تروريستي با ايران شريك شوند.

يك ادعا
اما كشورهاي غربي در حالي ژست مقابله با تروريسم را بدون ايران گرفته‌اند كه قطعاً اين ائتلاف بدون حضور ايران يك ائتلاف شكست‌خورده خواهد بود. بي‌شك ايران به عنوان يكي از بزرگ‌ترين‌كشورهاي قرباني تروريسم كه تجربيات بي‌مثالي در مبارزه با اين پديده شوم دارد، مي‌تواند برگي برنده براي پيروزي بر تروريسم در منطقه و جهان باشد. حال بايد منتظر ماند و ديد كه ادعاي كشورهاي غربي در خصوص مقابله با تروريسم تا چه حد عملي خواهد شد؟ پاسخ به اين سؤال را مي‌توان در روزهاي آينده يافت.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن