تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 11 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825255801




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برزخ یک قرارداد ورزشی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برزخ یک قرارداد ورزشی شهرکرد-ایرنا-یک طرف فوتبال همیشه رسانه ها هستند و اساسنامه فیفا نیز به نقش رسانه ها در این رشته ورزشی تاکید دارد.


فوتبال در ایران مانند بسیاری از کشورهای جهان ، هواداران بی شماری دارد و مردم، این رشته را به عنوان ورزشی هیجان انگیز، دوست دارند.
از این رو رسانه ها نیز همواره به دنبال اقناع کردند مخاطبان خود می باشند چرا که بخش عمده ای از فعالیت های رسانه ای را مسائل ورزشی به ویژه فوتبال تشکیل می دهد.
فوتبال در ایران در چند دهه اخیر با حضور ستارگان خود همواره در آسیا مطرح بوده است به گونه ای که بسیاری از بازیکنان ایرانی در این رشته ورزشی ،دارای شناسنامه و هویت بین المللی شده اند.
رشته ورزشی فوتبال در جهان توسعه یافته ،اکنون به عنوان یک ˈورزش صنعتیˈ محسوب می شود چرا که در این کشورها فوتبال به یک ˈورزش مکانیکی ˈ تبدیل شده است.
تعریف ورزش مکانیکی بدین معناست که ورزشکاران رشته فوتبال، با داشتن خلاقیت و هنری فردی (تکنیک) در یک فرایند برنامه ریزی شده بازی داده می شوند تا براساس این تکنیک های فردی خود،تاکتیک های تیمی را به خوبی پیاده کنند.
در فوتبال نقش مربیان بسیار مهم است چرا که یک مربی با دانش می تواند یک تیم متوسط را نیز به عنوان یک پدیده در مسابقات بین المللی مطرح کند.
در ورزش مکانیکی،ˈتیم کوچینگˈ یا همان گروه مربیان، با یک ارنج چینی علمی برنامه ریزی شده و مدون، با توجه به سطح و کیفیت تکنیک مهره های خود،به نتیجه دلخواه دست می یابند.
اما فوتبال سنتی ایران در چند دهه اخیر با نوسانات مختلفی روبرو بوده که این نوسانات گاهی به ضرر و گاهی به نفع تیم ملی بوده است.
در این بین، وجود تک ستارگان فوتبال ایران در بالاترین رده آسیا نشان دهنده ظرفیت های بالای فردی این رشته ورزشی در ایران است،به گونه ای که حتی نام برخی از بازیکنان فوتبال ایران کنار نام بزرگان این ورزش در جهان به ثبت رسیده است.
از سال 2002 فیفا از کشورهای اسیایی خواست تا فوتبال حرفه ای را جدی بگیرند و برای حضور در کنفدراسیون آسیا باید به دنبال حرفه ای شدن از سطح باشگاه ها تا زیرساخت ها و آسیا ویژن باشند.
از همان سالها نیز دست اندرکاران فوتبال ایران برای حضور مقتدرانه در عرصه بین المللی و جبران کاستی ها و نتایج غیر قابل قبول ، به دنبال جذب مربیان برای تیم های ملی در سطح رده های مختلف بودند.
زمانی که افشین قطبی در پنجشنبه شب چهارم اردی بهشت سال 88 برای گرفتن پست سرمربی جدید تیم ملی فوتبال ایران با استقبال قابل توجه علاقه مندان تیم ملی فوتبال وارد تهران شد، شاید کارشناسان رسانه ای کمتر امید به معجزه فوتبالی از سوی این مربی ایرانی ترک وطن کرده داشتند.
اما افشین قطبی با وجود وعده های که می داد هیچ گاه انتظار فوتبال دوستان را برآورده نکرد و خیلی زود از دایره بازی بیرون گذاشته شد.
پس از افشین قطبی که فارسی را کمی به سخت حرف می زد
کارلوس مانوئل بریتو لئال کیروش سوم اوریل سال 2011 برای سرمربی گری تیم ملی ایران پاسخ مثبت داد.
کارلوس کی روش از نسل مربیان بدون کروات اروپایی بود که از الگس فرگسن زیاد اموخته بود و زمانی که ایران آمد به دنبال حفظ اقتدار فوتبال انگلیسی بود.
کارلوس کی روش مربی بود که از همان ابتدا توصیه پذیری را تحت هر شرایط رد کرد و حتی به صراحت اعلام کرد،تا زمانی که من سرمربی تیم ملی ایران هستم، مهدی رحمتی در این تیم جایی نخواهد داشت.
کی روش با همین اقتدار تا جایی پیش رفت که حتی می خواست بازی های لیگ و جام حذفی را نیز تعطیل کند تا به خواسته های حرفه ای خود در تیم ملی برسد.
از همین جا بود که تعدادی از مربیان داخلی و وطنی به کارلوس کی روش خرده گرفتند و حتی کار او را غیر حرفه ای دانستند.
خاصیت فوتبال همین است ،یک روز در اوج و روز دیگر در رکود و از منظر جامعه شناسی همین عامل است که فوتبال را با همه خوب و بدش برای مردم تماشایی کرده است.
کارلوس کی روش مربی کار بلدی بود که از همان روزهای نخست مورد حمایت جدی فدراسیون فوتبال ایران قرار گرفت و با وجود شکست های عجیب و دور از انتظار اما همواره مورد حمایت واقع شده است.
کارلوس کی روش از همان ابتدای ورودش به ایران برای فدراسیون و تیم ملی شرط و شروط خاصی گذاشت که در دنیای حرفه ای فوتبال امری رایج می باشد و کسی نمی توانست به او خرده بگیرد.
اما این شروط ها گاهی آنقدر مورد بازتاب رسانه ای قرار می گرفت که نمی شد به راحتی از کنار انها گذشت ،شروطی به بعدها باعث خداحافظی چند بازیکن از تیم ملی نیز شد.
شروط همیشگی کارلوس کی روش اما در سال 2014 پس از جام جهانی که مخاطبان دچار فوتبال زدگی شده بودند دیگر کارایی گذشته را برای خودش نداشت.
فوتبال زدگی نه به مفهوم نفرت یا تنفر از فوتبال است بلکه به مفهوم کاهش دریافت حجم اطلاعات پیرامون این ورزش است.
جامعه مخاطبان فوتبال پس از تماشای یک ماه نبرد تن به تن در بین ستارگان فوتبال جهان نیازمند یک بازسازی ذهنی و آرامش فکری بود تا دوباره به هیجانات فوتبال در عصر مدرن بازگردد.
اما در همین سیکل فوتبال زدگی پس از جام جهانی ، کی روش بودن در نظر گرفتن مسائل جامعه شناسی این قضیه ،مثل گذشته دوباره بر سر مبلغ قرارداد خود شروع به چانه زنی کرد و به یکباره خواستار تحقق همه مطالبات قراردادش شد که شاید از منظر حرفه ای گری آن هم پس از جام جهانی و حجم بالای فوتبال زدگی کمی تامل برانگیز بود.
از سوی دیگر رسانه ها در بازی های جام جهانی ،به یکباره توقع از سرمربی و بازیکنان تیم را بالا بردند به گونه ای که یکی دو برنامه تلویزیونی بدون در نظر گرفتن علم ورزش به گونه ای مطالبه صعود از گروه را عمومی جلوه دادند که انگار مخاطبان به دنبال شکست آرژانتین از ایران بودند.
بازی ایران در برابر آرژانتین را رسانه ها یک حماسه تاریخی دانستند که یک سر آن را مدیون کارلوس کی روش عنوان می کردند و از این رو ،نگاه به کارلوس کی روش از یک مربی کاربلد به یک سوپر سرمربی تغییر کرد.
در همین شرایط بود که بحث تمدید قرارداد با کارلوس پیش امد اما این بار کارلوس کی روش دیگر حاضر نشد مانند یکی دو سال گذشته خود به راحتی با فدراسیون همراهی کند و این بار برای تحقق بندهای قرارداد پا فشاری کرد.
هم فدراسیون فوتبال و هم کارلوس کی روش در یک فضای خاص چانه زنی قرار گرفتند،چانه زنی بر سر بندهای قرارداد فوتبالی که امر رایج است و در این بین ،کارلوس کی روش انتظار داشت حتی پس از فوتبال زدگی جام جهانی مخاطبان ،تمام خواسته هایش حتی بیشتر از جام جهانی محقق شود.
کارلوس کی روش،خوب می داند که تا جام جهانی روسیه
می تواند بدون هیچ دغدغه ای در کنار ملی پوشان ایران باشد و فدراسیون فوتبال نیز می داند که کارلوس کی روش تازه زیر و بم فوتبال ایران را شناخته است پس باید در این میدان دو طرفه ، کسی میدان داری کند تا هر دو سر این قرارداد به مطالبات خود برسند.
ترس از نرفتن به جام جهانی برای فوتبال ایران آنقدر سخت شده است که هر کسی هم که با رشته فوتبال سر و سری نداشته باشد، نگران نرفتن ایران به جام جهانی است.
انگار جام جهانی همه چیز فوتبال ایران شده است و تا چند کارشناس ورزشی نیز دور هم می نشینند،شروع می کنند از خاطرات خوش گذشته فوتبال ایران صحبت کردند.
اکنون برزخ قرارداد کی روش به راحتی با کوتاه آمدن هر دو طرف قابل حل است چرا که ایران از سال 2011 برای حضور کی روش هزینه کرده است و از سوی دیگر کی روش نیز کم کاری نکرده و با تمام وجود در کنار تیم ملی بوده است و باید به راحتی از این برخ عبور کرد.
هم اکنون موضوع قرارداد کی روش به موضوعی بین المللی در سطح رسانه ها و روزنامه های ورزشی تعدادی از کشور بدل شده است و انتظار می رود مربی کاربلد پرتغالی نسبت به قرارداد خود پایبند تر از گذشته باشد.
به گزارش ایرنا،جام ملت ها و جام جهانی 2018 دو رقابت حساس برای اینده فوتبال می باشند و این نیازمند برنامه مدون است.
گزارش از محمود رییسی
7359


18/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن