تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن به ميل و رغبت خانواده اش غذا مى خورد ولى منافق ميل و رغبت خود را به خانواده ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843992291




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی بر تلاش کشورهای عربی زبان برای مبارزه با داعش


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نشست اتحادیه عرب؛ نگاهی بر تلاش کشورهای عربی زبان برای مبارزه با داعش تهران-ایرنا- نشست اعضای اتحادیه عرب، برای اتخاذ رویکرد واحدی علیه گروه تروریستی داعش، هر چند می تواند گامی موثر در مبارزه با این گروه باشد، اما برخی مشکلات در میان این کشورها، جدیت اقدام آن ها را در هاله ای از ابهام فرو می برد.


خبرگزاری «رویترز» شانزدهم شهریورماه گزارش کرد نشست اتحادیه عرب با حضور وزیران امور خارجه اعضای این اتحادیه روز یکشنبه در قاهره برگزار شد.
در این نشست وزیران اتحادیه عرب توافق کردند اقدام های لازم را برای رویارویی با گروه تروریستی داعش انجام دهند و با تلاش های بین المللی، منطقه ای و ملی برای رویارویی با این گروه در عراق و سوریه همکاری کنند.
در بیانیه پایانی این نشست اشاره مستقیمی به همکاری اعضای اتحادیه عرب با اقدام های آمریکا و دولت عراق در رویارویی با داعش نشده است.
در این بیانیه، اعضا از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که ماه گذشته تصویب شد، پشتیبانی کردند.
بر پایه قطعنامه شورای امنیت، از همه کشورها خواسته شده است که برای جلوگیری از پیوستن جنگجویان خارجی و رسیدن کمک های مالی و نظامی به تروریست های داعش و دیگر گروه های تروریستی در سوریه و عراق اقدام کنند.
در این نشست همچنین در باره وضعیت لیبی نیز بحث و تبادل نظر شد.
به نظر می رسد توافقی جهانی و منطقه ای برای پایان روزهای خونین خاورمیانه در حال شکل گیری است. خیزش های عربی که زمانی به رقابت بین کشورهای عربی دامن زده و موجب به هم خوردن نظم موجود در این منطقه شده بود، حال به عرصه همکاری کشورهای عرب تبدیل شده است.
خیزش هایی که ندای مردم سالاری و آزادی را در جهان عرب طنین انداز کرد، چند صباحی بعد به عرصه ای برای رقابت های خونین درون منطقه ای تبدیل شد که برخی کشورها به آن دامن زدند.
این مساله به رقابتی شدید بین برخی کشورها و به ویژه عربستان، قطر و ترکیه در منطقه دامن زد. جناح بندی حاصل از این کشمکش ها نتیجه ای جز افراط گری و رشد تروریسم در منطقه به دنبال نداشت. پشتیبانی برخی کشورهای غربی از این تروریست ها نیز دامنه خشونت را در کل منطقه گسترش داد.
حال اما وضعیت تغییر کرده است. کشورهایی که زمانی پشتیبان گروه هایی مثل داعش بودند خود به هدفی برای این گروه ها تبدیل شده اند. اکنون همگان به این توافق رسیده اند که هر چه زودتر باید جلوی گسترش این افراط گرایی ها و خشونت ها را گرفت و منطقه را از آتش آن ها پاک کرد. به همین دلیل است که شاهد تلاش های گسترده در سطح بین المللی برای رویارویی با این گروه ها در عراق و سوریه هستیم.
نخستین اقدام در این زمینه را آمریکا با حملات هوایی علیه مواضع داعش در مناطق کردنشین عراق آغاز کرد. به دنبال گسترش موج خشونت های این گروه، تلاش های بین المللی برای ایجاد ائتلافی از کشورهای مختلف برای رویارویی با داعش شدت گرفت؛ به گونه ای که «باراک اوباما» رییس جمهوری آمریکا، در نشست چهاردهم شهریور ماه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از ایجاد ائتلافی جهانی علیه داعش خبر داد؛ هرچند رفتارها و مواضع دوگانه این کشور در مبارزه بر تروریسم بر کسی پوشیده نیست.
اما اکنون نوبت به کشورهای عربی رسیده است که در قالب ایجاد یک ائتلاف منطقه ای علیه تروریست های داعش سعی در همراهی با سیاست های جهانی علیه این گروه دارند. نشست دیروز اتحادیه عرب برای بررسی راه های رویارویی با داعش در عراق و سوریه در همین زمینه قابل بررسی است.
اما اینکه این نشست و بیانیه پایانی آن تا چه اندازه در ایجاد هماهنگی بین کشورهای عربی برای مبارزه با داعش موثر خواهد بود، چیزی است که باید با توجه به ذکر چند نکته درباره آن اظهار نظر کرد.
نخستین نکته این است که به نظر می رسد تلاش اتحادیه عرب برای برگزاری این نشست بیش از آن که اقدامی مستقل و برآمده از درک درونی کشورهای منطقه باشد، بیشتر زیر تاثیر فشارهای بین المللی و به ویژه آمریکا برای مبارزه با تروریسم قرار دارد. در این زمینه رییس جمهوری آمریکا، بارها از پشتیبانی های مالی برخی کشورهای عربی از تروریست های داعش صحبت کرده است و از آن ها خواسته که به این پشتبانی ها پایان دهند.
نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که تمامی کشورهای عرب، داعش را تهدیدی علیه خود (حداقل در کوتاه مدت) به حساب نمی آورند و به همین علت در شرایط کنونی تمایلی به اقدام مستقیم علیه این گروه ندارند. داعش همان اندازه که برای عربستان، اردن و مصر تهدیدی فوری به حساب می آید، برای قطر شاید حتی می توان گفت که یک برگ برنده و یک ابزار بازدارنده در رقابت های منطقه ای نیز باشد.
رقابت های درون عربی نیز مساله دیگری است که ممکن است مانع از اقدام هماهنگ کشورهای عربی علیه داعش شود. تقریبا این مساله روشن شده است که برخی کشورهای عربی از داعش پشتیبانی مالی و نظامی به عمل می آوردند و در تقویت آن کمک می کنند. این مساله با توجه رقابت هایی که بین قطر با عربستان و مصر وجود دارد، بهتر قابل درک است.
نکته دیگری که باید توجه داشت این است که هیچ اقدام موثری علیه داعش بدون حضور همه کشورهای منطقه و از جمله ایران و ترکیه نمی تواند نتیجه رضایت بخشی به دنبال داشته باشد. بنابراین هرگونه اقدام اتحادیه عرب بدون حضور ایران و ترکیه همچنان عقیم باقی خواهد ماند.
همچنین، در بیانیه پایانی نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب نامی از اقدام نظامی علیه داعش در سوریه و عراق به میان نیامده و حتی اشاره مستقیمی هم به همکاری با آمریکا و عراق در مبارزه علیه داعش نشده است. بر همین پایه هنوز نمی توان در جدیت تلاش های همه اعضای اتحادیه عرب در مبارزه با داعش قضاوتی انجام داد.
بنابراین می توان گفت که نشست اتحادیه عرب علیه رشد تروریسم در منطقه هر چند می تواند گامی جدی در مبارزه با داعش به شمار آید، اما به دلیل مسائلی که گفته شد تردیدهایی در اقدام موثر اعضای این اتحادیه علیه داعش وجود دارد. البته این امر و موفقیت کشورهای عربی در مبارزه با داعش بستگی به سیاست آمریکا و نقشه جنگی این کشور علیه داعش خواهد داشت که به گفته اوباما قرار است نوزدهم شهریورماه توسط وی ابلاغ شود.
از مهدی جوکار- گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**م.ج**1358


17/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن