تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):کم گویی ، حکمت بزرگی است ، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفی...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804333100




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جانشین اشتون چه سرنوشتی برای اتحادیه اروپا رقم می‌زند؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جانشین اشتون چه سرنوشتی برای اتحادیه اروپا رقم می‌زند؟
طی روزهای اخیر، تغییرات مهمی در رأس اتحادیه اروپا اتفاق افتاد و با آمدن افراد جدید به سمت های عالی این اتحادیه، انتظار تغییراتی در عملکرد آن می رود. با این حال، بررسی نشریه فارن افرز نشان می دهد که این تغییرات جدید، نه تنها به نفع کلیت اروپا نخواهد بود، بلکه در عمل توانایی اتحادیه اروپا برای تأثیر گذاری بر امور جهانی را کاهش می دهد.
کد خبر: ۴۳۳۰۰۳
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۶ - 08 September 2014



اتحادیه اروپا نفوذ خود بر امور جهانی را از دست می‌دهد
طی روزهای اخیر، تغییرات مهمی در رأس اتحادیه اروپا اتفاق افتاد و با آمدن افراد جدید به سمت های عالی این اتحادیه، انتظار تغییراتی در عملکرد آن می رود. با این حال، بررسی نشریه فارن افرز نشان می دهد که این تغییرات جدید، نه تنها به نفع کلیت اروپا نخواهد بود، بلکه در عمل توانایی اتحادیه اروپا برای تأثیر گذاری بر امور جهانی را کاهش می دهد.


به گزارش «تابناک»، نشریه آمریکایی «فارن افرز» در مطلبی به بررسی تغییرات صورت گرفته در رأس اتحادیه اروپا و همچنین برخی تصمیمات جدید این اتحادیه درباره موضوعات مربوط به سیاست خارجی پرداخته و پیامدهای آن را مورد تحلیل قرار داده است. در این مطلب آمده است:


روز یکشنبه گذشته، رهبران اروپایی به طور دسته جمعی اقداماتی را انجام دادند که در عمل، سبب از میان رفتن اهمیت و اعتبار اتحادیه اروپا شد. این عمل، به واسطه انتخاب دو تن برای پست های عالیرتبه این اتحادیه و همچنین ناکامی در تصویب تحریم های جدید علیه روسیه صورت گرفت. بر این اساس، آشکار شد که رهبران اروپایی، اتحادیه ای را ترجیح می دهند که از نظر داخلی غیرمنسجم بوده و توان دفاع از منافع خارجی خود را ندارد. پیامدهای این موضوع، در سراسر جهان حتی از سوی شهروندان عادی نیز حس شده و قابل مشاهده است.


تردیدی نیست که سیاست اتحادیه اروپا، اکنون غیرمنسجم تر از هر زمان دیگری است. اجلاس فوق العاده اتحادیه اروپا، دوناد تاسک، نخست وزیر لهستان را به عنوان رئیس بعدی شورای اروپا – نهادی که وظیفه تدوین سیاست های اتحادیه اروپا با مشارکت رهبران این اتحادیه را بر عهده دارد – انتخاب کرد. وظیفه اصلی رئیس شورای اروپا این است که منافع کل اروپا را در نظر گرفته و از طریق برقراری تعاملات، نسبت به ایجاد اجماع در مسائل مختلف مربوط به این قاره اقدام کند.


البته تاسک یک سیاستمدار کارآزموده است. وی تنها فردی است که از زمان پایان جنگ سرد تاکنون توانسته در لهستان بیش از یک بار به نخست وزیری انتخاب شود. علاوه بر این، در مقر اتحادیه اروپا در بروکسل از وی به عنوان فردی محبوب یاد می شود. با این حال، وی فردی نیست که بتواند در زمینه ایجاد اجماع در اروپا موفق عمل کند. بر خلاف هرمن فن رامپی، رئیس قبلی شورا که پیشینه فعالیتش در بلژیک، چندین دهه تجربه در زمینه پل زدن میان گروه های مختلف را در اختیار وی گذاشته بود، تاسک به عنوان فردی که دارای توانایی ائتلاف سازی باشد شناخته نمی شود. 


هر دو کابینه تاسک در لهستان، تنها به ائتلاف با یک حزب دیگر در مجلس سفلی (و نه در سنا) متکی بود. علاوه بر این، تاسک با زبان فرانسوی آشنایی ندارد و انگلیسی اش نیز ضعیف است. مشکل بتوان تصور کرد وی که حتی در ارتباط برقرار کردن با همتایان اروپایی خود نیز ضعف دارد، بتواند میان آن ها اجماعی برقرار کند. پیام انتصاب وی روشن است: رهبران کشورهای اروپایی تمایلی به پیگیری یک رویکرد متمایز و واحد نسبت به امور این قاره ندارند. 


دومین انتخاب بد رهبران اروپایی، انتخاب فدریکا موگرینی به عنوان نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه و سیاستگذاری امنیتی بود. بر خلاف تاسک، موگرینی به چند زبان تسلط دارد. وی همچنین چهره ای پرانرژی در عرصه سیاسی ایتالیا به شمار می رود. اما وی فاقد دو توانایی مهمی است که برای نماینده سیاست خارجی اروپا ضرورت دارد: تجربه اجرایی و وجهه بین المللی.


موگرینی هیچ تجربه ای در نهادهای پیچیده اروپایی ندارد. وی نه تجربه دست اولی در سرویس اقدام خارجی اروپایی (نهادی که قرار است رئیس آن بشود) دارد و نه زمان زیادی را در شورای اروپا گذرانده است. وی تنها به مدت شش ماه وزیر خارجه ایتالیا بوده است. سمت های قبلی وی در حزب متبوعش نیز ماهیت کاملاً متفاوتی داشته است. افزون بر این، وی در خارج از اروپا چندان شناخته شده نیست. 


به این ترتیب، وقتی وی به نیابت از اروپا سخن می گوید، از اعتبار چندانی برخوردار نیست و بعید است که دولت های خارجی وی را جدی بگیرند. نکته دیگری که چندان مورد علاقه غربی ها نیست، این است که وی تعامل زیادی با روس ها دارد. این امر به ویژه در شرایط کنونی که روسیه به چالش اصلی اتحادیه اروپا تبدیل شده اهمیت می یابد. 


نکته سوم در زمینه اقدامات اخیر اتحادیه اروپا، ناکامی این اتحادیه در تصویب تحریم های جدید علیه روسیه بود. حتی با وجود اینکه پترو پروشنکو، رئیس جمهور اوکراین نیز در اجلاس سران اتحادیه حضور داشت، رهبران اروپایی تنها توانستند بر سر درخواست از کمیسیون اروپا برای تدوین پیشنهادهایی جدید در این زمینه به توافق برسند. پیشتر، شایعاتی درباره وضع تحریم های شدید اقتصادی و همچنین انجام برخی اقدامات نمادین علیه روسیه به گوش می رسید. با این حال، برداشت کلی پس از اجلاس سران این بود که زمان بندی تحریم های روسیه مبهم است و معیار وضع آن ها نیز مشخص نیست. این وضعیت، نمی تواند آن گونه که اروپایی ها می خواهند، مانعی را بر سر راه روسیه ایجاد کند.


اما نکته بسیار مهمی که از مجموع این روندها برمی آید، وضعیت کلی رهبران اروپایی در شرایط کنونی است. اتحادیه اروپا در اعطای سمت های اصلی خود به رهبرانی که بتوانند منافع ملی خود را به نفع منافع اروپایی به حاشیه برانند، موفق نبوده است. این رهبران از نظر فردی نیز اشخاصی ضعیف و فاقد قدرت هستند و هیچ یک از آن ها نمی تواند به تنهایی تأثیری بر امور جهانی بگذارد. بنابراین، با انتصاب این گونه اشخاص به سمت های مهم اتحادیه اروپا، رهبران اروپایی در عمل توانایی خود برای مواجهه با چالش های مهم کنونی را کاهش می دهند. 












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن