واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: محو شدن دودهای سیاه از آسمان گیلان خبرگزاری پانا:امسال کشاورزان به جای آتش زدن کاه و کلش آنها را فروختند و پول گرفتند و کابوس سرفه های مدوام شهروندان کاهش یافت.
۱۳۹۳ دوشنبه ۱۷ شهريور ساعت 10:01
به گزارش خبرگزاری پانا،مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: در سال جاری با اقدامات موثر و اطلاع رسانی در خصوص عدم سوزاندن کاه و کلش، حجم آتش سوزی کاه و کلش در سطح شهرستان رشت که بزرگترین شهرستان برنج خیز کشور است تا میزان 90 درصد کاهش داشت.
استان گیلان دارای 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری است که کشاورزان گیلانی هر ساله با زحمت فراوان به طور میانگین 750 هزار تن برنج سفید تولید می کنند و امسال خوشبختانه شاهد افزایش 5 تا 10 درصدی تولید برنج در 16 شهرستان گیلان بودیم. اما یک سریال تکراری که هر ساله پس از برداشت برنج سرفه های مداوم را تحویل شهروندان گیلانی می داد، آتش زدن کاه و کلش بود و کاه و کلش های طلایی را به دودی سفید و سیاه تبدیل می کرد. کاه و کلش فرصتی برد-برد که فروش آن علاوه بر افزایش درآمد کشاورزان موجب جلوگیری از آلودگی های هوای استان پس از برداشت برنج می شود و متاسفانه برخی از کشاورزان در گذشته و عده کمی هم امسال عمدا در این فرصت می بازند و کابوس دود سیاه را به شهروندان خود هدیه می دهند. مرضیه .ت یکی از شهروندان شهرستان رشت با اشاره به اینکه همواره پس از زمان برداشت برنج در گیلان آلوده شدن هوای شهر به دلیل سوزاندن کاه و کلش شالیزارها، کابوس شب و روز خانواده ام بود، گفت: امسال این دودها بسیار کمتر شد و از کشاورزان برای تحقق این امر سپاسگزارم. در ادامه این گفتگو بهمن . ت یکی از کشاورزان شهرستان رشت گفت: من امسال کاه و کلش شالیزارم را آتش نزدم چون زمینه فروش این کاه و کلش ها برایم فراهم شد. وی اضافه کرد: با فروش کاه و کلش های شالیزارم درآمد خوبی نصیبم شده است. در ادامه این گفتگو یونس . ت یکی از کشاورزان شهرستان صومعه سرا با اشاره به اینکه او هم امسال شالیزارش را آتش نزده است، گفت: سال گذشته به دلیل اینکه فکر می کردم آتش زدن کاه و کلش موجب از بین رفتن کرم ساقه خوار برنج در سال زراعی آینده می شود این کار را انجام می دادم، اما از طریق رسانه ها مطلع شدیم که این کار اصلا توجیه علمی ندارد و به همین دلیل این کار را امسال کنار گذاشتم. محمدرضا برجی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان،گفت: گشت و کنترل یگان حفاظت محیط زیست شهرستان رشت در جهت جلوگیری از سوزاندن کاه و کلش و محصولات کشاورزی، تعداد 35 نفر متخلف طی هفته های اخیر شناسایی و به مراجع قضایی استان معرفی شدند که از این تعداد برای 6 نفر قرار بازداشت صادر شده و بقیه هم تحت تعقیب قضایی هستند.
مهندس برجی با بیان اینکه کاهش آتش زدن کاه و کلش در استان 75 درصد است، تصریح کرد: سوزاندن کاه و کلش مشکلات فراوانی را برای محیط زیست، کودکان و سالخوردگان ایجاد می کند. مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان خاطرنشان کرد: حامل این احتراق عمدتا دی اکسید کربن، منو اکسید کربن، اکسیدهای ازت و ذرات معلق در هوا (دود و خاکستر) هستند که افزایش این گازها باعث ایجاد اثر گلخانه ای در جو و در پی آن گرم شدن سطح زمین شده که می تواند موجوداتی را که به گرما حساس هستند را از ببرد، همچنین اثرات معلق در هوا باعث پدیده وارونگی (اینورژن) می شود که این حالت باعث تولید گاز ازن شده و دستگاه تنفسی موجودات را مختل خواهد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]