تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ياد خدا عقل را آرامش مى دهد، دل را روشن مى كند و رحمت او را فرود مى آورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843210075




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عيار پاکيزگي در عصر اينترنت


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۷ شهريور ۱۳۹۳ (۹:۲۴ق.ظ)
ايران: عيار پاکيزگي در عصر اينترنت
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه ايران چنين نوشت:
الگوي افتراق‌ها و دسته‌‌بندي‌هاي سياسي و اجتماعي در جامعه ما آرام آرام در حال تغيير است. امروز تقابل گروه‌ها و افراد به مانند گذشته بين گروه‌هاي سنتي چپ و راست يا اصلاح‌طلب و اصولگرا نيست. مرزهايي که در حال پر رنگتر شدن است، تفاوت بين سنت و مدرنيته است. اين تضاد ديدگاه‌ها باعث شده که آقاي روحاني که پايگاه سياسي و فکري‌اش جناح راست سنتي تلقي مي شد ديدگاه‌ها و افکارش در مختصات اصلاح‌طلبي اما نه با تعريف سياسي آن ارزيابي و سنجيده شود. اين فقط مختص به شخص روحاني نمي‌شود. حجت‌الاسلام ناطق نوري نيز يکي از بازيگران سياسي است که امروز ديگر با مختصات راست سنتي سنجيده نمي‌شود. اما دليل اين تغييرات در دسته‌بندي گروه‌ها و بازيگران سياسي و اجتماعي چيست؟
نقطه افتراق را در تفاوت بين سنت و مدرنيته يا بهتر بگوييم تفاوت در مواجهه با فناوري بايد جست‌و‌جو کرد. تأثير تکنولوژي‌هاي ارتباطي بر روندها و جريان‌هاي فکري در سطح نخبگان سياسي، اجتماعي و فرهنگي و اقشار مختلف جامعه از واقعياتي است که امروز بيش از گذشته در کانون توجه پژوهشگران ارتباطات قرار گرفته است. کساني که با فناوري ارتباطي آشنا مي‌شوند و آنها را بکار مي‌گيرند ديگر نمي‌توانند به گذشته برگردند. محدود کردن و فيلتر کردن را بر نمي‌تابند و براي اقناع مخاطب در جست‌و‌جوي روش‌هاي ديگري هستند. يکي از شيوه‌هاي اقناع حضور در فضاهاي ارتباطي است. اما اين حضور به معناي رها کردن فرد در برابر سيل گسترده پيام‌هاي ارتباطي با بسته ‌بندي‌هاي مختلف نيست. طرفداران توسعه و گسترش فناوري‌هاي ارتباطي به گسترش مجاري و فضاهاي ارتباطي همراه با نظارت معتقدند. اما حضور همراه با نظارت به معناي مسدود کردن و محدود کردن اينترنت يا شبکه‌هاي اجتماعي نيست. اين تجربه خطا بارها در کشورهاي مختلف آزموده شده و نتايج منفي مخرج مشترک اين تجربه‌ها بوده‌اند. اکنون ديگر هم از منظر تجربي و هم فلسفي و تئوريک، برخورد قهري و سلبي با فناوري‌هاي ارتباطي راهکاري است که اول از همه کنار گذاشته مي‌شود. بسياري از کشورهايي که در گذشته‌اي نه چندان دور محدود کردن اينترنت را تنها راه مي‌دانستند اکنون در نيمه راه يا در بن‌بست مسير طي شده برگشته‌اند و شيوه‌اي را بکار مي‌گيرند که در کشورهايي که مهد همين فناوري هاست در حال آزموده شدن است.
«اينترنت پاک» فقط مسأله دلسوزان و دلواپسان ايراني نيست. بسياري از دولت‌ها و خانواده‌هاي غربي نيز نگران دسترسي‌هاي بدون کنترل نوجوانان و کودکان خود به اين اقيانوس پر از پيام و اطلاعات هستند. نگران اين هستند که فرزندانشان گرفتار طعمه‌هايي شوند که آنان را به کام تباهي برد. اما شيوه آنها براي ايمن کردن کاربران در اين فضاهاي گسترده، تشويق به محدود کردن و مسدود کردن نيست. مشوق‌هاي ارتباطي که آنان بکار مي‌گيرند حمايت از سايت‌ها و فناوري‌هايي است که به اينترنت پاک معتقدند. آنها فضا‌هاي مجازي را محدود نمي‌کنند اما راه‌هايي را که دوست دارند فرزندانشان در اين فضا در آن گام بگذارند هموار مي‌کنند. شيوه استفاده از رسانه و فرهنگ آن را به آنها مي‌آموزند. اکنون بسياري از جوانان غربي با سواد رسانه‌اي با رسانه مواجه مي‌شوند. اين چيزي است که صدا و سيماي ما از بار مسئوليت آموزش آن به نوجوانان و جوانان شانه خالي کرده است. چيزي است که در آموزش و پرورش و آموزش عالي ما جايي ندارد. کم کاري‌هاي گذشته اگرچه اکنون نقطه آسيب ما شده است اما راه جبران بستن و محدود کردن نيست. سواد رسانه‌اي را بايد بياموزيم.
نويسنده: دکتر محمد سلطاني‌فر
استاد دانشگاه و مديرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ريزي رسانه‌ها













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن