تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ دعايى زودتر از دعايى كه انسان در غياب كسى مى كند، مستجاب نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799051094




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نمایی تازه از کهکشان راه شیری+عکس


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



نمایی تازه از کهکشان راه شیری+عکس
اخترشناسان با کمک تلسکوپ گرین بنگ -و چند تلسکوپ دیگر- نقشه ای سه بعدی تهیه کرده اند که نشان می دهد کهکشان راه شیری بخشی از یک ابرخوشه ی کهکشانی هیولاپیکر است.



به این مطلب امتیاز دهید


به گزارش سرویس علمی جام نیوز، دانشمندان حتی نامی نیز برای این گروه کهکشانی برگزیده اند: لانیاکی (Laniakea)، نامی که در زبان هاوایی به معنای "سپهر بیکران" است.* به گفته ی آنان، ابرخوشه ی کهکشانی لانیاکی شاید حتی خودش بخشی از یک ساختار بزرگ تر باشد که هنوز به طور کامل تعریف نشده.
نشانی ما در کیهان بسیار فراتر از زمین است، از کهکشان راه شیری هم می گذرد و تا دوردست ترین نقاط کیهان ادامه می‌یابد. ولی اکنون ستاره شناسان خط دیگری به این نشانی افزوده اند: ابرخوشه ی لانیاکی، که نامش را از دو واژه ی زبان هاوایی گرفته: "lani" به معنای سپهر و آسمان، و "akea" به معنای بیکران و گسترده.   نمایی از ویدیوی نشریه ی نیچر که همتاسازی رایانه ای از ابرخوشه ی لانیاکی است و جایگاه کهکشان راه شیری به شکل یک نقطه ی سرخ نمایان شده است.

  و این نامی برازنده و بجا است، چرا که این ابرخوشه تا بیش از ۵۰۰ میلیون سال نوری گسترده شده و ۱۰۰ هزار کهکشان با جرمی برابر با ۱۰۰ کوادریلیون خورشید را در بر دارد. در این پژوهش برای نخستین بار رد ابرخوشه ی محلی‌مان در چنین مقیاس گسترده ای دنبال شده است.   دو نما از همتاسازی رایانه‌ایِ ابرخوشه‌ی غول پیکر لانیاکی  


نویسنده ی اصلی پژوهش، ر. برنت تولی از بنیاد اخترفیزیک دانشگاه هاوایی به رسانه ها گفت: «ما سرانجام نقشه ای را پدید آوردیم که ابرخوشه ای که می توانیم خانه ی خود بدانیم را مشخص و تعریف می کند.» «این بی شباهت بدان نیست که برای نخستین بار پی ببری شهر زادگاهت در واقع بخشی از کشور بزرگیست که هم مرز با کشورهای دیگر است.»   ابرخوشه ها -که توده هایی از خوشه های کهکشانی‌اند- در رده ی بزرگ ترین ساختارهای جهان هستی جای می گیرند. اگرچه این ساختارها در تاروپودی از افروزه ها به یکدیگر پیوسته اند ولی مرزهای دقیقشان را به سختی می توان شناسایی کرد.   در نقشه های سه بعدی گسترده، جایگاه یک کهکشان بر پایه ی سرخگرایی کهکشانی (galactic redshift) آن برآورد می شود، یعنی جابجایی هایی که در طیف آن و به دلیل حرکت ظاهری‌اش در اثر گسترش خود فضا رخ می دهد. ولی تولی و همکارانش در این پژوهش از سرخگرایی های نامعمولی بهره گرفتند: جابجایی هایی که به دلیل دورنمای گرانشی محلی در طیف یک کهکشان رخ می دهد.   به عبارت دیگر، این دانشمندان با آزمودن تاثیری که هر کهکشان بر روی حرکت کهکشان های دیگر دارد نقشه ی آن ها را تهیه می کنند. کهکشانی که در میان چند کهکشان گیر افتاده باشد، دستخوش یک کشاکش گرانشی سهمگین می شود و این تراز (تعادل) نیروهای گرانشی پیرامونش است که حرکت آن را تعیین خواهد کرد.   به طور معمول این روش تنها برای کهکشان های فضای نزدیک کاربرد دارد، جایی که چنین سرعت هایی به اندازه ی کافی نسبت به سرعت های ناشی از گسترش کیهان (سرعت های گسترشی) بزرگند، چون سرعت های گسترشی با افزایش فاصله بیشتر می شوند (هر چه کهکشانی دورتر باشد سرعت دور شدنش از ما بیشتر است). ولی تولی و همکارانش الگوریتم تازه ای را به کار بردند که الگوهای بزرگ-مقیاسی که در اثر حرکت کهکشان ها پدید آمده را آشکار کرد.   برشی از ابرخوشه ی لانیاکی. رنگ ها نمایانگر چگالی هستند: سرخ برای چگالی های بالا و آبی برای تهیک ها. تک تک کهکشان ها به شکل نقطه‌های سفید نمایان شده اند.

  کهکشان راه شیری یک نقطه ی آبی نزدیک به لبه ی سمت راست ناحیه ی درون دایره است. تصویر بزرگتر این روش نه تنها به آنان اجازه داد تا نقشه ی ابرخوشه ی محلی‌مان را تهیه کنند، بلکه توانستند نقش کششگر بزرگ را هم روشن کنند، یک منطقه ی چگال در همسایگی خوشه های قنطورس، گونیا، و مار باریک که بر جابجایی گروه محلی و دیگر گروه های کهکشانی تاثیر می گذارد. دانشمندان دریافتند که کششگر بزرگ یک دره ی گرانشی غول پیکر است که همه ی کهکشان ها را به درون می کشد.  
این اخترشناسان همچنین ساختارهای دیگری را نیز یافتند، از جمله ناحیه ای به نام شِپلی(shapley)که لانیاکی به سوی آن روانست.
 
این یافته ها در شماره ی ۴ سپتامبر نشریه ی نیچر منتشر شده است.   2017  




۱۵/۰۶/۱۳۹۳ - ۲۰:۱۸




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن