واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین کفاش خبر داد:
20 جلد کتاب شهید مطهری با زبان کودکانه بازنویسی می شود/ حفظ موضوعی قرآن در مدارس
قزوین- خبرگزاری مهر: معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: به منظور آشنایی کودکان با اندیشه های اسلامی شهید مطهری با استفاده از اساتید حوزه و دانشگاه 20 جلد کتاب شهید مطهری با زبان کودکانه و ساده بازنگری و در سال تحصیلی جدید ارائه می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، گردهمایی روسا و معاونان پرورشی نواحی 14 گانه و مناطق مختلف آموزش و پرورش استان عصر شنبه با حضور حمیدرضا کفاش معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، مرتضی روزبه استاندار، آیت الله تاکندی استاد حوزه، سالار قاسمی مدیرکل آموزش و پرورش در اردوگاه دانش آموزی شهید بابایی(یانس آباد) قزوین برگزار شد.
حمیدرضا کفاش در این نشست گفت: مشی پرورشی شهید رجایی از جمله فروتنی، تواضع و صمیمیت در کار فرهنگی باید مورد توجه مربیان قرار گیرد تا بتوان با پرهیز از حرکت های انفرادی در دلها نفوذ کرد و تاثیرگذار بود.
وی افزود: در کار تربیتی صبر و تحمل و گذشت بسیار مهم است و در دولت تدبیر و امید نگاه آموزش و پرورش توجه به اسناد بالادستی و سند تحول بنیادین، سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری است و ساعت های شش گانه تربیتی نیز محور کار خواهد بود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: فعالیتهای پرورشی و تربیتی باید با دیگر امور فرق کند زیرا این مسائل در تربیت و شکل گیری شخصیت دانش آموزان نقش اساسی دارد و خروجی آموزش و پرورش تربیت است و ما هم لازم است تلاش کنیم دانش آموزان بر اساس خروجی این سند تربیت شوند.
کفاش بیان کرد: برپایی نماز جماعت، ایام الله و مناسبت ها، فعالیت های اردویی، تربیت بدنی، سلامت جسمی از جمله امور تربیتی تلقی می شود و ما موظفیم تربیت را خروجی آموزش و پرورش بدانیم تا انسان مطلوب و متعالی را تربیت کنیم.
این مسئول یادآورشد: نقش تربیتی را نمی توان از عوامل آموزشی جدا کرد به همین دلیل سرایدار مدرسه و رفتار و حرکت همه معلمان در تربیت دانش آموز نقش آفرین است و باید از ظرفیت بیش از 80 هزار فعال پرورشی بخوبی استفاده کنیم.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: نیروهای پرورشی باید در خود بازنگری کنند و ضمن آشتی با همه سلایق از ظرفیت عمومی استفاده کرده و به ساعتهای مختلف اوقات فراغت مانند ساعات اعتقادی، علمی، فناوری، زیبایی شناسی، زیستی و تربیت بدنی توجه کنند تا به هدف برسیم.
کفاش اظهارداشت: باید تربیتی فکر کنیم و با دوری از نگاههای تک بعدی و انسانهای تک ساحتی اجازه ندهیم از نظر سیاسی، اقتصادی و اجتماعی لطمه بخوریم.
جامع نگری در آموزش و پرورش ضروری است
این مسئول اظهارداشت: در آموزش و پرورش باید جامع نگر باشیم و از افراطی گری دوری کنیم و با حضور موثر در برنامه ها و تقویت روابط اولیاء، مربیان، مساجد و مدارس با تحمل کردن همه افکار و پذیرش همه دانش آموزان به امور تربیتی و پرورشی اهمیت دهیم و با عطوفت و مهربانی با نیروها برخورد کنیم.
کفاش بیان کرد: نظارت و رصد مستمر فعالیتهای پرورشی از دیگر مسائل ضروری است و مدیران این بخش نیز باید از میان افرادی منطقی، صبور، متعادل و خوش اخلاق انتخاب شوند تا بتوانند ضمن برقراری ارتباط منطقی با دیگران الگو هم واقع شوند و حرفشان پذیرش داشته باشد.
وی اضافه کرد: سلامتی و تندرستی دانش آموزان برای موفقیت در کارهای پرورشی مهم است و باید تلاش کنیم هم فضاهای پرورشی توسعه یافته و جذاب باشد و هم تربیت بدنی و سلامت در کنار یکدیگر دیده شوند.
توسعه فضاهای پرورشی در کنار ساخت مدرسه
کفاش یادآورشد: به دلیل اهمیت امور پرورشی از این پس در کنار ساخت مدارس باید فضاهای پرورشی و تربیتی نیز مورد توجه قرار گیرد که ساخت و توسعه اردوگاهها، کانون های پرورشی، نمازخانه، مراکز مشاوره مورد توجه جدی است و سازمان نوسازی این مسئله را در دستور کار قرار خواهد داد.
این مسئول یادآورشد: مدیران استانها هم باید از ظرفیت نمایندگان خود استفاده کنند تا با لحاظ کردن بودجه لازم فضای پرورشی در استانها توسعه پیدا کند زیرا کودکان به فضاهای با نشاط و روباز بیشتر نیازمند هستند.
سازمان دانش آموزی فعال شود
کفاش گفت: سازمان دانش آموزی بازوی فعال مدیرکل و معاونت پرورشی آموزش و پرورش است و می تواند درآمدزایی هم کند لذا انتظار داریم از این ظرفیت بخوبی استفاده شود و با تقویت و احیاء این سازمان به کارهای پرورشی کمک شود.
منابع درآمدی غیردولتی در آموزش و پرورش شناسایی شود
وی افزود: اعتبارات دولتی دیگر جوابگوی نیازها نیست و فقط امور جاری و حقوق را تامین می کند لذا از مدیران انتظار داریم از تشریفات کم کرده و به دنبال شناسایی منایع درآمدی باشند که اردوگاهها، کانونها و سالن های سینمایی می تواند در این زمینه مورد استفاده قرار گیرد.
ارزیابی فعالیت های پرورشی کاربردی و حضوری می شود
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در ارزیابی معاونت های پرورشی دیگر ملاک آمار و ارقام و نمودارها نیست و از آذرماه با استقرار تیم های کارشناسی در استانها پس از اعلام شاخص های تعیین شده به صورت عملی و عینی ارزیابی می شود و از این پس دنبال گزارش های ظاهری و صوری نیستیم و تاثیرگذاری ها داوری می شود.
حفظ موضوعی قرآن در سال جاری عملیاتی می شود
کفاش گفت: در سال تحصیلی جدید برای توسعه فعالیت های قرآنی طرح "حفظ موضوعی قرآن" و "انس با اهل بیت" اجرایی می شود و تلاش می کنیم در طول دوران تحصیل دانش آموزان با ایات مربوط به مشاغل مورد علاقه، محاسن و رذائل اخلاقی آشنا شوند و آن را در زندگی و گفتار خود بکار بندند که با این کار در 12 سالگی هر دانش آموز حداقل 10 تا 200 آیه تخصصی را حفظ خواهد کرد و بکار خواهد برد.
وی افزود: امسال حفظ موضوعی قرآن با روش تشویقی در مدارس عملیاتی می شود و طرح انس با اهل بیت نیز در حال تدوین است که در این راستا حداقل یک جلد کتاب انس با اهل بیت متناسب با سن کودکان در مهرماه برای تدریس در مدارس عرضه می شود. بازنویسی کتب مطهری برای کودکان
کفاش بیان کرد: به گفته امام راحل همه کتابهای شهید مطهری مفید است و برای استفاده از این آثار ارزشمند برای همه سنین طرح بازنویسی کتابهای این شهید با زبان کودکانه آغاز شده که امسال 20 جلد کتاب برای تدریس در مدارس در سال تحصیلی جدید عرضه می شود.
۱۳۹۳/۶/۱۵ - ۱۶:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]