تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشانه توبه كننده چهار است: عمل خالصانه براى خدا، رها كردن باطل، پايبندى به حق و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825971425




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تلاش نمایندگان برای گسترش روابط پارلمانی با پادشاهی‌های بدون پارلمان! |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تلاش نمایندگان برای گسترش روابط پارلمانی با پادشاهی‌های بدون پارلمان!
صرف نظر از نقش محدود شبه‌پارلمان‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس در حکومت این کشورها، سیاست خارجی این کشورها به مراتب کمتر تحت تاثیر پارلمان قرار دارد. خانواده پادشاهی در این کشورها تا جایی که این کشورها در تصمیم‌گیری در باره سیاست خارجی استقلال داشته باشند، حرف اول و آخر را می‌زنند و خود انها نیز تا حد زیادی تحت تاثیر دیگر کشورهای عربی و قدرتهای غربی هستند. سوال این است که رابطه پارلمانی با این چنین کشورهایی چه فایده‌ای دارد؟
کد خبر: ۴۳۲۰۲۱
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۵ - 04 September 2014


بنا به اعلام سید حسین نقوی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس قرار است هیات‌هایی از این کمیسیون به کشورهای عمان، قطر و کویت سفر کنند ولی هدف اعلام شده برای این سفرها با یک سوال مهم رو به رو است. به گزارش «تابناک»، نماینده ورامین در مجلس زمان انجام این سفر را اواخر شهریورماه یا اوایل مهرماه و هدف آن را گسترش روابط با کشورهای همسایه در حوزه خلیج‌فارس، تقویت روابط دیپلماسی پارلمانی، افزایش ارتباط بین مجالس ۲ کشور و همچنین بازدید از فعالیت‌های سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران در این کشورها اعلام کرده است. سوال مهم در باره هدف اعلام شده برای این سفر این است که اساسا در سه کشور مقصد، مجلس چه جایگاهی دارد که پس از ان بتوان در مورد تقویت دیپلماسی پارلمانی و یا افزایش ارتباط بین مجالس دو کشور بحث کرد؟ مجموعه کشورهای حاشیه خلیج فارس به عنوان بخشی از جهان عرب تا نقش داشتن رای مردم و مجلس در حکومت و سیاست فاصله‌ای طولانی دارند و تقریبا در همه آنها، این سلطان یا امیر است که حرف نهایی را می‌زند. برای نشان دادن این واقعیت مروری بر جایگاه مجلس در این کشورها می‌تواند راهگشا باشد.
قطر قطر یک پادشاهی موروثی است. خانواده آل‌ثانی از سال 1825 بر این سرزمین حکومت کرده‌اند و این داستان از زمان استقلال در سال 1971 نیز ادامه یافته است. در این کشور هیچ قوه مقننه مستقلی وجود ندارد و احزاب سیاسی نیز ممنوع هستند. امیر پیشین قطر قول داده بود که انتخابات پارلمانی در سال 2005 برگزار شود ولی هرگز چنین اتفاقی نیفتاد! قطر دارای یک شورای مشورتی یا مجلس شورا با قدرتی محدود دارد که اعضای ان همه انتصابی هستند و هر تصمیم کم‌اهمیتی هم که بگیرد نهایتا باید به تائید امیر جوان قطر قرار بگیرد.
عمان عمان نیز یک پادشاهی مطلقه است. سلطان قابوس از 44 سال پیش تاکنون حکومت بر این کشور را در اختیار داشته است. پارلمان! این کشور از دو شورای دولت ( مجلس الدوله) و شورای مشورتی (مجلس الشوری) تشکیل می‌شود. همه 83 عضو شورای دولت منصوب سلطان هستند. هدف اعلامی تشکیل این مجلس که با دستور سلطان در سال 1997 تشکیل شده است، کمک به دولت برای پیشبرد مسائل توسعه‌ای است. 84 عضو شورای مشورتی انتخابی هستند. مصوبات این شورا باید به تائید شورای دولتی منصوب سلطان برسد و اگر این دو به اختلاف بخورند باز هم سلطان تصمیم‌گیر است.
کویت کویت از معدود شیخ‌نشین‌های حاشیه خلیج فارس است که مجلسی انتخابی و با قدرت تصمیم‌گیری در باره کابینه دارد. پنجاه نماینده مجمع ملی (مجلس الامه) کویت از پنج منطقه به صورت مساوی انتخاب می‌شوند و تعدادی از آنها نیز شیعه هستند. مجلس کویت دارای صف‌بندی جدی بین نیروهای مستقل، لیبرال، شیعه و سلفی‌های افراطی است. صرف نظر از نقش محدود شبه‌پارلمان‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس در حکومت این کشورها، سیاست خارجی این کشورها به مراتب کمتر تحت تاثیر پارلمان قرار دارد. خانواده پادشاهی در این کشورها تا جایی که این کشورها در تصمیم‌گیری در باره سیاست خارجی استقلال داشته باشند، حرف اول و آخر را می‌زنند و خود انها نیز تا حد زیادی تحت تاثیر دیگر کشورهای عربی و قدرتهای غربی هستند. سوال این است که رابطه پارلمانی با این چنین کشورهایی چه فایده‌ای دارد؟











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن