واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در گفتگو با باشگاه خبرنگاران؛
دیدگاه بروجردی در مورد نماینده ایران در سازمان ملل/ معرفی فرد دیگری به جای "ابوطالبی" عقبنشینی نیست
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد معرفی شخص دیگری به جای حمید ابوطالی برای نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد گفت: این موضوع به منزله عقبنشینی ایران از مواضع خود نیست.
به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران؛ 18 اسفند ماه 92 بود که حکم محمد خزایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد پس از 7 سال به پایان رسید.
همزمان با پایان یافتن حکم خزایی زمزمههای جایگزینی وی مطرح شد. چرا که سازمان ملل به عنوان یکی از مراکز مهم برای دستگاه دیپلماسی کشور به شمار میرود از این جهت معرفی جایگزین خزایی از حساسیتهای زیادی برخوردار بود.
پس از کش و قوسهای فراوان بالاخره حمید ابوطالبی که پیشتر سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشورهایی نظیر ایتالیا، بلژیک، استرالیا و اتحادیه اروپا را در کارنامه خود دارد به عنوان جایگزین خزایی معرفی شد.
در حالی ابوطالبی در سال 1372 یک بار سابقه اخذ روادید از آمریکا با هدف عضویت در هیئت نمایندگی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل را داشت اما این بار با مخالفت آمریکا جهت صدور ویزا مواجه شد
این اقدام آمریکا که در گرماگرم مذاکرات دو طرف و تلاش برای جلب اعتماد روی داد منجر شد تا روابط دو کشور مسیر دیگری را طی کند و پس از گذشت حدود شش ماه هم چنان جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد سفیر رسمی نداشته باشد.
آمریکا به بهانه دست داشتن ابوطالبی در تسخیر سفارت این کشور در ایران مانع از صدور ویزا به ابوطالبی شد.
هر چند دولت تدبیر و امید به گزینه معرفی شده به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل اصرار دارد اما اخبار جسته و گریخته خبر از معرفی افراد دیگری به جای ابوطالبی برای این سمت در سازمان ملل مطرح است.
یکی از محتملترین گزینهها محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیسجمهور بود که البته وی چندی پیش در گفتگو با باشگاه خبرنگاران این خبر را تکذیب کرد و گفت: این اخبار از اساس صحت ندارد.
این در حالی است که برخیها معتقدند معرفی شخص دیگری به جای ابوطالبی برای نمایندگی ایران در سازمان ملل به منظور عقب نشینی جمهوری اسلامی ایران از مواضع خود و کوتاه آمدن در برابر زیادهخواهی ها و زورگوییها ایالت متحده است.
این افراد معتقدند هرچند سازمان ملل متحد به لحاظ جغرافیایی در خاک آمریکا قرار دارد ولی هیچ ربطی به آمریکا نداشته و آمریکا حق ندارد از حضور نمایندگان کشورهای مختلف در این سازمان جلوگیری کند.
در این رابطه گفتگویی با علاالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس داشتند به طوری که وی معتقد است معرفی شخص دیگری به جای ابوطالبی به منزله عقب نشینی نیست.
وی معتقد است: این اقدام آمریکا سو استفاده از جایگاه جغرافیایی سازمان ملل است که در خاک این کشور قرار دارد.
وی تاکید میکند: مخالفت با انتخاب نماینده کشورها برای حضور در سازمان ملل یک سو استفاده و دخالت بیجا در امور سازمان ملل به شمار میرود .
بروجردی تصریح میکند: البته سازمان ملل هم در جایگاهی نیست که بتواند در مقابل زیادهخواهی های آمریکا بایستد.
نمایند بروجرد در پاسخ به این پرسش که آیا امکان دارد شخص دیگری را به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل متحد معرفی کنید میگوید: این تصمیمی است که دولت باید بگیرد ولی درهر صورت ما نمیتوانیم در سازمان ملل بدون سفیر باشیم.
وی بلافاصله میافزاید: البته در سازمان ملل متحد از جمهوری اسلامی ایران چند نفر در سطح سفیر حضور دارند ولی باید نماینده رسمی ایران نیز در سازمان ملل حضور داشته باشد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه آیا معرفی شخص دیگری به جای ابوطالبی برای نمایندگی ایران در سازمان ملل به منزله عقب نشینی کشور از مواضع خود و کوتاه آمدن در برابر زیادهخواهیهای آمریکا نیست میگوید: در هر صورت ما باید در سازمان ملل یک فرد مناسب داشته باشیم و ما نمیتوانیم بدون سفیردر سازمان ملل باشیم و اسم آن را عقب نشینی نمیشود گذاشت.
وی میافزاید: در هر صورت این اتفاق واقع شده و باید ببینیم مراحل بعدی چه اتفاقی میافتد و چگونه میشود این مسئله را حل کرد البته بروجردی این پرسش را که آیا امکان دارد شخص دیگری به عنوان جایگزین ابوطالبی معرفی شود با پرسش جواب میدهد و میگوید راه دیگرش چیست؟
نماینده مردم بروجرد تصریح میکند: بالاخره باید این مسئله حل شود تا این فرد بتواند برود و برای رفتن هم ویزا میخواهد، حالا به هر دلیلی آمریکا ویزا نداد در نهایت چه میشود بنابراین باید مسئله را حل کرد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد اینکه سفرای دیگر ما در سازمان ملل ماموریتها را انجام دهند نیز میگوید در حال حاضر همین کار صورت میگیرد و ما در خلا نیستیم ولی باید مسئله حل شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطر نشان میکند: شاید به آقای ابوطالبی مسئولیت دیگری بدهند، ممکن است در جای دیگری سفیر شود و بید ببینیم در آینده چه اتفاقی میافتد.
بروجردی در واکنش به این جمله که از فهوای کلام شما این گونه برمیآید که قرار است شخص دیگری را به جای آقای ابوطالبی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل معرفی کنند میگوید: من از تصمیم دولت مطلع نیستم ولی در هر صورت باید مشکل نمایندگی جمهوری اسلام ایران در سازمان ملل متحد حل شود.
بنابراین باید منتظر ماند و دید که آیا کابینه یازدهم شخص دیگری را به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل معرفی خواهد کرد یا این مسئله هم چنان بر روابط دو کشور سایه خواهند انداخت.
انتهای پیام
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]