محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843684478
نقش حوزههای علمیه در تبدیل سیاستهای اقتصاد مقاومتی به گفتمان علمی و عمومی
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
در گفتوگو با خبرگزاری رسا تبیین شد؛
نقش حوزههای علمیه در تبدیل سیاستهای اقتصاد مقاومتی به گفتمان علمی و عمومی خبرگزاری رسا ـ مدیر استانی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری به تبیین نقش حوزههای علمیه در تبدیل سیاستهای اقتصاد مقاومتی به گفتمان علمی و عمومی پرداخت و گفت: حوزه علمیه میبایست راجع به اقتصاد مقاومتی تبلیغ و گفتمان سازی کند و از تریبونهای مختلف، برای توجیه مردم کمک بگیرد و در تریبون نماز جمعه باید به این مبحث بیشتر پرداخته شود.
اعمال تحریمهای یک جانبه و غیرقانونی، همواره یکی از ابزارهای نظام سلطه برای وارد آوردن فشار به نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است.
هر چند اندکی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از تسخیر لانه جاسوسی، آمریکا قانون تحریم نظام جمهوری اسلامی ایران را به اجرا گذاشت و در طول سی و چند سال گذشته نیز همواره بر حجم این تحریم ها افزوده شد. در مقابل اتخاذ چنین رویکردی، رهبر معظم انقلاب بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح و از آن به عنوان روشی مهم در تغییر مسیر حرکت اقتصادی کشور یاد کردند؛ روشی که در برابر هجمههای غرب همانند سدی محکم کارآمد باشد.
اقتصاد مقاومتی مفهومی عملی برای جهش کشور در بعد اقتصاد و قدرت نظامی و فرهنگی و علمی و تکنولوژیک است. در اقتصاد مقاومتی برای برداشتن گامهای بلند برای پیشرفت کشور در حین مقاومت، توجه به کیفیت و قیمت و تنوع تولیدات داخل، اصلاح مدیریتهای اجرایی و عملیاتی با نگرش رسیدن به خودکفایی و اتخاذ تدابیری لازم برای خود اتکایی در برخی زمینهها لازم است.
با توجه به ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و نامگذاری سال جاری با محوریت فرهنگ و اقتصاد از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، ضرورت و تأکید ایشان بر تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی و گفتمان سازی آن به ویژه در محیطهای علمی، آموزشی و رسانهای و تبدیل آن به گفتمان فراگیر و رایج ملی، در ایام هفته دولت، حجت الاسلام یدالله رحمانی، مدیر استانی حوزه علمیه خواهران چهارمحال و بختیاری، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، به واکاوی و بررسی بخشهای مختلف فرمان رهبری پرداخته است تا انشاالله با تشریح جنبههای مختلف این امر نهایی، بتوان اوضاع اقتصاد کشور را بهبود داد.
رسا ـ اقتصاد مقاومتی از دیدگاه شما دارای چه تعریفی است؟
کلمه «مقاومت» از باب «مفاعله» است که به معنای «قیام در مقابل قیام» است. به طور کلی باید گفت دشمن قیام کرده تا ما را ریشهکن و مستأصل کند و در مقابل نیز قیامی به قلب دشمن میزند که او را وادار به عقب نشینی سازد. این دو قیام در برابر هم تبدیل به مقاومت میشود. مقاومت، بدون دشمن متصور نیست؛ کسی باید باشد تا کسی را تحریم و تهدید کند و او در مقابل تهدید بایستد. در این صورت، کلمه مقاومت معنا پیدا میکند. گاهی مقاومت در عرصه نظامی مطرح است که بروز آن چیزی شبیه به حزب الله و حماس میشود که در مقابل صیهونیست قرار دارند. گاهی هم مقاومت همچون مقاومت هستهای در بُعد سیاسی است. امروزه اتحادیه اروپا و 5+1 میخواهند حق ما را ضایع کنند و ما نیز در برابر آنها بسیج میشویم و قیام میکنیم تا آنها را از هجوم بازداریم و به یک نقطه تعادل برسانیم.
یک کشور را شاید از لحاظ سیاسی، نظامی و فرهنگی نتوان شکست داد، اما در بُعد اقتصادی میتوان روزنهای برای آسیب پذیری کشف کرد. اقتصاد نقطه امید کشورهای غربی است که اگر کسی را از لحاظ سیاسی، نظامی و فرهنگی نتوانند شکست دهند، در عرصه اقتصادی امیدوارترند؛ چرا که اقتصاد به معنای نان و آب مردم است و میتوان جلو توسعه یک ملت را گرفت.
رسا ـ آیا اقتصاد مقاومتی را میتوان به عنوان یک نظریه جدید در عرصه اقتصاد معرفی کرد؟
آقای «بودیانو» در جنبش غیرمتعهدها در تهران، یکی از مسؤولان شرکت کننده از کشور اندونزی بود که خدمت رهبر معظم انقلاب رسید و عرض کرد من اقتصاد دانم، اما دیدگاههای شما بسیار جالب و جدید است. خود همین نشان میدهد که این نوع اقتصاد با اقتصاد ریاضتی متفاوت است.
رسا ـ آیا نظریه اقتصاد مقاومتی نظریهای ثابت است یا مربوط به دوران بحران میشود؟
اقتصاد مقاومتی چیزی نیست که ما به صورت انفعالی به آن رسیده باشیم؛ اسلام همیشه طرف مقابل دارد. اسلامهراسان همیشه وجود دارند؛ بنابراین این اقتصاد، اقتصاد مقاومت است. دستورات آن دستورات مقاومتی است که در تولید، توزیع و مصرف نقش دارد. نبوغ اقتصاد اسلامی این است که هم برای تولید، هم برای توزیع و هم برای مصرف، دستورات منحصر به فردی دارد.
رسا ـ اصلیترین رکن اقتصاد چیست؟
نخستین، اصلیترین و مهمترین رکن اقتصاد مقاومتی این باور است که ما همه چیز داریم و باید بر داراییهای خودمان تکیه کنیم. اگر این اتفاق بیفتد، ما خواهیم دید که دو دریا، چندین رودخانه، معادن، نفت و گاز که از لحاظ مجموع ذخایر آنها، از بالاترینها هستیم، از لحاظ هوش بهترین هستیم، انقلاب یک سرمایه است، اهل بیت(ع) ثروتی وصف ناپذیرند، قرآن، حوزه و روحانیت، فقه و معارف دینی سرمایههایی هستند که ما از آن ها بهره میبریم. سرعت رشد بالای ما دشمنان را به وحشت انداخته که اگر جوان ایرانی بر علوم مسلط شود، حریفی نخواهند داشت و بدین ترتیب میخواهند مانع رشد و توسعه کشور شوند.
الگوی اقتصاد کشور را نیز باید مطابق با این اعتقاد تغییر داد و تکیه بر نفت را کنار بگذاریم که یک آرزوی همیشگی است. محصولات نفتی همچون پتروشیمی خوب است، اما تکیه باید بر صادرات غیر نفتی باشد؛ صادرات باید بیش از واردات باشد و واردات نباید به اقتصاد ضربه بزند. به عبارت دیگر، واردات میتواند مکمل صادرات باشد.
رسا ـ اقتصاد ریاضتی چه تفاوتی با اقتصاد مقاومتی دارد؟
اقتصاد ریاضتی ناشی از نداری است؛ همچون کشورهای یونان، اسپانیا، پرتقال و اخیراً ایتالیا و آمریکا که به نداری افتاده و از فرط آن به ریاضت دچار شدهاند. این کشورها با بدهکاری و کسری بودجههای فراوانی روبرو شدهاند؛ در نتیجه میگویند باید ریاضت کشید و سخت زندگی کرد تا بتوان دوام آورد.
اقتصاد مقاومتی ناشی از نداری نبوده، بلکه ناشی از دارایی است و علت مقاومت، ضربات دشمن است؛ یعنی اگر دشمنی نباشد، داراییها به اندازهای هست که کفایت کند و به توسعه همه جانبه کمک نماید.
اقتصاد مقاومتی یعنی داشتههایمان را مدیریت کنیم؛ همچون مورچهها و برخی دیگر از حیوانات. حیوانات اقتصاد مقاومتی خوبی دارند، خوب زندگی میکنند، منظم زندگی میکنند، ذخیره سازی آنها درست است؛ برای زمستان و تابستانشان برنامه دارند و میدانند که بدنشان چه غذاهایی نیاز دارد و به اندازه نیاز میخورند.
حضرت امیر(ع) میفرمایند: نباید دو نوع غذا بر سر سفره باشد؛ چون معده را حیران میکند.
در اقتصاد ریاضتی دشمنی وجود ندارد؛ به فرض مثال، هیچ اتحادیه و کشوری، اروپا را تحریم نکرده، اما مردمان این قاره در حال تحمل ریاضت اقتصادی هستند. ریاضت اقتصادی اروپا نتیجه سوء تدبیرها و پولهایی است که سران حکومت در جهت جنگ افروزی و تشدید اختلافات در خاورمیانه خرج کردهاند.
رسا ـ اقتصاد مقاومتی تنها مختص کشورهای فقیر است؟
ماهیت اقتصاد مقاومتی مربوط به یک کشور فقیر نیست و یک کشور قوی نیز می تواند آن را اجرایی کند. شاید برخی کلمه «مقاومت» را که در «اقتصاد مقاومتی» می شنوند، تصور کنند این طرح راجع به کشورهای فقیر و ضعیف است. در صورتی که این طرح در کشورهای غنی نیز مصداق پیدا می کند تا به غنای اقتصادی آن ها افزوده شود. محور اقتصاد مقاومتی بر غناست، نه بر فقر. از فقر پیش گیری می کند و عزت و پیشرفت را به ارمغان می آورد و کشور در مقابل هر تحریم و تهدیدی، ثبات پیدا می کند.
رسا ـ پس از اعمال تحریمها کدام بخش یا بخشهایی مورد آسیب قرار نگرفتند؟
امام صادق(ع) فرمودند: «کشت کنید و درخت بکارید. به خدا سوگند، مردم کاری پاکتر و نیکوتر از آن انجام نمی دهند».(تهذیب، ج 2، ص 115) تمام بخشها بر اثر تحمیل مشکلات اقتصادی کشور آسیب دیدند، جز بخش کشاورزی. ما با وجود این که نفت داریم، وارد کننده بنزین نیز هستیم؛ مخصوصاً بنزین پاک را وارد می کنیم؛ اما در کشاورزی صادر کننده هستیم. بنابراین اقتصاد مقاومتی اقتصاد اغنیاست، نه اقتصاد فقرا.
اقتصاد مقاومتی «مدیریت سرمایه» است. در این سیاست باید سرمایه خود را به سودآورترین حالت تبدیل کنیم و کمترین خسارت را متحمل شویم. در اقتصاد ریاضتی سرمایه ای در کار نیست و از نداشتن سرمایه ضربه می خوریم؛ اما ما در اقتصاد مقاومتی سرمایه ها و داشته هایمان را مدیریت می کنیم.
رسا ـ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که توسط رهبر انقلاب در سالروز قیام مردم تبریز در 29 بهمن سال 1392 ابلاغ شد، چه ویژگی هایی دارد؟
در مرحله نخست بر همه مشکلات اقتصادی فائق می آید. دوما، ایشان فرمودند دشمن با تمام صف آرایی های خود، عقب نشینی می کند و در مرحله سوم این سیاستها می تواند به صورت یک الگو دربیاید؛ یعنی نه تنها برای ما مفید باشد، بلکه برای سایر ملت ها نیز مفید واقع شود و یک الگوی الهام بخش باشد. از دیدگاه رهبر معظم انقلاب این سیاست ها سه خصوصیت دارد: 1- این جنگ، یک جنگ تحمیلی اقتصادی است و اگر جنگ تحمیلی هشت سال طول کشید، این جنگ ممکن است هشتاد سال طول بکشد. آن جنگ با پیروزی همراه بود و این جنگ نیز با پیروزی همراه خواهد بود. 2- موجب عقب نشینی دشمن است. 3- این سیاست ها می تواند الگویی برای دوستان ما باشد.
رسا ـ امکانات، منابع مالی و سرمایههای انسانی و علمی کشور چطور فعال میشود؟
اقتصاد مقاومتی به ما می گوید که 45 میلیون جوان ایرانی را فعال کنیم. فرمول فعال سازی را نیز در اختیار داریم؛ «جوان ها مثل زه کمان هستند که صاف و مستقیم است و پیران جامعه مثل قوس کمان هستند که خمیده است». تیری که باید پرتاب شود، با زه به تنهایی و با قوس به تنهایی قابل پرتاب نیست؛ بلکه تکیه اش به زه است و جهت دهی آن به قوس. این دو با هم به نتیجه می رسند. ما باید از تجربه بزرگان استفاده کنیم و پُست ها را به جوان ترها بدهیم. این کار باعث فعال شدن آن ها می شود. این که یک دولت تمام مسؤولیتها را به عهده پیران یا فقط به عهده جوانان قرار دهد، افراط و تفریط است.
کابینه پیامبر اکرم(ص) کابینه بسیار جوانی بود؛ ایشان به جوانان اعتماد می کردند. حضرت امام(ره) وقتی روی کار آمدند، همکارانشان 50 سال جوانتر از خود ایشان بودند. سرلشگر ایشان آقای محسن رضایی بود که 26 سال سن داشت و امام راحل 80 سال.
رهبر معظم انقلاب در ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد فرمودند که بحث اقتصاد مقاومتی بایستی به صورت یک گفتمان در سطح نخبگان، مسؤولان و مردم تبدیل شود. حال، چگونه می توان این سیاست کلی را به صورت یک گفتمان در بین عموم مردم رواج داد؟ مردم در تحقق این سیاست های کلی چه جایگاهی دارند؟
گاهی گفتوگوها در سطح مسؤولان و نخبگان باقی می ماند و این کافی نیست؛ مخاطب اقتصاد مقاومتی مردم هستند که بایستی این نوع اقتصاد را تحمل کرده و به پیش ببرند. تا مردم نخواهند این کار انجام نمیشود و بحث اقتصاد مقاومتی نباید تنها در همایشها محدود و منحصر گردد.
رسا ـ حوزههای علمیه در تبیین و تبدیل این سیاست ها به گفتمان علمی و عمومی چه جایگاهی دارند؟
حوزه علمیه در مجموعه نخبگان قرار می گیرد و یک جمع نخبه اجتهادی است. ما می توانیم کرسی های درسی و نشست های علمی و نظریه پردازی ایجاد کنیم؛ می توانیم این سیاست ها را در گروه اقتصاد حوزه مطرح کنیم که اخیراً بسیار فعال بوده است. رویکرد این طرح جهادی است؛ جهادی به این معنی که یک تلاش مخلصانه و در راه خدا بدون ساعت کار، ابتکاری، فرصت ساز، مولد و درونگرا است. حوزه علمیه به دلیل این که به نوعی پدر نظام اسلامی است، این پدر نسبت به فرزندش مسؤولیت دارد و باید اقتصاد را به شکل مقاومتی طراحی و به فرزند خویش بیاموزد.
حوزه برای اقتصاد، انجمن اقتصاد دارد؛ اما مرکز تخصصی اقتصاد ندارد. در حالی که در انجمن اقتصاد نیروهای بسیار ورزیده ای حضور دارند که شاید در تدوین این سیاستها هم نقش داشته اند. در نتیجه، چون خودش را آماده نمی کند، دچار انفعال می شود.
حوزه نقش ترویجی دارد و فاقد نقش تولیدی است تا بتواند یک نظریه جدید ارائه دهد. رهبر معظم انقلاب خودشان یک شخصیت حوزوی هستند و این نظریه را به نمایندگی از طرف حوزه علمیه ارائه دادند؛ یعنی حوزه می بایست این کار را انجام می داد، اما رهبری از طرف حوزه این مسؤولیت را به دوش کشیدند.
نظریه اقتصاد مقاومتی را حوزه ارائه داده و یک گام جلوتر هستیم. اکنون حوزه علمیه می بایست راجع به اقتصاد مقاومتی تبلیغ و گفتمان سازی کند، از تریبونهای مختلف، مردم را نسبت به این مبحث توجیه کنند و در تریبون نماز جمعه باید به این مبحث پرداخته شود.
همان طور که کمیتههای معارف، قرآن و حدیث یا فقه و اصول راه اندازی شده اند؛ باید کمیته اقتصاد نیز تشکیل شود تا ده ها پایان نامه با محوریت یاد شده سیاهه گردد.
خبرگزاری رسا نیز می تواند ستون مشخصی را به اقتصاد مقاومتی اختصاص دهد. الان کرسی فقه مدیریت آغاز شده است، درس ولایت فقیه در حوزه ها شروع شده که بسیار خوب است. در اقتصاد نیز برخی از فقها که دید حکومتی دارند، داوطلب شوند و مبحث اقتصاد مقاومتی را با نگاهی مجتهدانه و فقیهانه تدریس کنند. می توان کتاب های اقتصادی علمای سلف مانند کتاب «اقتصادنا»ی شهید صدر و کتب دیگران را احیا و منتشر نمود.
رهبر معظم انقلاب به عنوان یک متخصص فقیه که سی و پنج سال مدیریت کرده اند و تحریمها، اقتصاد جنگ، اقتصاد سازندگی، اقتصاد اصلاحات و اقتصاد اصولگرایان را دیدهاند، نازله ایشان مبحث اقتصاد مقاومتی شده است.
رسا ـ در صدر اسلام نیز نمونههایی از مواجهه اهلبیت(ع) با چنین موضوعی وجود داشته است؟
یکی از بندهای 24گانه اقتصاد مقاومتی سیستم بانکی است که باید مبتنی بر اقتصاد اسلامی باشد. این نظریه مبتنی بر مبانی خاصی است که دائمی بوده و علت ایجاد آن، مقابله با دشمن است.
امروزه انقلاب ما دشمنان مختلفی همچون صهیونیست یا وهابیت دارد که اقتصاد را در چنگ خود گرفتهاند تا حکمرانی کنند و به انقلاب اسلامی ایران ضربه بزنند. مقاومت همواره در اسلام وجود داشته است؛ همان طور که پیامبر اکرم(ص) را در صدر اسلام تحریم کرده و به شعب ابیطالب فرستادند.
اقتصاد مارکسیزم که شکست خورد و اقتصاد لیبرالی که مرکز آن وال استریت است، در برابر این اقتصاد اسلامی قرار دارد. نظریه پردازان غربی از جمله «فوکویاما» و «تافلر» معتقدند که انقلاب اسلامی مانند سیل در حال پیشروی است. پس فرمایش حضرت آقا مبنی بر این که «دانش هسته ای بهانه است، عُمده خود انقلاب اسلامی است» بسیار استراتژیک و مدبّرانه بوده است.
اسلام در بحث مصرف توصیه هایی دارد که «إِنَّ الْمُبَذِّرینَ کانُوا إِخْوانَ الشَّیاطینِ»(اسراء آیه 27) پس شیاطین همیشه هستند و مقابله می کنند. «الشَّیطانُ یعِدُکمُ الْفَقْرَ وَ یأْمُرُکمْ بِالْفَحْشاءِ وَ اللَّهُ یعِدُکمْ مَغْفِرَةً مِنْهُ وَ فَضْلاً وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلیمٌ»(بقره 268) شیطان وعده فقر می دهد، بعد می گوید اگر از من اطاعت کنید، شرایطتان بهتر می شود. امروز شیطان آمریکا است. فرهنگ دینی ما دائما بر مقابله با دشمن تکیه دارد، این که خداوند متعال در قرآن می فرماید: «وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَ مِنْ رِباطِ الْخَیلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَ عَدُوَّکمْ وَ آخَرینَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ یعْلَمُهُمْ وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ شَی ءٍ فی سَبیلِ اللَّهِ یوَفَّ إِلَیکمْ وَ أَنْتُمْ لا تُظْلَمُون»(انفال 60) بحث از مقاومت می کند. اقتصاد مقاومتی یک نظریه پشتیبان نسبت به اقتصاد اسلامی است. باید نظریه پردازی شود و مبانی آن مشخص گردد.
رسا ـ آیا بدون اصلاح ساختار نظام بانکی میتوان در اقتصاد مقاومتی به نتیجه مطلوب رسید؟
مشکل سیستم بانکی ربا است و راه حلش قرض الحسنه است. جایی که بحث از اقتصاد بومی است، قرآن می فرماید: «هُوَ الَّذی جَعَلَ لَکمُ الْأَرْضَ ذَلُولاً فَامْشُوا فی مَناکبِها وَ کلُوا مِنْ رِزْقِهِ وَ إِلَیهِ النُّشُور؛ زمین برای شما رام است، روی شانه های آن سوار شوید و از معادن آن روزیتان را بیرون بیاورید و بخورید، وابسته به خودتان باشید».(ملک 15)
خداوند متعال در جایی دیگر پیرامون دریا می فرماید: «وَ هُوَ الَّذی سَخَّرَ الْبَحْرَ لِتَأْکلُوا مِنْهُ لَحْماً طَرِیا وَ تَسْتَخْرِجُوا مِنْهُ حِلْیةً تَلْبَسُونَها وَ تَرَی الْفُلْک مَواخِرَ فیهِ وَ لِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَ لَعَلَّکمْ تَشْکرُون»(نحل 14) مفهومش این است که ثروت ها زیاد است، سعی کنید به ثروت خودتان تکیه کنید.
رسا ـ ضرورت توجه به جایگاه زن و مرد در اقتصاد مقاومتی چقدر احساس میشود؟
امروزه جنس زن به دلیل جذابیت و ارزان تر و فرمانبردارتر بودن، بیشتر به کار گرفته می شود و این خیانت به کشور است. این موضوع موجب بالاتر رفتن سن ازدواج و آمار طلاق می شود. اگر زن تحصیل کرد و از نظر مالی نیز مستقل شد، دم از جدایی می زند؛ اما وقتی وابسته به مرد شد، دیگر به راحتی دنبال طلاق نمیرود. در صورتی هم که زن و مرد هر دو کار کنند، فرزندآوری کم می شود؛ چون هیچ یک زمان تربیت فرزند را ندارند. بهترین راه برای فعال شدن سرمایه های انسانی، این است که جابجایی درستی اتفاق بیفتد.
در بند نخست اقتصاد مقاومتی، فعال سازی سرمایه های انسانی آمده است؛ جوانی که بیکار و جویای کار است، می بیند کار او را خواهرش گرفته است. شخصی که همسرش نیز شاغل بوده، متوجه میشود که حقوق خانمش بیشتر است! حتی امروزه اقشار متدین نیز به جذب نیروهایی از جنس مؤنث تمایل دارند؛ چون فرمانبردارتر هستند. این کاملاً نقطه مقابل اقتصاد مقاومتی است.
در بند نخست این طرح که فعال سازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایه های انسانی آمده، منظور همین است که وقتی بنده بیکار شدم، افسرده و تحقیر می شوم. بنابراین دستور اسلام است که خانمها در رشته های مورد نیازشان تحصیل کنند. خداوند مردها را قوی تر آفریده است؛ اما وقتی خانم می گوید من هم کار می کنم، نتیجه اش این است که نسل پیر می شود؛ چون فرزند جدیدی به وجود نمی آید. باید به دستورات اسلام پناه برد. دختری که به زحمت کارشناسی می خواند، یعنی حتماً همسرش باید کارشناس ارشد باشد، مهریه اش نیز بالا می رود و اینها نابهنجاری است.
خانمی که تا سی سالگی درس می خواند و ازدواج نمیکند، بدان معناست است که این سرمایه انسانی فعال نیست. سرمایه انسانی زن وقتی فعال می شود که همسری، مادری و خانه داری او فعال شود.
/9457/402/ر
سجاد محمدی فارسانی
۱۳۹۳/۶/۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: سیاستهای اقتصاد مقاومتی به فرهنگ عمومی تبدیل شود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام سیاستهای اقتصاد مقاومتی به فرهنگ عمومی تبدیل شودرئیس کمیسیون چشمانداز و امور نخبگان اقتصاد مقاومتی در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از ادارهکل روابط عماقتصاد مقاومتی باید به دغدغه عمومی تبدیل شود
استانها غرب زنجان مداحی اقتصاد مقاومتی باید به دغدغه عمومی تبدیل شود زنجان - خبرگزاری مهر رئیس کمیسیون چشم انداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت اقتصاد مقاومتی به عنوان راهکار برون رفت از شرایط فعلی باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود به گزارش خبرنگار مهر محمد ابرایادگاری در گفتوگو با فارس: اجرای نقشه جامع علمی کشور راهکار تحقق اقتصاد مقاومتی است
یادگاری در گفتوگو با فارس اجرای نقشه جامع علمی کشور راهکار تحقق اقتصاد مقاومتی استعضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت اجرای نقشه جامع علمی کشور میتواند راهکار مناسبی برای پیشرفت در تحقق اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان باشد محمدحسین یادگاری عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدربا حضور عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام کارگاه علمی آموزشی اقتصاد مقاومتی گیلان افتتاح میشود
با حضور عضو مجمع تشخیص مصلحت نظامکارگاه علمی آموزشی اقتصاد مقاومتی گیلان افتتاح میشودکارگاه علمی آموزشی اقتصاد مقاومتی گیلان با حضور حسین مظفر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افتتاح میشود به گزارش خبرگزاری فارس از رشت مراسم افتتاحیه کارگاهعضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: اقتصادی مقاومتی نیازمند گفتمانسازی است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اقتصادی مقاومتی نیازمند گفتمانسازی استعضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیازمند گفتمانسازی و بسیج عمومی است به گزارش خبرگزاری فارس از رشت حسین مظفر پیش از ظهر امروز در کارگاه علمی آموزشی اقتصاد مقاومتی گیلان با اشاره به خودانشگاهها میتوانند نقش محوری در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی ایفا کنند
سهشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۷ سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت ترکیبی از شرکتهای خصوصی سازی و دولتی سازی مناسبترین روش برای پیشرفت بخش علم و پژوهش به شمار میرود به گزارش سرویس علمی ایسنا دکتر سید احمد معتمدی سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره پیشرفت بخش علم و پژوهش عنواندر کمیسیون علمی و فناری مطرح شد بررسی مسائل و مشکلات کلان بخش کشاورزی برای تحقق اقتصاد مقاومتی
در کمیسیون علمی و فناری مطرح شدبررسی مسائل و مشکلات کلان بخش کشاورزی برای تحقق اقتصاد مقاومتیمسائل و مشکلات کلان بخش کشاورزی برای تحقق اقتصاد مقاومتی در کمیسیون علمی و فناری شورایعالی انقلاب فرهنگی بررسی شد به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس جلسه کمیسیون علمی و فناوری در محل داولین هم اندیشی نقش حوزه های علمیه و بسیج در مدیریت جهادی و عرصه فرهنگ
۲۱۷۱۹۸ ۱۳۹۳ ۵ ۳۰ - ۹ ۱۰گزارش تصویری اولین هم اندیشی نقش حوزه های علمیه و بسیج در مدیریت جهادی و عرصه فرهنگ عکاس محمد جواد مشهدی اجرا توقف ذخيره تمام تصاوير ۱۳۹۳ ۵ ۳۰ - ۹ ۱۰نقش محوري دانشگاه ها در پيشبرد اهداف اقتصاد مقاومتي
۴ شهريور ۱۳۹۳ ۱۶ ۳۳ب ظ نقش محوري دانشگاه ها در پيشبرد اهداف اقتصاد مقاومتي توانمندي دانشگاه هاي کشور ما در عرصه پيشبرد اهداف اقتصاد دانش بنيان در سطح بهترين دانشگاه هاي دنياست ولي ما از اين پتانسيل و توانايي موجود در دانشگاه ها کمتر استفاده مي کنيم به گزارش خبرگزاري موج سرپرسنماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری: نقش امام صادق (ع) در تأسیس حوزههای علمیه بسیار مهم بود
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری نقش امام صادق ع در تأسیس حوزههای علمیه بسیار مهم بودنماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری گفت نقش امام صادق ع در تأسیس حوزههای علمیه بسیار مهم بود حجتالاسلام عسگر دیرباز امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومی«اقتصاد مقاومتی» موضوع اصلی چهارمین شماره گفتمان الگو
فرهنگ و ادب رسانه اقتصاد مقاومتی موضوع اصلی چهارمین شماره گفتمان الگو چهارمین شماره از دوماهنامه گفتمان الگو با سوژه اصلی و پرونده اقتصاد مقاومتی منتشر شده و به روی پیشخوان مطبوعات آمد به گزارش خبرگزاری مهر اقتصاد مقاومتی سوژه اصلی این شماره از گفتمان الگو است که در گفتگنقش حوزههای علمیه و بسیج در مدیریت جهادی بي بديل است
استانها شرق خراسان رضوی رئیس سازمان بسیج طلاب نقش حوزههای علمیه و بسیج در مدیریت جهادی بي بديل است مشهد – خبرگزاري مهر رئیس سازمان بسیج طلاب و روحانیون کشور گفت نقش حوزههای علمیه و بسیج در مدیریت جهادی بي بديل است به گزارش خبرنگار مهر حجتالاسلام علی رضایی ظهر چهعضو هیئت علمی مرکز پژوهشهای مجلس: اقتصاد مقاومتی باید دانشبنیان و بر مبنای فکر، ایده و دانش باشد
عضو هیئت علمی مرکز پژوهشهای مجلس اقتصاد مقاومتی باید دانشبنیان و بر مبنای فکر ایده و دانش باشدعضو هیئت علمی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت اقتصاد مقاومتی باید بر پایه دانش فکر و ایده باشد تا بتوان از آن در راستای رشد و تعالی کشور استفاده کرد به گزارش خبرگزاری فارس ازرئیس دانشگاه علمی کاربردی استان همدان: اهداف شبکههای ماهوارهای در تضاد با اقتصاد مقاومتی است
رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان همدان اهداف شبکههای ماهوارهای در تضاد با اقتصاد مقاومتی استرئیس دانشگاه علمی کاربردی استان همدان گفت اهداف شبکههای ماهوارهای در تضاد با اقتصاد مقاومتی بوده و ترویج خیانت زن به شوهر و شوهر به زن را دنبال میکند به گزارش خبرگزاری فارس از همدانبدون اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی نمیتوان به توسعه رسید
بدون اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی نمیتوان به توسعه رسید رئیس هیئت رئیسه سلسله برنامههای اقتصاد مقاومتی گفت در کشور جمهوری اسلامی ایران شرایط به گونهای است که بدون اشاره و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و اصل ۴۴ نمیتوان انتظار توسعه مشخصی را داشت به این مطلب امتیاز دهید بهرئیس کمیسیون چشمانداز مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد ضرورت تدوین سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در جامعه
رئیس کمیسیون چشمانداز مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کردضرورت تدوین سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در جامعهرئیس کمیسیون چشمانداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی باید به درستی در جامعه تدوین شود به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان محمدابراهیم مداحی«گفتمان الگو» با ویژهنامه اقتصاد مقاومتی منتشر شد
گفتمان الگو با ویژهنامه اقتصاد مقاومتی منتشر شدچهارمین شماره دو ماهنامه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفتمان الگو با ویژهنامه اقتصاد مقاومتی و بازخوانی اولین کنگره اقتصاد اسلامی در شهریور ۱۳۶۷ منتشر شد به گزارش خبرگزاری فارس اقتصاد مقاومتی سوژه اصلی این شماره از گفتمان الگو ا-
گوناگون
پربازدیدترینها