واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رییس جمهور در دیدار با سفیر آكرودیته لیتوانی:
خشونت و افراطیگری، خطری برای جهان است / صلح نیازمند یك اراده و فرآیند جمعی است
رییس جمهور در دیدار با سفیر آكرودیته لیتوانی، همكاری در حوزه رفع معضلات منطقه و جهان را از زمینههای مناسب همكاری سیاسی بین دو كشور دانست و با اشاره به گسترش نا امنیها در منطقه، گفت: خشونت و افراطیگری، خطری برای كل جهان است.
به گزارش گروه دولت باشگاه خبرنگاران؛ حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز سه شنبه در دیدار با سفیر آكرودیته لیتوانی، همكاری در حوزه رفع معضلات منطقه و جهان را از زمینههای مناسب همكاری سیاسی بین دو كشور دانست و با اشاره به گسترش نا امنیها در منطقه، گفت: خشونت و افراطیگری، خطری برای كل جهان است.
رئیس جمهور در این دیدار گفت: برخورد نظامی، مردم بیگناه را قربانی و زخمهای عمیق تاریخی در روابط ملتها ایجاد میكند بنابراین صلح نیازمند یك اراده و فرآیند جمعی است.
روحانی، روابط ایران و لیتوانی را روابطی بلند مدت و توأم با دوستی و نزدیكی دانست و با اشاره به عهدنامه «مودت» بین دو كشور در سال ۱۹۳۰ میلادی، گفت: دو ملت ایران و لیتوانی از دیرباز به یكدیگر نزدیك بودهاند.
رییس جمهوری با ابراز علاقمندی به توسعه بیشتر روابط دو كشور در زمینه های متعدد، دوران مأموریت سفیر جدید لیتوانی در جمهوری اسلامی ایران را فرصت مناسبی برای توسعه روابط دو كشور دانست و با یادآوری توجه پژوهشگران لیتوانی به زبان فارسی، آمادگی ایران برای توسعه زبان فارسی در لیتوانی را اعلام كرد.
روحانی با ابراز خرسندی از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و آغاز به كار با نشاط دولت لیتوانی، گفت: حضور تجار لیتوانی در ایران، راه بسیار مناسبی برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری دو كشور است و توسعه توریسم نیز میتواند اتصال دو ملت ایران و لیتوانی را تقویت كند.
رییس جمهوری، همكاری در حوزه رفع معضلات منطقه و جهان را زمینههای مناسب همكاری سیاسی بین دو كشور دانست و افزود: متأسفانه شاهد گسترش نا امنیها در منطقه هستیم؛ از اوكراین تا مسائل خاورمیانه و تروریسم در عراق و سوریه موجب نگرانی مشترك است.
روحانی، خشونت و افراطیگری را خطری برای كل جهان دانست و تأكید كرد: كشورها باید همكاری نزدیكتری داشته باشند و اگر اختلافنظری وجود دارد راه حلی جز مذاكره وجود ندارد.
برخورد نظامی، مردم بیگناه را قربانی میكند و زخمهای عمیق تاریخی در روابط ملتها ایجاد میكند بنابراین صلح نیازمند یك اراده و فرآیند جمعی است.
رییس جمهوری خاطرنشان كرد: نحوه موضعگیری كشورها در سطح جهان به عمل آنهاست و باید به گونهای باشد كه صدای واحد به گوش هم برسانند؛ در عین حال، راه حلها و مداخله نظامی و تروریسم مایه نفرت جهانیان است و ایران در اینگونه موارد كاملا آماده است با كشور دوست لیتوانی، هماهنگی و همفكری و رایزنی داشته باشد.
طبق این گزارش، کستیتوس کوجماناس، سفیر جدید اکرودیته لیتوانی نیز در این دیدار، پس از تقدیم استوارنامهاش به رییس جمهوری، ایران را پتانسیل عظیمی در حوزه فرهنگ، توریسم و آموزش دانست و گفت: قرار است عدهای از تجار و فعالان بخش خصوصی لیتوانی بویژه در حوزههای مخابرات، كشاورزی و ماشینآلات به ایران سفر كنند.
سفیر جدید اکرودیته لیتوانی، با بیان اینكه «امنیت، منفعت مشترك همه كشورهای منطقه است»، تأكید كرد: دو كشور ایران و لیتوانی برای ثبات منطقه و مدیریت منازعات منطقهای، باید راه حل مشترك داشته باشند چراكه منازعهها منطقه را ناآرام میكند و دو كشور با نفوذی كه دارند باید به رفع منازعات كمك كنند.
وی بر توسعه روابط دو كشور بخصوص گسترش روابط فرهنگی را مورد تأكید قرار داد و یادآور شد: توسعه روابط فرهنگی در توسعه سایر بخشها نیز تأثیر دارد.
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]