محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830295609
همدستي عربستان و انگليس در سركوب جنبش مدني يمن
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: همدستي عربستان و انگليس در سركوب جنبش مدني يمن
چگونه عربستان با لابي با اعضاي دائم شوراي امنيت از جمله انگليس از حق راي انها در جهت پيشبرد مواضع خود در کشوري مثل يمن استفاده مي کند؟
نویسنده : احمد کاظم زاده
جوانآنلاين: از حدود دو هفته پيش دور جديد جنبش اعتراضي در يمن با رهبري و محوريت حوثي ها اغاز شده است و کماکان در اغلب مناطق اين کشور از جمله صنعا پايتخت اين کشور ادامه دارد و وارد سومين هفته خود مي شود.
بخشي از دلايل اين جنبش جنبه ملي و سراسري دارد و از اعتراض به اقدام دولت عبدربه در افزايش بي سابقه بهاي سوخت براي تامين کسري بودجه ناشي مي شود. در اين بخش حوثي ها به نمايندگي از ساير مردم يمن و همچنين احزاب و گروههاي سياسي فعال در اين کشور عمل مي کنند و ضمن اينکه همانند ساير مردم يمن به افزايش بهاي سوخت معترض هستند بلکه با درايت مي کوشند از فضاي اعتراضي حاکم بر کشور در جهت اعمال فشار بر دولت جهت تامين مطالبات سياسي و اجتماعي خاص خود نيز استفاده کنند که عمدتا حول محور پايان برخوردهاي تبعيض اميز با آنها در عرصه هاي مختلف اقتصادي ، اجتماعي و سياسي مي چرخد.
اما بخش ديگري از دلايل جنبش اعتراضي جاري از: تحقق نيافتن وعده هاي داده شده به انقلابيون، اعمال سياست هاي تبعيض آميز عليه حوثي ها، انباشت بحران هاي اقتصادي، اجتماعي و سياسي و در هم تنيدگي آنها، توسعه نيافتگي ساختاري و در نهايت از مداخلات خارجي بخصوص سعودي و امريکايي ناشي مي شود.
مجموعه اين عوامل موجب شده است که معترضان و در راس آنها حوثي ها خواستار تحقق خواسته هاي خود از جمله کاهش بهاي سوخت و تشکيل دولت فراگير با حضور همه احزاب و گروههاي سياسي اين کشور شوند.
اما از هر زاويه که به جنبش اعتراضي يمن نگاه شود ورود شوراي امنيت را به اين معادله توجيه نمي کند. چه آنکه مهمترين وظيفه و مسئوليت شوراي امنيت سازمان ملل حفظ صلح و امنيت بين المللي است و از زماني که دور جديد جنبش اعتراضي در يمن اغاز شده هيچ اتفاقي روي نداده که صلح و امنيت بين المللي را به خطر بيندازد. جدا از اينکه مطالبات معترضان چه در زمينه لزوم کاهش بهاي سوخت (با توجه به فقير بودن اکثر مردم يمن) و چه در زمينه درخواست پايان دادن به تبعيض هاي اجتماعي، اقتصادي و سياسي عليه حوثي ها کاملا توجيه پذير است بلکه معترضان همواره کوشيده اند پايبندي خود را به استفاده از شيوه هاي مدني و مسالمت آميز همچون: برپايي تحصن،مذاکره و چانه زني سياسي حفظ کنند و از هرگونه خشونت و برخورد مسلحانه دوري کنند.
با اينحال بررسي رويکرد کشورهاي غربي مانند امريکا و انگليس و بخصوص عربستان نشان مي دهد که آنها در تلاشند ماهيت جنبش اعتراضي را تحريف کنند و با سرپوش گذاشتن بر ماهيت مدني و مسالمت جويانه اين جنبش از آن تصويري مسلحانه و خشونت طلب به تصوير بکشند تا احتمالا زمينه را براي سرکوب هاي بعدي و اجراي سياست مشت آهنين فراهم کنند.
البته زمينه چيني در اين زمينه از چند روز پيش اغاز شده و در واقع زماني که در ابتداي شکل گيري جنبش اعتراضي اعلام شد که دولت انتقالي صنعا خواستار ميانجيگري ايران براي ارام کردن حوثي ها شده است مشخص بود که تلاش هايي در کار است تا اولا جنبش اعتراضي جديد به رهبري حوثي ها جنبشي وابسته و عامل ايران معرفي شود تا با تحريک افکار عمومي عربي زمينه براي يارگيري داخلي، منطقه اي و حتي بين المللي عليه آن فراهم شود.
در اين راستا دولت عبدربه وقتي مي خواست هياتي براي گفتگو با حوثي ها در صعده اعزام کند ترکيب هيات را به گونه ايي چيد که اين تصور را ايجاد کند که حوثي ها نه در برابر دولت بلکه در برابر کل ملت يمن از طوايف، احزاب و گروههاي سياسي مختلف قرار دارند.
اما در عرصه خارجي بيشترين نتيجه تلاش هاي عربستان و دولت دست نشانده عبدربه، منصور هادي در شوراي امنيت سازمان ملل تجلي يافته است. چنانکه اين شورا روز جمعه در بيانيه اي از حوثي هاي يمن خواست تا به تعبير اين بيانيه به قيام مسلحانه خود عليه دولت اين کشور پايان دهند.
پس از پايان نشست شوراي امنيت مارک ليال گرانت، نماينده انگليس در سازمان ملل در پاسخ به سوال خبرنگار رويترز (ظاهرا از قبل حساب شده بود )که پرسيد گر چه در بيانيه شما نامي از کشوري برده نشده ولي دولت يمن بر اين باور است که ايران در امور آن کشور دخالت مي کند و ايران نيز اين موضوع را تکذيب کرده است، نظر شما چيست؟ گفت: "در زمان حاضر هيئت کارشناسان سازمان ملل سرگرم بررسي اقدامات کساني است که روند انتقال سياسي در يمن را مختل کرده اند و گزارش آنان به زودي ارائه خواهد شد. فکر مي کنم شوراي امنيت هم بخواهد به اسامي کشورهايي که در امور يمن دخالت مي کنند توجه کند چون ما به وضوح اعلام کرده ايم مخالف حمايت کشورها از گروه هاي گوناگون در يمن هستيم". به نظر مي رسد انگليس به عنوان رئيس دوره اي شوراي امنيت در تقسيم کاري که با رويترز کرده خواسته به ايران هشدار دهد.
در همين حال جن ساکي سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا در نشست خبري تاکيد کرد:" آمريکا به شوراي امنيت سازمان ملل متحد و جامعه ي جهاني ملحق مي شود و قويا اقدامات حوثي ها را محکوم مي کند که رهبري آن برعهدهي عبدالمالک الحوثي و کساني است که از وي حمايت مي کنند. اقدامات اين افراد هدف تضعيف روند گذار سياسي مورد نظر شوراي همکاري خليج(فارس) و نيز هدف تضعيف ثبات يمن را دنبال مي کند. ما به طور خاص اقدامات تحريک آميز، تهاجمي و بي ثبات کنندهي الحوثي، تحريک کنندگي آن عليه دولت يمن، ايجاد اردوگاههاي مسلح در داخل و اطراف صنعا و ادامه ي اقدام غيرقانوني آنها در کنترل عمران را محکوم مي کنيم."
هر چند عربستان (به عنوان دولتي که همواره به يمن به ديده حياط خلوت خود نگريسته و نقش پيشتاز در مهار انقلاب يمن ايفاء کرده است) تاکنون براي مهار دور جديد جنبش اعتراضي عمدتا به شيوه هاي ديپلماتيک و يارگيري بين المللي متوسل شده است اما بيم آن وجود دارد که همراهي شوراي امنيت و برخي از کشورهاي غربي از جمله امريکا و انگليس با اين کشور دولت رياض را به تحريک و تشويق دولت صنعا براي اجراي سياست مشت آهنين عليه جنبش اعتراضي وادارد که اتخاذ اين سياست با توجه به مسلح بودن اغلب مردم اين کشور از جمله معترضان مي تواند به ايجاد "حمام خون "در يمن منجر شود.
تاکنون رياض با توجه به وجود اختلاف و شکاف هاي داخلي در شوراي همکاري خليج فارس بخصوص ميان قطر و عربستان نتوانسته بود از ظرفيت هاي اين شورا در دور جديد يارگيري هاي منطقه اي خود درباره تحولات يمن بهره بگيرد اما اکنون با حل اختلافات داخلي زمينه براي چنين امکاني فراهم شده است و چه بسا امکان دارد دولت عربستان از اين ظرفيت بيشتر در جهت تقويب رويکرد مسلحانه عليه معترضان استفاده کند تا اينکه دولت و مخالفان صنعا را به پيشبرد روند گفتگو مصالحه تشويق کند و علائم اين رويکرد را مي توان در خط رسانه اي و تبليغاتي رياض رديابي کرد.
چنانکه روزنامه عکاظ چاپ رياض در مقاله اي -که بلافاصله پس از صدور بيانيه شوراي امنيت عليه معترضان حوثي منتشر شد- به صراحت دولت يمن را به سرکوب معترضان دعوت کرد و در بخشي از آن نوشت:" به تجربه در يمن ثابت شده است که گفتگوي مدني با شبه نظاميان الحوثي، نتيجه اي در جهت منافع يمن نخواهد داشت. دولت يمن، بايد به کمک ارتش و نيروهاي امنيتي، سرنوشت گروه الحوثي را مشخص کند. دولت يمن بايد سران الحوثي و تحريک کنندگان به خشونت را نابود کند حتي اگر مجبور شود حمايت منطقه اي يا بين المللي را براي سرکوب الحوثي، به دست آورد. دولت يمن بايد، مرزهاي اين کشور را کنترل کند و مانع از ورود کمک هاي تسليحاتي و مالي ايران به يمن شود و همه حساب هاي بانکي الحوثي را که از طريق آنها به کمک خارجي دست پيدا ميکند، مسدود کند.
بعد از اين اقدامات، دولت يمن بايد الحوثي را با جامعه مدني ادغام کند و به آنها اجازه دهد در چارچوبي صلح آميز، مشارکت مدني داشته باشند اما بايد شديدا تحت نظر باشند تا در صورت وقوع شورش، امکان دخالت سريع براي دولت فراهم باشد. "تجويز يک چنين نسخه هايي نشان مي دهد که عربستان قصد دارد از بيانيه شوراي امنيت در جهت اجراي سياست مشت آهنين عليه معترضان در صنعا استفاده کند. همچنين اتخاذ چنين رويکردي نشان مي دهد چگونه عربستان با لابي با اعضاي دائم شوراي امنيت از جمله انگليس از حق راي انها در جهت پيشبرد مواضع خود در کشوري مثل يمن استفاده مي کند و چگونه دولت هاي غربي به اقتضاي منافع خود تحولات يمن را وارونه نشان مي دهند و جنبش اعتراضي حوثي ها که کاملا مسالمت آميز و مدني است به عنوان جنبش مسلحانه و ياغي به تصوير مي کشند.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
سعدالله زارعی در گفتوگو با فارس عنوان کرد: استراتژی جدید انقلابیون یمنی حل مسائل براساس گفتمان/ مداخله در بحر
سعدالله زارعی در گفتوگو با فارس عنوان کرد استراتژی جدید انقلابیون یمنی حل مسائل براساس گفتمان مداخله در بحرین توسط عربستان در یمن تکرار نمیشود ریاض به آرامی میزبان موج دوم بیداری اسلامی میشودسعدالله زارعی با بیان اینکه حرکت فعلی مردم یمن بر مبنای تغییر دولت شکل گرفته نه نظامعربستان، یمن را به حمله نظامی تهدید کرد
عربستان یمن را به حمله نظامی تهدید کرد بین الملل > خاورمیانه - تسنیم نوشت عربستان سعودی تهدید کرد برای متوقف کردن آنچه که تلاش حوثیها برای تصرف صنعا خواند در این کشور به زور متوسل خواهد شد یک منبع دیپلماتیک به پایگاه خبری یمنی «حیات عدن» گفت که عجنبش انصارالله: کمیته عالی امنیتی یمن طرفدار ظالمان است |اخبار ایران و جهان|TABNAK
جنبش انصارالله کمیته عالی امنیتی یمن طرفدار ظالمان است کد خبر ۴۲۷۸۹۹ تاریخ انتشار ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۷ - 22 August 2014 یک مسئول جنبش انصار الله یمن کمیته عالی امنیتی به ریاست رئیس جمهور را طرفدار و دنباله روی ظالمان در این کشور توصیف کرد به گزارش تسنیم ابو علی الحاکم مسئولمرحله سوم جنبش مردمی یمن فرا رسیده است
رهبر جنبش انصارالله یمن مرحله سوم جنبش مردمی یمن فرا رسیده است خبرگزاری رسا ـ رهبر جنبش انصار الله یمن با تاکید بر ادامه انقلاب بیان داشت که مرحله سوم جنبش مردمی یمن فرا رسیده است به گزارش خبرگزاری رسا سید عبد الملک الحوثی رهبر جنبش انصار الله یمن امروز در سخنانی که از طحمایت اصحاب رسانه و خبرنگاران امدادگر از جنبش جهانی حمایت از امدادگران داوطلب/ درخواست برای تضمین ایمنی امدادگ
حمایت اصحاب رسانه و خبرنگاران امدادگر از جنبش جهانی حمایت از امدادگران داوطلب درخواست برای تضمین ایمنی امدادگران در سوانح اصحاب رسانه و خبرنگاران امدادگر جمعیت هلال احمر ایران به جنبش جهانی حمایت از امدادگران داوطلب پیوستند به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران خبرنگارانتلگراف انگلیس نوشت: ایران و عربستان کاهش قیمت جهانی نفت را موقتی میدانند
تلگراف انگلیس نوشت ایران و عربستان کاهش قیمت جهانی نفت را موقتی میدانند اقتصاد > انرژی - ایسنا نوشت تولیدکنندگان بزرگ نفت در خاورمیانه معتقدند کاهش قیمتهای نفت کوتاهمدت خواهد بود روزنامه تلگراف چاپ انگلیس گزارش داد ایران و عربستان به عنوان بزرگ&گفتوگوی منصور هادی و پادشاه عربستان در خصوص اوضاع یمن و تحولات منطقهای
دوشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۳ رئیسجمهور یمن در گفتوگوی تلفنی با پادشاه عربستان در خصوص آخرین تحولات یمن به ویژه ادامه اعتراضات حوثیها علیه دولت و تحولات منطقهای و بینالمللی بحث و گفتوگو کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری یمن سبا عبدربه منصفرستاده ویژه رئیسجمهور یمن با هواپیمای نظامی وارد صعده شد/ احتمال آغاز سرکوب اعتراضات مردمی
بین الملل آفریقا و خاورمیانه در پی افزایش شدت درگیریها فرستاده ویژه رئیسجمهور یمن با هواپیمای نظامی وارد صعده شد احتمال آغاز سرکوب اعتراضات مردمی منابع امنیتی در یمن اعزام فرستاده ویژه رئیس جمهور یمن که حامل پیام وی بوده است خبر می دهند به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازالمیادر پاسخ به بیانیه شورای امنیت سازمان ملل جنبش انصار الله یمن: به مبارزه ادامه میدهیم/شورای امنیت از دولتی نام
در پاسخ به بیانیه شورای امنیت سازمان مللجنبش انصار الله یمن به مبارزه ادامه میدهیم شورای امنیت از دولتی نامشروع حمایت میکندجنبش انصار الله یمن در پاسخ به بیانیه شورای امنیت تاکید کرد که به اعتراضات مسالمت آمیز برای مبارزه با فساد ادامه خواهد داد به گزارش خبرگزاری فارس به نقلتماس تلفنی پادشاه عربستان با رئیس جمهوری یمن
بین الملل آفریقا و خاورمیانه در بحبوحه اعتراضات ضد دولتی انجام شد تماس تلفنی پادشاه عربستان با رئیس جمهوری یمن منابع عربی از برقراری تماس تلفنی میان پادشاه عربستان و رئیس جمهوری یمن خبر دادند به گزارش خبرگزاری مهر به دنبال ادامه اعتراضات ضد دولتی در یمن خبرگزاری رسمی عربستانتوافق قریب الوقوع میان دولت یمن و جنبش انصار الله
توافق قریب الوقوع میان دولت یمن و جنبش انصار الله بین الملل > خاورمیانه - واحد مرکزی خبر نوشت گزارش ها از توافق قریب الوقوع میان مقامات یمنی با جنبش انصار الله که منجر به تشکیل حکومت جدید می شود حکایت دارد به گزارش شبکه تلویزیونی المنار عبدربه منصور هادی رئیس جمهورمهمترین خواسته حوثیهای یمن عدم سلطهپذیری از عربستان است
کنعانیمقدم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مهمترین خواسته حوثیهای یمن عدم سلطهپذیری از عربستان است یک کارشناس سیاست خارجی گفت حملات پراکنده زمینی و هوایی عربستان سعودی به حوثیهای یمن که منجر به شهادت و مجروحیت افراد زیادی گشت سبب شد حوثیها از خواستگاه فرهنگی خود برخواسته وآغاز دور جدید اعتراضات مردمی در یمن/الحوثی:قطعنامه شورای امنیت موضع آمریکا و انگلیس است
بین الملل آفریقا و خاورمیانه آغاز دور جدید اعتراضات مردمی در یمن الحوثی قطعنامه شورای امنیت موضع آمریکا و انگلیس است رهبر انصارالله یمن ضمن دعوت از مردم برای آغاز دور جدید اعتراضات و تجمع در صنعا به شدت از دروغ پردازیهای رسانه های رسمی در خصوص اعتراضات ضد دولتی یمن انتقاد کرددر پی دعوت جنبش الحوثی دلیل تجمع اعتراضی مردم در پایتخت یمن چیست؟
در پی دعوت جنبش الحوثیدلیل تجمع اعتراضی مردم در پایتخت یمن چیست در پی رنجی که مردم یمن از استبداد داخلی و ناکارآمدی دولت در امور کشور و همچنین سرسپردگی به طرفهای خارجی میکشد سرانجام جنبش الحوثی از تمامی مردم خواسته است به طور مسالمتآمیز در صنعا پایتخت یمن تجمع کرده و خواستارراه اندازی جنبش نافرمانی مدنی در پاکستان
راه اندازی جنبش نافرمانی مدنی در پاکستان دولت پاکستان اعلام کرد تصمیم دارد با دو تن از رهبران اوپوزیسیون این کشور که خواهان برکناری نخستوزیر هستند مذاکره کند کد خبر ۴۲۶۶۹۷ تاریخ انتشار ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۱ - 18 August 2014 دولت پاکستان اعلام کرد تصمیم دارد با دو تن از رهبفرانسه و انگلیس خواستار خروج اتباع خود از یمن شدند |اخبار ایران و جهان|TABNAK
فرانسه و انگلیس خواستار خروج اتباع خود از یمن شدند کد خبر ۴۲۷۶۳۰ تاریخ انتشار ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۶ ۳۸ - 21 August 2014 پایگاه خبری اخبار الساعه یمن از درخواست فرانسه و انگلیس از اتباع و کارمندان خود برای ترک یمن در سایه اعتراضات مسالمت آمیز گسترده مردم برای درخواست جهت ایجاسخنرانی رئیس «جنبش انصار الله» یمن آغاز شد
سخنرانی رئیس جنبش انصار الله یمن آغاز شدسخنرانی رئیس جنبش انصار الله یمن درباره تحولات جاری این کشور از لحظاتی پیش آغاز شد به گزارش خبرگزاری فارس سید عبدالملک الحوثی رئیس جنبش انصار الله طی سخنانی تلویزیونی درباره تحولات جاری یمن با بیان اینکه ملت بزرگ یمن ثابت کرد که ظل-
گوناگون
پربازدیدترینها