تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگین ترین چیزی که روز قیامت در ترازوی اعمال قرار داده می شود صلوات بر محمد و اهل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829874151




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جبران محدودیت منابع مالی لازمه خروج از رکود


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جبران محدودیت منابع مالی لازمه خروج از رکود
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: برای خروج از رکود لازم است مشکل محدودیت منابع مالی جبران شود و تا زمانی که از رکورد خارج نشویم، اولویت ما تأمین سرمایه در گردش بنگاه ها است.
آفتاب: به گزارش خبرنگار ایرنا ، علی طیب نیا دوشنبه شب در نشست مشترک با مسئولان بانک سپه، افزود: تقویت توان تولید در برنامه ای که دولت برای اصلاح ساختاری و افزایش نرخ رشد اقتصادی پایدار دارد از اهمیت ویژه ای برخودار است و در سیاست های اقتصاد مقاومتی نیز این مسئله مورد تأکید قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: طی 35 سال گذشته نرخ رشد اقتصادی بسیار نازل و در حد 3.1 درصد بوده، ضمن آنکه دستیابی به نرخ رشد اقتصادی بالا کمتر از هدف گذاری برنامه پنجم بوده و این در حالی است که کشورهای منطقه در این مدت نرخ رشد بالاتری داشته اند. اکنون حتی با نرخ 8 درصدی هم نمی توان به جایگاه برتر منطقه رسید و تنها با نرخ 11 درصدی می توان به این جایگاه دست یافت.

وزیر اقتصاد ادامه داد: با وجودی که وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی در هشت سال گذشته افزایش یافت اما اکنون یکی از بزرگترین محدودیت هایی که با آن مواجه ایم و زمینه ساز رکود شدید در کشور شده کمبود منابع مالی است.

وی تصریح کرد: برای خروج از رکود و برگرداندن تولید به میزان قبل، لازم است مشکل محدودیت منابع مالی جبران شود، هرچند نقش نظام بانکی در این زمینه عمدتاً تأمین سرمایه در گردش و تأمین مالی بنگاه های کوچک و متوسط است.

طیب نیا با بیان اینکه معنای رکود این است که از ظرفیت موجود به نحو کامل استفاده نمی شود، اظهار داشت: در این شرایط سرمایه گذاری جدید دغدغه اولیه ما نیست و تا وقتی که از رکود خارج نشویم تنها اولویت ما تأمین سرمایه در گردش است.

وی افزود: نظام بانکی باید تلاش کند با تأمین سرمایه در گردش بنگاه ها زمینه فعالیت آنها را فراهم کند و نقش بازار سرمایه نیز تأمین مالی بلندمدت بنگاه های بزرگ است.

طیب نیا گفت: البته نظام بانکی برای انجام این مأموریت با مشکلات جدی روبه رو است چون توان اعطای تسهیلات محدود است و نسبت تسهیلات به سپرده ها حدود 100 درصد است یعنی بانک ها مجموع منابع خود را صرف اعطای وام کرده اند اما این جوابگوی نیاز بنگاه ها نیست.

وزیر اقتصاد افزود: در لایحه ای که تقدیم مجلس شورای اسلامی شده، مجاری متعدد منابع در اختیار نظام بانکی پیش بینی شده تا بتوانیم جایگاه بانک های دولتی را در این زمینه ارتقا دهیم.

وی در مورد مشارکت بانک ها در بنگاهداری نیز گفت: طبیعی است که هر بانکی به عنوان یک بنگاه برای انجام فعالیت های روزمره شرکت هایی داشته باشد اما منظور از بنگاهداری این است که بانک مازاد بر نیاز پذیرفته شده شرکت ها را تحت تملک قرار دهد.

طیب نیا افزود: سیاست های دولت این است که بانک ها در فعالیت اصلی خود سودآور باشند و دولت انتظار دارد بانک ها بنگاه های خود را واگذار کنند چون قرار نیست به صورت مستقیم اقدام به سرمایه گذاری کنند.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه بخشی از بنگاهداری بانک ها به عوامل غیرارادی برمی گردد، گفت: حجم مطالبات معوق بانکی اکنون بالغ بر 80 هزار میلیارد تومان و این در حالی است که بخشی از وام گیرندگان بدحساب هستند ضمن آنکه بخش قابل توجهی از بدهی دولت به بانک ها از طریق واگذاری بنگاه ها صورت گرفته است.

وی گفت: پیش بینی شده بانک ها طی 3 سال از بنگاهداری خارج شوند و این کار باید با ایجاد کارایی و بهره وری بالاتر همراه باشد.



** میزان بدهی دولت مشخص نیست

طیب نیا یکی از مشکلات نظام بانکی را مطالبات معوق از دولت دانست و گفت: باید رقم این مطالبات به طور قطعی و دقیق مشخص شود و جای تأسف است که هیچ نهادی تاکنون وجود نداشته که میزان بدهی دولت را رصد کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: مجموع بدهی دولت مشخص نیست و از 120 هزار میلیارد تومان تا 250 هزار میلیارد تومان برآورد می شود و همکاران ما در حال محاسبه رقم واقعی آن هستند.

وی افزود: میزان بدهی دولت هنوز در مقایسه با سایر کشورها بالا نیست و مشکل این بوده که دولت، بدهکار بدحسابی بوده است.



** ایجاد دفتری برای محاسبه بدهی دولت

طیب نیا اظهار داشت: دفتری برای اولین بار در وزارت اقتصاد برای محاسبه بدهی ها و ارائه پیشنهاد نحوه پرداخت بدهی های دولت تأسیس شده و اولین اولویت پرداخت بدهی به پیمانکاران و فروشندگان تجهیزات به دولت است که رقم آن حدود 10 هزار میلیارد تومان است و اولویت بعدی پرداخت بدهی دولت به بانک ها است.

وی خاطرنشان کرد: انتظار دولت و مطالبه ملت از بانک ها این است که مأموریت خود را به نحو مناسب انجام دهند و ما از همه امکانات استفاده می کنیم تا توان تسهیلات دهی را افزایش دهیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی خطاب به مدیران بانکی پیشنهاد کرد: تسهیلات به پروژه هایی اعطا شود که از توجیه فنی و اقتصادی لازم برخوردار باشند.



تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن