واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > لرستان در پاسخ به مهر عنوان شد؛
نسل جدید بازارچه های صنایع دستی در راه است/ وجود تنها دو موزه صنایع دستی در کشور
خرم آباد - خبرگزاری مهر: معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشورگفت: به دنبال این هستیم نسل جدیدی از بازارچه های صنایع دستی را ایجاد کنیم که در این راستا کار ساخت این بازارچه ها در هفت استان شروع شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، بهمن نامور مطلق شامگاه یکشنبه در حاشیه افتتاح موزه صنایع دستی و هنرهای سنتی لرستان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه فرهنگ و هنر نیازمند این فضا است تا افراد دور هم جمع شوند و راجع به مسائل فرهنگی و هنری گفتگو کنند، اظهار داشت: این امر باعث هم افزایی هنری و فرهنگی در میان جوانان می شود. وی با بیان اینکه از سوی دیگر ایجاد این فضاها باعث می شود وقتی جوانان این آثار شایسته را ببینند به دنبال خلق اینگونه آثار بروند، تصریح کرد: حوزه صنایع دستی یک حوزه بسیار مناسب برای اشتغال زایی است. صنایع دستی لرستان وضعیت خیلی خوبی ندارد معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به اینکه صنایع دستی لرستان وضعیت خیلی خوبی ندارد، گفت: شاید از نظر افراد فعال در این حوزه وضعیت بد نباشد اما از نظر برند سازی و از نظر آثار ملی و آثار جهانی امتیازاتی را کسب کرده اما در حد و انتظار نبوده است.
نامور مطلق افزود: لرستان سرچشمه تمدن فلات ایرانی بوده و از دوران غار نشینی تا دوران های باستانی و تاریخی همواره یکی از قطبهای هنر و صنعت بوده است. وی با بیان اینکه نیاز است که در حوزه صنایع دستی استان فعالیت های بسیار شود، تصریح کرد: همچنین باید اعتبارات بیشتری هزینه شود تا اینکه دوباره صنایع دستی لرستان به جایگاه شایسته خود برگردد. نامور مطلق عنوان کرد: اگر دولتمردان باور کنند که صنایع دستی می تواند اشتغال زایی و ارز آوری کند و در این رابطه سرمایه گذاری کنند مطمئن هستیم بسیاری از مشکلات منطقه و کشور در رابطه با بیکاری حل می شود. این مسئول اظهار داشت: صنایع دستی می تواند به عنوان صنایع جایگزین برای کشاورزی باشد و از مشکلات مهاجرت، حاشیه نشینی و خالی شدن روستاها جلوگیری کند. راه اندازی بازارچه های صنایع دستی در استانها وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت بازارچه های صنایع دستی در کشور گفت: برای همه استان ها حداقل یک بازارچه صنایع دستی را در نظر گرفته ایم و آمادگی حمایت از ساخت بازارچه های صنایع دستی را داریم. معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه در استان ها اگر سرمایه گذار بیاید و اعلام آمادگی کند ما نیز تسهیلات در اختیار آنها می گذاریم، تصریح کرد: قرار نیست دولت بیاید و این کارها را متصدی شود بلکه مردم و سرمایه گذارن باید به حوزه ورود کنند و خود مردم این فعالیت ها را صورت دهند. نامور مطلق با تاکید بر اینکه استان لرستان بضاعت های بسیاری در حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی دارد، افزود: برای شکوفا کردن این استعدادها نیاز به همفکری و حضور بخش خصوصی است و ما هم اعتبارات را در اختیار بخش خصوصی می گذاریم. اختصاص 30 میلیارد تومان برای حوزه صنایع دستی وی با بیان اینکه امسال برای اولین بار بعد از ده سال بیش از 30 میلیارد تومان اعتبار در حوزه صنایع دستی نظر گرفته ایم، تصریح کرد: این اعتبار را در اختیار استانها گذاشته ایم و فقط استانها باید با دادن پروژه ها و طرح ها از این اعتبار استفاده کنند.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به اینکه تعداد بازارچه های سنتی در هر استان دو یا سه بازارچه داریم، اظهار داشت: ولی به دنبال این هستیم نسل جدیدی از بازارچه های صنایع دستی ایجاد کنیم. نامور مطلق با بیان اینکه در حال حاضر در هفت استان ساخت این بازارچه ها شروع شده است، تصریح کرد: ما نیز از ساخت این بازارچه ها حمایت می کنیم و در فکر این هستیم در استان های دیگر نیز این بازارچه ها را ایجاد کنیم. کل کشور تنها دو موزه صنایع دستی دارد وی در ادامه در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در بخش موزه صنایع دستی لرستان یکی از پیشگامان در این بخش است، افزود: متاسفانه در کل کشور تنها دو موزه صنایع دستی وجود دارد. معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه به طور رسمی در حوزه صنایع دستی 130 میلیون دلار صادرات داشته ایم، گفت: بیشتر این صادارت به کشورهای همسایه مثل عراق، افغانستان و ترکیه بوده و یک بخش کمتری به اروپا بوده است. نامور مطلق با بیان اینکه به خاطر تحریم ها ما نمی توانیم رسما صنایع دستی خود را به اروپا بفرستیم، تصریح کرد: متاسفانه در این مدت بازارهای خود را در اروپا از دست داده ایم و کشورهای دیگر آن ها را اشغال کرده اند. وی یادآور شد: باید منتظر باشیم تا روابط مان بهتر شود تا رسما بازارهای خود را دوباره به دست آوریم. معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در ادامه با اشاره به اینکه به طوررسمی نزدیک به 300 هزار نفر از ما پروانه تولید دارند و تحت پوشش مستقیم ما هستند، گفت: البته افراد شاغل در این حوزه بیش از یک میلیون هستند و ما نیز به دنبال این هستیم این افراد را تحت پوشش خود درآوریم.
۱۳۹۳/۶/۱۰ - ۱۱:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]