تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):با اخلاق نيكو، گفتار نرم مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827725270




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقش مديريتي امريكا در رقابت قطر و عربستان


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نقش مديريتي امريكا در رقابت قطر و عربستان
نویسنده : احمد كاظم‌زاده 
با وجود ابراز ديدگاه خوشبينانه وزراي امور خارجه عمان و كويت درباره حل اختلافات ميان قطر و سه عضو ديگر شوراي همكاري خليج فارس شامل عربستان، امارات عربي متحده و بحرين در نشست جده، تعيين نشدن تاريخ مشخص براي بازگشت سفراي اين سه كشور به دوحه، ترديدها را درباره امكان كسب نتيجه عملي از نشست جده براي نزديكي دوحه و رياض افزايش داده است. اين سه كشور شش ماه پيش در اعتراض به ادامه حمايت قطر از حكومت سرنگون شده اخوان‌المسلمين در مصر و شناسايي نكردن دولت جديد مصر به رهبري السيسي سفراي خود را از دوحه فراخواندند. از آن زمان بارها تلاش‌هاي ميانجيگرانه از سوي دو عضو ديگر شوراي همكاري خليج فارس يعني عمان و كويت براي حل اختلافات ميان قطر و سه عضو ديگر اين شورا به عمل آمده اما نتيجه‌اي در پي نداشته است.

دور جديد تحركات ميانجيگرانه و حتي پيشگامانه عربستان - كه با سفر اخير سعود الفيصل، وزير امور خارجه اين كشور به همراه يك تيم اطلاعاتي و امنيتي به قطر و امارات عربي متحده و بحرين همراه بوده است –براي حل اختلافات داخلي شوراي همكاري خليج فارس در فضاي ناشي از افزايش خطرات فزاينده داعش در منطقه و احساس نياز جامعه جهاني براي تشكيل ائتلاف بين‌المللي بر اساس قطعنامه 2 هزار و 170 عليه داعش آغاز شده است.  اما آنچه در اين ميان قابل تأمل است - و در عين حال از جمله شاخص‌هاي ترديدآميز بودن امكان حل اختلافات قطر و عربستان به شمار مي‌رود- اين است كه هر دو كشور عربستان و قطر به يك ميزان از تهديدهاي داعش احساس خطر نمي‌كنند كه اكنون نيز به يك ميزان براي مقابله با آن وارد عمل شوند و به طور مصلحتي هم كه شده اختلافات خود را براي مقابله با خطر داعش كنار بگذارند. 

شاخص‌هاي موجود حاكي از اين است كه دل‌نگراني عربستان (حداقل بر اساس مواضع اعلامي آن) از تشكيل دولت خودخوانده خود در بخش‌هاي متصرف شده عراق و سوريه و گسترش دامنه تعرضات خود به ساير مناطق نسبت به قطر بيشتر بوده است كه اين مي‌تواند دست‌كم دو دليل داشته باشد، نخست اينكه عربستان اعلام تشكيل خلافت اسلامي از سوي داعش را نوعي رقيب ايدئولوژيك زودهنگام براي خود مي‌داند. اين موضوع از اين جهت براي عربستان غافلگير كننده بوده كه تاكنون فكر مي‌كرد مهمترين رقيب ايدئولوژيك آن در جهان اهل سنت(براي ايدئولوژي وهابي ) اخوان‌المسلمين بوده است و به همين علت تمام تلاش خود را براي براندازي دولت مرسي در مصر به كار گرفت.

اما عامل دوم افزايش دل نگراني عربستان از تشكيل دولت خودخوانده داعش در بخش‌هاي متصرف شده عراق و سوريه ارتباطات و پيوند‌هاي قوي قطر با اين گروه است. در واقع روابط قطر چه با گروه‌هاي تكفيري (داعش و سوريه) در سوريه و چه با اخوان‌المسلمين در كشورهاي مختلف عربي از همان ابتدا با تعقيب اين هدف همراه بوده است كه اين كشور در چارچوب سياست رقابتي خود با عربستان بتواند يك رقيب ايدئولوژيك در برابر ايدئولوژي وهابي بتراشد كه همواره يكي از اهرم‌هاي اجراي سياست خارجي اين كشور بوده است.

از طرف ديگر ظاهراً قطر به اين نيت عربستان پي برده است كه اين كشور در تلاش است در فضاي ناشي از احساس نياز جديد در عرصه نظام بين‌الملل براي مقابله با خطر داعش ماهي خودش را بگيرد و با ايجاد اين هماني بين داعش و بقيه گروه‌هاي ضد سعودي همچون حوثي‌ها در يمن يا النصار الشريعه در ليبي از فضاي جاري براي قلع و قمع آنها استفاده كند و دولت‌هاي مورد نظر خود را در اين كشورها همانند مصر بر سركار بياورد. از اين ديد به نظر مي‌رسد قطر نيز منتظر اشتباه عربستان در هر يك از اين حوزه هاست تا بتواند ناكامي‌هاي خود را در مصر جبران كند.  اما آنچه در اين ميان براي قطر دلگرم كننده و براي عربستان نگران كننده است سياست‌هاي ابهام آلود و كج‌دار و مريز غرب و به خصوص امريكا در قبال مقابله با داعش و اتخاذ سياست مديريت بحران به جاي حل اختلاف در هر يك از حوزه‌هاي درگير بين قدرت‌هاي رقيب عربي است تا بتواند منافع خود را در هر شرايط و با هر يك از طرف‌هاي اختلاف حفظ كند و از پرداخت هزينه جلوگيري كند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن