واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی : بامشارکت بخش خصوصی طرح هزار سرای هنردرکشور اجرا می شود خبرگزاری پانا:معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برلزوم مشارکت بخش خصوصی جهت احیای اقتصاد هنر تئاتر تاکید کرد .
۱۳۹۳ يکشنبه ۹ شهريور ساعت 07:48
به گزارش خبرنگار پانا، علی مرادخانی در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره تئاتر استانی البرز گفت: محدودیت در زیر ساخت های حوزه نمایش در همه جای کشور مشهود و قابل لمس است و صرفا به استان البرز محدود نمی شود . وی خاطر نشان کرد:اعتباری که امسال برای مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب رسیده 800 میلیارد تومان است که بخش اعظمی از این مبلغ صرف امور جاری و پرداخت حقوق و دستمزد کارمندان این مجموعه و نگهداری از ساختمان های متعلق به این وزارتخانه می شود .
وی اظهارداشت: در حال حاضر بیش از 45 سال از عمر مجموعه تئاتر شهر و تالار وحدت گذشته و این دو مجموعه نیاز به مرمت و بازسازی دارند که بسیار هزینه بر است .
وی افزود: به دلیل کبود فضا و زیرساخت های لازم در بخش تئاتر ناچار به استفاده بیش از حد استاندارد ازظرفیت پلاتوها و سالن های موجود هستیم که این امر جز فرسودگی زودتر از موعود این فضاها نتیجه ای در بر ندارد .
رتبه موزه هنر های معاصر ایران نزول کرده است
مرادخانی از نزول رتبه جهانی موزه هنرهای معاصر ایران در بین موزه های جهان طی دهه های گذشته خبر داد وگفت: متاسفانه طی دهه های گذشته رتبه جهانی این موزه پله سقوط کرده و از رتبه سوم به ششم رسیده است .
مرادخانی عدم خریداری آثار جدید را از مهمترین دلایل نزول رتبه این موزه در بین موزه های جهان دانست و گفت: برای رسیدن به جایگاه گذشته باید برای خرید آثار جدید سرمایه گذاری های جدی صورت بگیرد .
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به افزایش جمعیت فارغ التحصیلان رشته تئاترطی سالیان گذشته گفت: طی چند سال اخیر سالانه بیش از هزار و 400 نفر در رشته تئاتر فارغ التحصیل شده اند که این تعداد در حال افزایش است .
وی ادامه داد: حتی اگر 20 درصد از این فارغ التحصیلان نیز بخواهند به طوری جدی در این عرصه فعال کنند نیز امکانات لازم برای آنان مهیا نیست.
وی ابراز کرد: معادلات چند مجهولی در حوزه هنر تئاتر بسیار است که حل آنها تنها به واسطه همکاری و همفکری نظریه پردازان و مسئولان اجرایی این حوزه امکان پذیر است .
فضای اجرای طرح هزار سرای هنر ایجاد می شود
مرادخانی در بخش دیگری از صحبت های خود بر لزوم احیای اقتصاد هنر تئاتر تاکید کرد و گفت: با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاری در حوزه هنرهای نمایشی بدون شک وضعیت امکانات و زیرساخت های این حوزه در آینده ای نزدیک بهبود می یابد.
وی افزود:به دنبال اجرای طرح هزار سرای هنر در سراسر کشور هستیم که طی آن زمین و تسهیلات ارزان قیمت در اختیار کسانی قرار می گیرد که به دنبال اجرای طرح های سود آور اقتصادی در حوزه هنر هستند .
وی تاکید کرد: با اجرای این طرح تمامی مراکز تجاری بزرگ کشورکه طی سال های آتی احداث می شوند به سالن تئاتر مجهز خواهند شدکه این امر هم زمینه سودآوری بیشتر برای صاحبان این مراکز را فراهم کمی کند و هم بخشی از مشکل کمبود فضا برای فعالان تئاتر را حل و در کنار آن موجب احیای اقتصاد تئاتر نیز می شود .
بیشترین گردش مالی بعد از صنایع فضایی به هنر موسیقی اختصاص دارد
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به گردش مالی بسیار بالای هنر موسیقی در جهان اشاه کرد گفت: هنر موسیقی بعد از صنایع فضایی بیشترین گردش مالی در جهان را به خود اختصاص داده است که از بخشی از این ظرفیت می توان برای تقویت حوزه تئاتر استفاده کرد .
نگاه مردم به هنرهای تجسمی تغییر کرده است
وی همچنین به تغییر دیدگاه مردم به هنرهای تجسمی طی سال های گذشته اشاره کرد و گفت: خوشبختانه طی سال های گذشته شاهد استقبال زیاد مردم از گالری های هنری و فروش با قیمت مناسب این آثار هستیم .
وی اضافه کرد: امسال یکی از تابلوهای نقاشی سهراب سپهری یک میلیارد و 800 میلیون تومان فروخته شد در صورتی که همین تابلو چند سال اخیر صد میلیون تومان قیت گذاری شده بود .
مرادخانی در ادامه گفت : خوشبختانه طی سال های اخیر در حوزه تئاتر نیز اقدامات خوبی صورت گرفته و علی رغم مشکلات موجود شاهد ایجاد فرهنگ خرید بلیت تئاتر در میان خانواده هستیم .
وی افزود: امروز مردم برای دیدن برخی تئاتر ها تا 75 هزار تومان هم پول می دهند که این نشان از تثبیت نسبی جایگاه این هنر در میان مردم هستیم .
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهارداشت: باید تهمیداتی انجام شود که دانشجویان و افراد سطح متوسط جامعه نیز بتوانند بلیت تئاتر های مورد علاقه خود را به قیمت های ارزان تر تهیه کنند تا شاهد پرتر شدن سالن های تئاتر در همه جای کشور باشیم .
وی خاطر نشان کرد: اگر می خواهیم تئاتر به جایگاه واقعی خود برسد باید از تئاتر دولتی و وابسته به اعتبارات این بخش فاصله بگیریم که این هدف تنها با مشارکت سرمایه گذاران محقق می شود .
وی گفت: باید برای سرمایه گذاران این حوزه زمینه پرخش مالی و سود آوری اقتصادی را فراهم کرد تا انگیره آنان برای سرمایه گذاری در بخش تئاتر افزایش یابد .
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در بخش دیگری از صحبت های خود به مشارکت هرچه بیشتر نظریه پردازان و مسوولان اجرایی این هنر اشاره کرد . گفت: مدیران اجرایی تئوریسن های حوزه تئاتر نسیتند و تنها می توانند زمینه فعالیت افراد با استعداد این رشته را فراهم کنند .
مراد خانی تصریح کرد: مدیران اجرایی باید شرایط مناسب برای اندیشمندان حوزه تئاتر را فراهم کنند تا شاهد ارتقای کمی و کیفی این رشته در آینده ای نزدیک باشیم .
وی درپایان گفت: هرچند امکانات بخش تاتر کشور به نسبت تقاضا و نیاز موجود بسیار مینیاتوری است اما باید با همین امکانات کنار آمد و متوقف نشد .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]