واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
ماهواره و سنجش آثار و تبعات نهفته آن در جامعه
ماهواره تاثیر مخربی بر ارزشها، اندیشهها و باورهای مردم جامعه داشته است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، امروزه در جهانی زندگی میکنیم که مرحلهای نو از تاریخ بشریت است، این مرحله به عصر ارتباطات و فناوری اطلاعات شهرت یافته است. در فرآیند گسترش ارتباطات و به دنبال آن رسانهها، هر روز شاهد ظهور و پیشرفت وسایل، امکانات و رسانههای اطلاعاتی هستیم که میتوان گفت تمام زوایای زندگی انسان امروز را تحتالشعاع قرار میدهد. این امکانات جدید و پیشرفته همواره دارای پیامدهای مثبت و منفی بسیاری است که با توجه به ویژگیهای جامعه شناختی، در هر جامعه اثرات گوناگونی به همراه دارد. امروزه ماهواره در بسیاری از خانهها موجود است اما متاسفانه برخی برنامههای پخش شده، از شبکههای ماهوارهای تاثیر مخربی در اندیشهها، ارزشها و باورها داشته و زمینه آسیب رساندن به فرهنگ و اخلاق در جامعه را مهیا میکند. گرچه ماهواره و تکنولوژیهای جدید ارتباطی در پیشرفت روزافزون علوم نقش مهمی ایفا میکند اما نتایج منفی آن از نظر مسائل ضد فرهنگی کم نیست و خانوادهها و مسئولان یک کشور را با چالشهایی روبهرو میکند. باید کارشناسانه آسیبشناسی کرد که چرا ماهواره با وجود کم نبودن آثار زیانبارش مخاطب دارد و چرا برنامههای رسانه ملی نمیتواند آنگونه که باید جوانان را مخاطب خود ساخته و سرگرم کند.
*نبود تنوع در برنامههای تلویزیون احمدی شهروند 32 ساله بروجردی در خصوص برنامههای رسانه ملی گفت: پخش برخی سریالهای بیمحتوا و اغلب با موضوعات تکراری در تلویزیون سبب میشود، مخاطب دلزده شود. وی افزود: اگر برنامههای صدا و سیما تنوع بیشتری داشته و شادتر باشد، مردم حتما از آنها استقبال میکنند. *تکرار تحلیل خبری حسینی دیگر شهروند بروجردی گفت: متاسفانه تنوع برنامههای سرگرم کننده تلویزیونی در بیشتر اوقات روز به خصوص ابتدای صبح تا حدود چهار عصر در حد صفر است. وی ادامه داد: تلویزیون با پخش مداوم اخبار تکراری و تحلیلهای ملالآور خبری باعث خستگی مخاطب میشود. این شهروند تاکید کرد: صدا و سیما باید تلاش خود را در جهت تولید برنامههای سرگرم کننده و شاد، فیلمها، سریالها، بحثهای انتقادی، ورزشی، علمی و فرهنگی به بهترین نحو انجام داده و نیاز مخاطب را در زمینههای مختلف مد نظر داشته باشد. *مقطعی بودن جذابیت ماهواره حمیدی شهروند 40 ساله بروجردی گفت: به شخصه مدتی قبل از ماهواره و سریالهای آن برای جایگزینی برنامههای شبکههای داخلی استقبال میکردم اما پس از گذشت مدتی دیگر این سریالها برایم جذابیتی ندارد. وی افزود: محتوای این سریالها هیچ پیام مثبتی در بر ندارد و معمولا حول محور یک موضوع سطحی و بیارزش میگذرد.
حمیدی در ادامه پیشنهاد داد: ساخت سریالهایی مانند پایتخت میتواند باعث ترغیب مردم به تلویزیون ملی شود. *خانوادهها به گوش باشند رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بروجرد گفت: غرب به وسیله برنامههای ماهوارهای سعی در تغییر فرهنگ و ارزشهای ملی و دینی ما دارد. نادر ارجمندی افزود: امروزه رسانهها نقش اساسی در زندگی خانوادهها ایفا میکنند و دشمن قصد دارد، از این طریق توطئه و ترفندهای خود را عملی کند. وی با بیان اینکه خانوادهها نخستین نهاد تربیتی در شکلگیری اخلاق اجتماعی افراد هستند، گفت: خانوادهها با جلوگیری از ورود ماهواره به محیط خانه میتوانند از ارزشها و باورهای فرهنگی و دینی خود حفاظت کرده و به این وسیله از وارد آمدن آسیبهای اجتماعی به پیکره خانواده جلوگیری کنند. *ترویج ناهنجاری و سست شدن کانون خانواده فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان بروجرد گفت: ماهواره ناهنجاریهای اخلاقی، اجتماعی و اعتقادی زیادی به دنبال داشته و بیشترین تاثیر را بر روی نسل جوان و امروزی میگذارد. محمد پاپینژاد اظهار کرد: تماشای برنامههای ماهوارهای موجب سست شدن بنیان خانواده شده و پایههای اعتقادی و دینی افراد را به خطر میاندازد. وی ادامه داد: تبلیغات ضد فرهنگی و ضد دینی، اختلافات خانوادگی، افزایش آمار طلاق و از بین رفتن احترام متقابل در خانواده از مهمترین آسیبهای ماهوارهاند که زمینهساز ترویج خشونت، بیبند و باری و ناهنجاریهای اخلاقی در جامعه است. *تقویت فرهنگ بومی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان بروجرد در ادامه با بیان اینکه تقویت فرهنگ بومی یکی از مهمترین راههای مقابله با آسیبهای ماهواره است، گفت: از دیگر راهکارهای مقابله با پیامدهای منفی ماهواره، دفاع از ارزشهای ملی، ارتقای سطح آگاهی افراد، برنامهریزی مناسب برای اوقات فراغت مردم به ویژه جوانان و نوجوان، ترویج زندگی معنوی و الگوهای رفتاری صحیح در خانواده، بصیرتافزایی در خصوص شناخت دشمن در مقابله با جنگ نرم فرهنگی و... است. ============== گزارش از حسین کردی ============== انتهای پیام/2304/گ۴۰
93/06/09 - 05:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]