واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: انگليس سطح هشدارش را بالابرد امريكا خواستار كمك جهاني شد
تروريسم يك ماه ديگر به اروپا و امريكا ميرسد. اين جمله ملك عبدالله پادشاه عربستان با اشاره به تحولات عراق است.
تروريسم يك ماه ديگر به اروپا و امريكا ميرسد. اين جمله ملك عبدالله پادشاه عربستان با اشاره به تحولات عراق است. كسي كه دلارها و تجهيزات نظامي كشورش با مديريت متخصصان نظامي امريكا و انگليس زمينهساز ظهور داعش شد. داعش حالا با تسلط بر چاههاي نفت عراق احساس بينيازي ميكند و خارج از نقشههاي محور رياض- لندن- واشنگتن عمل ميكند. چيزي كه انگليس را مجبور به بالا بردن سطح هشدار امنيتي كرده و در مقابل امريكاي مدعي رهبري جهان را وادار به درخواست كمك همه جهان براي مقابله با اين گروهك خودساخته.
در پي اقدامات داعش و پيشرويهاي اين گروه تروريستي در عراق و سوريه و قتل يك خبرنگار امريكايي در اوايل ماه جاري ميلادي، ديويد كامرون، نخستوزير انگليس درسخناني تلويزيوني گفت: انگليس براي نخستين بار در سه سال گذشته سطح هشدار و تهديد ملي را به بالاترين حد خود رسانده است. اين سطح هشدار كه پيشتر در حد بالا بوده است، هم اكنون به درجه « خطرناك » افزايش داد. كامرون همچنين اعلام كرد: عامل قتل اين خبرنگار لهجه بريتانيايي داشت و دست كم 500 تن از اتباع انگليس براي پيوستن به داعش در عراق و سوريه كشور خود را ترك كردهاند.
داعش هماكنون بزرگترين و خطرناكترين تهديد براي امنيت انگليس است. وي داعش را يك ايدئولوژي مسموم افراطگرا خواند كه بايد با آن مقابله شود و گفت: ما نميتوانيم با اين ايدئولوژي موافق باشيم. ما بايد با آن در داخل و خارج مقابله كنيم. نخستوزير انگليس گفت: لندن محدوديتهاي بيشتري را درباره سفر اتباع خارجي اعمال ميكند. وي همچنين از تصميم رئيسجمهوري امريكا در انجام حملات هوايي در عراق عليه مواضع داعش حمايت كرد اما به مسئله حضور انگليس در اين عمليات اشارهاي نكرد و افزود: انجام حملات نظامي در عراق عليه مواضع داعش تنها يك گزينه است. به نوشته روزنامه انگليسي ديلي ميل، بازگشت 250 تندروي تبعه بريتانيا از سوريه كه 200 نفر آنها به «لندن» برگشتهاند، متخصصين ضد ترور لندن را به تكاپو واداشته است.
جان كري:همكاري جهاني لازمه شكست داعش است
وزير امور خارجه امريكا در يادداشتي در روزنامه نيويوركتايمز ضمن اشاره به خطر داعش، اين گروه را تهديدي عليه همه كشورهاي جهان خوانده و همكاري بينالمللي را لازمه شكست آن معرفي كرده است.
جان كري در اين يادداشت گفته است: در منطقه خاورميانه و جهان پيچيده امروز، گروه تروريستي داعش تهديدي عليه گستره عظيمي از كشورها از جمله امريكا محسوب ميشود. بنابراين ائتلاف بينالمللي در همه زمينههاي سياسي، اقتصادي، كمكهاي بشردوستانه، اجراي قانون و ابزارهاي اطلاعاتي جهت حمايت از اقدام نظامي براي مبارزه با ديدگاه پوچ و نسلكشي كه اين گروه به راه انداخته، لازم به نظر ميرسد. كري مدعي شد كه شواهدي وجود دارد كه نشان ميدهد داعش به تسخير عراق و سوريه قانع نخواهد شد. آنها منابع مالي قابل توجهي در دست دارند كه با تسخير چاههاي نفتي، اخاذي و آدمربايي را جمعآوري كردهاند. تسليحات سنگين پيشرفته نيز در اختيار اعضاي گروه داعش قرار دارد. در حال حاضر آنها نشان دادهاند كه نسبت به ساير گروههاي تروريستي توان بيشتري در تسخير سرزميني استراتژيك دارند كه با اردن، لبنان و تركيه مرز مشترك دارد و به اسرائيل نيز نزديك است.
وزير امور خارجه امريكا در يادداشت خود خاطر نشان ساخته است كه حملات هوايي نميتواند به تنهايي داعش را از پاي درآورد و نياز به پاسخي بزرگتر و در مقياس جهاني ديده ميشود. كري ادعا كرد كه در اين جنگ همه كشورها به طور مستقيم يا غير مستقيم نقش خواهند داشت و تا كنون نيز دهها كشور به اين ائتلاف پيوستهاند. وي تاكتيكهاي نفرتانگيز داعش را دليلي بر اتحاد كشورهاي خاورميانه با يكديگر براي مبارزه با داعش خوانده است. وزير امور خارجه امريكا در انتها مبارزه با داعش را با مبارزه با صدام حسين در 1990 پس از حمله به كويت مقايسه كرده و شكست آن را تنها در گرو همكاري بينالمللي گسترده خوانده است.
هشدار سازنده داعش درباره داعش
ملك عبدالله پادشاه عربستان در ديدار با سفراي كشورهاي خارجي با اشاره به اينكه بايد با خطر تروريسم به شكل فوري و با درايت برخورد كرد، تأكيد كرد كه خطر تروريسم تنها در خاورميانه باقي نخواهد ماند و به امريكا و اروپا هم سرايت خواهد كرد. ملك عبدالله در ديدارش با سفرا به آنها گفت: به شما و رهبران شما توصيه ميكنم سريعتر به مقابله با تروريسم برويد. من اينجا تأكيد ميكنم كه تروريسم يك ماه ديگر به اروپا و دو ماه بعد به امريكا ميرسد. پادشاه عربستان با اشاره به كمك 100 ميليون دلاري به سازمان ملل براي مقابله با تروريسم تصريح كرد كه مبارزه با تروريسم نيازمند عقل، قدرت و سرعت است. پيش از اين نيز در سال 2001 پس از آنكه امريكا تصميم به مقابله با القاعده گرفت، عربستان سعودي كه خود حامي اصلي القاعده و ديگر گروههاي تكفيري در پاكستان و افغانستان بود و به همراه امارات متحده عربي تنها كشورهايي بودند كه حكومت طالبان را در افغانستان به رسميت شناخته بودند تصميم به عقبنشيني از مواضع خود گرفتند و همسو با امريكا پشت متحدان خود در كابل را خالي كردند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]