واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
آیا وزارت ارشاد به اصل «فاصلهگذاری با فتنه» عمل خواهد کرد؟
با این اوصاف این جمله صریح رهبری در مورد لزوم فاصلهگذاری با فتنه و فتنهگران را میتوانیم یکی از معیارهای مهم برای سنجش عملکرد دلتمردان به حساب بیاوریم و طبعا این فاصلهگذای در جایی مثل وزارت ارشاد باید در تولیدات و خروجیها و همچنین اعطای مجوزها ظهور و بروز پیدا کند.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش جام نیوز، از همان روزهای آغاز به کار مدیران فرهنگی دولت یازدهم، به ویژه در روزهای برگزاری جشنوارهی فجر گذشته، مسئلهی فیلمهای مسئلهدار و توقیفی -علیالخصوص فیلمهای حامی فتنه- همواره یکی از موضوعات جنجالی اصلی بین مدیران سینمایی و رسانهها و همچنین نمایندگان مجلس بوده است. موضوعی که پس از چند ماه فروکش کردن بحث و جدل پیرامون آن، در روزهای اخیر و با انتشار خبر رسمی نمایش یکی از این فیلمها دوباره به یکی از مسائل اصلی سینمای کشور تبدیل شده است. به گزارش رجانیوز، در همین گیرودار و پس از حمایت سفت و سخت مدیران ارشاد از فیلمهای حامی فتنه در مقابل انتقادات رسانههای جبهه انقلاب اما حالا صحبتهای روز گذشته رهبر انقلاب را باید مهمترین متر و معیار برای سنجش عملکرد وزارت ارشاد و علیالخصوص مدیران سازمان سینمایی به حساب بیاوریم.
رهبر انقلاب در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیأت در توصیههایی که به هیئت دولت داشتند در مورد رعایت خطوط قرمز و فاصله گذاریها بویژه در موضوع فتنه سال 88 به دلتمردان تذکر دادند و گفتند: «مسئله فتنه و فتنه گران، از مسائل مهم و از خطوط قرمز است که آقایان وزرا باید همانگونه که در جلسه رأی اعتماد خود بر فاصله گذاری با آن تأکید کردند، همچنان بر آن پایبند باشند.»
با این اوصاف این جمله صریح رهبری در مورد لزوم فاصلهگذاری با فتنه و فتنهگران را میتوانیم یکی از معیارهای مهم برای سنجش عملکرد دلتمردان به حساب بیاوریم و طبعا این فاصلهگذای در جایی مثل وزارت ارشاد باید در تولیدات و خروجیها و همچنین اعطای مجوزها ظهور و بروز پیدا کند.
حال با توجه به این نکته مهمترین سوال این روزها در مورد وزیر فرهنگ و معاونانش این است؛ آیا مدیران فرهنگی دولت-علیالخصوص مدیران سینمایی- به لزوم فاصلهگذاری با فتنه و فتنهگران پایبند خواهند بود و شاهد چنین اقدامی در روزهای خواهیم بود؟
این چیزی است که طبعا به زودی به آن پاسخ داده خواهد شد. چرا که در چند روز گذشته مجوز اکران عمومی یکی از فیلمهای حامی فتنه که در جشنواره گذشته نیز حاشیههای فراوانی ایجاد کرد داده شده است و حال باید دید مدیران سازمان سینمایی همچنان به حمایت خود از این آثار ادامه خواهند داد.
حجتالله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی البته مدعی است که این فیلم را با حذفیاتی تبدیل به یک فیلم اجتماعی کرده است. او دوشنبه دوم تیرماه در نشست خبری خود در مورد این فیلم گفت: ««عصبانی نیستم» پروانه نمایش دارد و قرار نیست تصمیم جدیدی درباره فیلم گرفته شود. سازنده این فیلم آن را طی یک تفاهم بسیار خوب به یک فیلم اجتماعی تبدیل کرده است و «عصبانی نیستم» اکنون از نظر شورای پروانه نمایش یک فیلم اجتماعی است نه سیاسی.»
اما با این وجود در روزهای گذشته و پس از اعطای مجوز نمایش عمومی به این فیلم خبرگزاری نسیم در مطلبی اشاره کرد که سازمان سینمایی هیچگونه اصلاحیهای را به این فیلم وارد نکرده است و قرار است همان نسخه جشنواره بدون هیچگونه حذفیاتی به نمایش عمومی درآید. در این مطلب که پاسخی هم از سوی ایوبی دریافت نکرد و از سوی شورای پروانه نمایش هم تکذیب نشد به این نکته اشاره شده است که: «فیلم سینمایی "عصبانی نیستم" ساخته رضا درمیشیان درحالی در جدول اکران گروه سینمایی آفریقا قرار گرفته که طبق مستندات به همان شکل "نسخه جشنواره و بدون اصلاحیه" روی پرده سینماها خواهد رفت.... اصلاحیاتی که حجتالله ایوبی بر "عصبانی نیستم" و تبدیل آن از یک فیلم سیاسی ملتهب به اثری اجتماعی خبر داده بود، تنها قرار است در حرف و برای "آرام کردن فضا برای اکران این فیلم" باشد. تأکید موکد اینکه این اثر با وجود حاشیه بسیار در زمان جشنواره فجر93 اما بجز همان نسخه و در آن مقطع، طی این چندماهه و با وجود اعتراضها اما دیگر "شورای پروانه نمایش" حتی نه آن را دیده و نه برای مجوز بررسی کرده است.»
بنابراین در صورت ادامه حمایتهای سازمان سینمایی از فیلمهای حامی فتنه در آیندهای نزدیک شاهد اکران یکی از صریحترین فیلمهای در حمایت از آشوبهای سال88 خواهیم بود.
در همین زمینه پس از انتشار خبر مجوز نمایش فیلم «عصبانی نیستم» سیدعلی طاهری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی از جلسهی کمیسیون فرهنگی با وزیر ارشاد خبر داد و در مورد نظر مجلس در مورد توضیحات وزیر در مورد اکران این فیلم گفت: «پاسخ وزیر و معاونان این بود که بخشهایی از این فیلم، حذف شده است، اما این پاسخ برای اعضای کمیسیون فرهنگی قانعکننده نبود.»
با این همه ظاهرا باید منتظر ماند و دید که تلاش تیم مدیریت فرهنگی برای «فاصله گذاری با فتنه» چگونه در خروجی این وزارتخانه خود را نشان خواهد داد، هر چند که اشاره به این نکته هم ضروریست که طبعا اکران شدن یا نشدن «عصبانی نیستم» مهمترین مسئله در این بین نیست. گرچه اکران شدن این فیلم برای وزیر ارشاد و معاون سینماییاش تبعات فراوانی خواهد داشت، اما این فیلم نمونهایست از یک جریان که ظاهرا به حمایت همهجانبهی تیم فرهنگی دولت اعتدال نیز دل خوش کرده است. نمونهی دیگر فیلمی مانند «قصهها»ست که با موجوز سازمان سینمایی به جشنواره ونیز رفته و از قضا امروز قرار است دراین جشنواره به روی پرده رود و آنچه که «مصیبت و فلاکت مردم ایران زیر سلطه سیستم آلوده» می داند، برای مخاطبان جهانی به نمایش بگذارد.
مدیران فرهنگی دولت و زیر مجموعههای وزارت ارشاد طبعا باید به این مسئله توجه داشته باشند که «فتنه» گرچه پیش از این نیز یکی از مهمترین خط قرمزها به شمار میآمد، اما با تاکید صریح روز گذشتهی رهبر انقلاب بسیار بیشتر مورد توجه خواهد بود و یکی از مهمترین معیارها برای سنجش عملکرد وزارت ارشاد به حساب خواهد آمد، بنابراین تصمیم دولت در قبال آثار مثل «عصبانی نیستم» طبعا نشانگر جهتگیری وزارت ارشادو زیرمجموعههایش خواهد بود.
۰۸/۰۶/۱۳۹۳ - ۱۵:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]