واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ شهريور ۱۳۹۳ (۱۵:۳۶ب.ظ)
مدير عامل راه آهن خبر داد: بهره برداري از طرح برقي كردن محور تهران-مشهد طي ۴ سال آينده مدير عامل راه آهن توسعه ناوگان مسافري و خطوط ريلي را از برنامه هاي اولويت دار راه آهن برشمرد و اعلام كرد: رشد سالانه ۱۲/۷ درصد در بخش مسافري و ۱۷/۵ درصد در بخش بار از ديگر برنامه هاي راه آهن است.
به گزارش خبرگزاري موج، محسن پور سيد آقايي صبح امروز در سمينار بين المللي امور مسافري و سيستم هاي ريلي سريع السير با بيان اينكه توسعه راه آهن يكي از آرزوهاي بزرگ و ملي براي هر كشوري محسوب مي شود، گفت: قطارهاي سريع السير اين مزيت قابل توجه را دارند كه آلودگي بسيار كمتري نسبت به اتومبيل يا هواپيما براي محيط زيست ايجاد مي كنند.
وي افزود: امروزه در راه آهن سريع السير با حذف تقاطع هاي همسطح، عدم توقف هاي متوالي، نداشتن قوس هاي متوالي و داشتن مسيرهاي مستقل شاهد توسعه راه آهن با سرعت هاي ۲۵۰ تا ۳۵۰ كيلومتر بر ساعت هستيم.
مدير عامل راه آهن تصريح كرد: در حال حاضر توجه به قطار سريع السير در جهان رو به افزايش است، بطوريكه در كل جهان ۲۱۴۷۲ كيلومتر خطوط سريع السير در حال بهره برداري، ۱۳۹۶۴ كيلومتر در دست ساخت و ۱۶۳۴۷ كيلومتر برنامه ريزي شده است.
به گفته وي طبق برنامه تا ۱۰ سال آينده كشورهاي جهان ۵۱۷۸۴ كيلومتر راه آهن سريع السير خواهند داشت.
پور سيد آقايي با بيان اينكه ايجاد يك شبكه ريلي سريع السير در سراسر اروپا يكي از اهداف تعيين شده اتحاديه اروپا است، خاطرنشان كرد: در آسيا، ژاپن با داشتن قطارهاي سريع السير با سرعت ۳۲۰ كيلومتر يكي از كشورهايي است كه از نيم قرن پيش، در پي احداث خطوط ريلي سريع السير بوده است.
وي افزود: در حال حاضر چين بيشترين سرمايه گذاري را در اين حوزه انجام داده و با دارا بودن بيشترين خطوط ريلي و طولاني ترين قطار پرسرعت جهان و داشتن قطارهاي مگلو در اين زمينه پيشرو است.
به گفته آقايي سرعت قطارهاي سريع السير چين ۳۵۰ كيلومتر بر ساعت بوده و هم اكنون اين كشور به دنبال بهره برداري از قطار با سرعت ۴۶۵ كيلومتر بر ساعت است.
معاون وزير راه و شهرسازي تصريح كرد: در منطقه خاورميانه، تركيه، عربستان، ايران، قطر و امارات كشورهايي هستند كه به استفاده از حمل و نقل ريلي سريع توجه ويژه اي دارند.
وي افزود: در حال حاضر در ايران، دو پروژه سريع السير راه آهن عبارتند از: راه آهن تهران- اصفهان و تهران-مشهد كه در حال حاضر نخستين قطار سريع السير در مسير تهران- قم- اصفهان به طول ۴۱۲ كيلومتر در حال اجراست و برنامه حركت آن بر مبناي سرعت ۳۳۰كيلومتر بر ساعت است.
آقايي با بيان اينكه عمليات زيرسازي مسير حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد پيشرفت فيزيكي داشته است، تصريح كرد: دو دستگاه تونل به طول ۳۰۰ متر و ۴۰ دستگاه پل و تعداد ۶۰۰ دستگاه پل كوچك در اين مسير به كار ميرود.
به گفته پور سيد آقايي با بهره برداري از اين پروژه زمان جابجايي مسافر بين تهران- اصفهان به كمتر از دو ساعت خواهد رسيد.
مدير عامل راه آهن در ادامه طرح برقي و سريعالسير كردن خط آهن تهران- مشهد را مد نظر قرار داد و گفت: هم اكنون اين طرح در دست اجراست و با بازسازي و بهسازي زيربنا و تأمين ناوگان طي ۴ سال آينده به بهره برداري خواهد رسيد.
وي افزود: مبناي سرعت حركت در اين مسير ۲۵۰ كيلومتر بر ساعت و بهرهبرداري آن با سرعت ۲۰۰ كيلومتر بر ساعت خواهد بود ضمن اينكه اين طرح ظرفيت جابجايي ۳۵ ميليون مسافر و ۱۰ ميليون تن بار را دارد و زمان سير را از ۱۰ ساعت كنوني به ۶ ساعت كاهش ميدهد.
پور سيد آقايي با بيان اينكه هماكنون راهآهن ايران بيش از ۱۰ هزار كيلومتر خط ريلي دارد، تصريح كرد: بخش مسافري با دارا بودن ۲۷۰۰ دستگاه واگن مسافري، سالانه ۲۸ ميليون مسافر را جابجا ميكند.
مدير عامل راه آهن توسعه ناوگان مسافري و خطوط ريلي را از برنامه هاي اولويت دار راه آهن برشمرد و گفت: طبق اين برنامه ريزي تا پايان سال ۱۴۰۴ جابجايي مسافر از ۲۸ ميليون نفر فعلي به حدود ۵۸ ميليون نفر خواهد رسيد.
وي يادآور شد: درصدد هستيم تا سرعت قطارها در ساير خطوط ريلي را به ۱۶۰ كيلومتر بر ساعت افزايش دهيم.
وي خاطرنشان كرد: برنامه ما اين است كه در بخش مسافري سالانه ۱۲/۷ درصد رشد و در حمل بار ۱۷/۵ درصد افزايش داشته باشيم.
گفتني است اين سمينار تا ۱۰ شهريور ماه ادامه دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]