واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ شهريور ۱۳۹۳ (۱۴:۴۴ب.ظ)
رييس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري؛ امسال هيچ گزارشي از توسعه خشکيدگي جنگل هاي دريافت نشده است رييس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري گفت: در سفر رييس جمهور 25 ميليارد تومان براي احياي مناطق آفت زده جنگلي زاگرس اختصاص داده شد که با اعتبار 50 ميليارد توماني سازمان براي احيا، اين موضوع تجميع خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، خداکرم جلالي در نشست خبري هفته دولت خود با خبرنگاران با بيان اين که بحث منابع طبيعي پايه و اساس توسعه پايدار هر کشور بوده و احيا، توسعه و بهره برداري از اين منابع طبيعي بر عهده سازمان جنگل ها است، اظهار داشت: بحث بازنگري در قوانين يکي از مهمترين موضوعاتي بوده است که دولت جديد به آن ورود کرده تا آن را مرتفع سازد.
جلالي با اشاره به اين مطلب که نارسايي قانون و کاهش نقش بازدارندگي آن سبب شده است که تخلفات در سطح وسيع تري صورت گيرد، افزود: با هماهنگي هاي صورت گرفته ميان دولت و مجلس، يک لايحه جديد تحت عنوان « ارتقاي حفاظت و تقويت فرهنگ و ساختار منابع طبيعي» تهيه و به زودي تقديم مجلس مي شود.
وي خاطرنشان کرد: از سوي بسياري از صاحب نظران، رويکرد مشارکت مردم براي اجراي طرح هاي منابع طبيعي پذيرفته شده است و هم اکنون پايلوت اين کار در برخي از استان ها در حال اجرا است.
رييس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري از اعمال رويکرد مشارکتي جامعه در اجراي طرح ها و پروژه هاي سازمان خود در سال آينده خبر داد و افزود: سه بعد محيط، جامعه و اقتصاد براي رسيدن به اهداف توسعه اي جامعه بايد ديده شوند و محيط زيست و منابع طبيعي نيز در هر سه بعد نقش خود را دارند.
وي از تقويت شوراي عالي سازمان جنگل ها به عنوان برنامه دولت يازدهم ياد کرد و گفت: در يک سال اخير سعي شده تا اين شورا را به عنوان بالاترين مرکز علمي و فني سازمان به گونه اي تعريف کنيم که بتواند پشتوانه علمي و فني مناسبي براي فعاليت هاي سازمان جنگل ها باشد.
جلالي اظهار داشت: براي 4 طرح مهم کشور 4 مجري ويژه انتخاب کرديم تا بتوانند به طور خاص امکانات و توان خود را براي احيا اين 4 طرح هزينه کنند.
وي احيا جنگل هاي زاگرس، طرح گياهان دارويي، جنگل کاري دامنه جنوبي البرز و جنگل کاري اطراف جاده ها را 4 طرح داراي مجريان خاص معرفي کرد.
معاون وزير کشاورزي در مورد استفاده و بهره برداري از جنگل هاي شمال کشور گفت: رويکرد فعلي کشور دادن استراخت به جنگل هاي کشور است و از اين رو تنها اجازه بهره برداري از درختان آفت زده، شکسته و افتاده داده خواهد شد.
وي در مورد جنگل هاي زاگرس و درختان بلوط آفت زده اين منطقه نيز گفت: به تازگي 4 کارشناس از سازمان FAO به کشور آمده و از اين جنگل ها بازديد کردند و جالب اين که نتايجي که اين گروه بدست آوردند با نتايج کارشناسان داخلي تفاوتي نداشت.
جلالي از تدوين برنامه اي عملي براي احيا جنگل هاي زاگرس خبر داد و افزود: در سفر رييس جمهور 25 ميليارد تومان براي احيا اين مناطق آفت زده اختصاص داده شد که با اعتبار 50 ميليارد توماني سازمان براي احيا تجميع خواهد شد.
وي خطاب به خبرنگاران حاضر در جلسه گفت: خبر خوشي که مي توانم در اين لحظه در مورد اين جنگل ها عرض کنم اين است که از ابتداي سال 93 تاکنون هيچ گزارشي از توسعه خشکيدگي بلوط ها به دست ما نرسيده است که جاي خوشحالي دارد.
رييس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري در مورد دلايل گسترش نيافتن خشکيدگي بلوط ها گفت: بارندگي مناسب و سرماي زير 10 درجه که در سال گذشته در منطقه اتفاق افتاد عامل مهمي در توسعه نيافتن خشکيدگي ها داشته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]